Moj ST 300+
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Re: Moj ST
Možda ima,ali ne u tolikoj meri da oduzima autu pola sekunde ubrzanja.
Pre će biti da mora mapa da se doradi ili da mu fale veća turbina i interkuler.
Pre će biti da mora mapa da se doradi ili da mu fale veća turbina i interkuler.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
To meni uvek fali
Bilo bi dobro neki Garret 2876 ili 3076, ali blok motora drži samo 350 k.s. A tu snagu mogu da dobijem i bez turbine. Dovolino auspuha 3", interkulera, hladni usis i gorivo 102

Bilo bi dobro neki Garret 2876 ili 3076, ali blok motora drži samo 350 k.s. A tu snagu mogu da dobijem i bez turbine. Dovolino auspuha 3", interkulera, hladni usis i gorivo 102

Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
gorivo moze da utice, ali ja ni sa 100 oktana sa omv-a od preko nisam subjektivno osecao da auto drugacije ide, niti da manje trosi, a trebao bih pogotovo sa 11,5 kompresijom...tako da mislim da nije zbog goriva...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- peca
- VIP
- Kontakt:
Jurij samo ti odradi to što si napisao i na konju si. 

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
- Artic
Vozio sam danas ST-a na autoputu u Beograd.
Jbt, sa ćipom ide dosta brže zbog povećanja obrtnog momenta. Stalno sam vozio oko 180-200, ide lako.
Jbt, sa ćipom ide dosta brže zbog povećanja obrtnog momenta. Stalno sam vozio oko 180-200, ide lako.
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
- peca
- VIP
- Kontakt:
Pa mora da ide lako kad je elastičniji motor sa čipom nego bez.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
jel me zezas da imas 200 ks?
nego sto ti na cipu taj nije popeglao te krive momenta i snage, gledaj na sta lice..
nego sto ti na cipu taj nije popeglao te krive momenta i snage, gledaj na sta lice..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan nedelja, 2. jun 2013. u 21:00h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- sasa_f1
Zato sto auto nije cipovan kao svaki drugi, nego ima onu spravicu na kojoj sam ucitava mape.
- Artic
Očekivao sam veću snagu. Neznam, možda je zbog promene ćipa tokom merenja ili zapušenog katalizatora.
Treba videti...
Treba videti...
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ocigledno nesto nije u redu sa autom, cim na fabrickoj mapi nema fabricku snagu. Samo treba pronaci sta je problem (ili mozda problemi).
Fiesta!!
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
A da li je fabricka snaga deklarisana na tocku ili na radilici ?
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja koliko vidim ovi grafikoni su za snagu na radilici, a tako je naravno deklarisana i fabricka snaga.
Fiesta!!
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Bem li ga , nemam pojma , sve nesto kontam da je to na tocku , mozda i gresim.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Al obratite pažnju na tork.
Elem snaga je na motoru.
Elem snaga je na motoru.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dragan.pv
da, cudno mnogo vise nm uz zanemarljivo manju snagu...ali samo na nizim rpm, na visim je i nm manji na istim obrtajima na fabrickoj nego na jacoj mapi...nesto tu ne valja...
mada na fabrickoj mapi nije to los rezultat, retko ko dodje blizu deklarisanih ks...svi su na 10-15 posto manje...
mada na fabrickoj mapi nije to los rezultat, retko ko dodje blizu deklarisanih ks...svi su na 10-15 posto manje...
- sasa_f1
Kazu da bi se i snaga vise razlikovala (ne znam koliko) da je auto posle te ubacene mape vozen bar 50km pa onda premeren.dragan.pv piše:cudno mnogo vise nm uz zanemarljivo manju snagu
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Tolika razlika bude izmedju snage na tocku i snage na radilici, ovo ovde je HP ne WHP, dakle snaga na radilici i taj rezultat se poredi sa onim sto fabrika deklarise i tu nikako ne bi smela biti razlika 10-15%, npr. TDCi-jevi na merenjima pokazuju i vise snage nego sto pise u saobracajnoj, naravno kada se na izmerenu snaga na tocku dodaju gubici prenosa.. Druga stvar najjaca mapa bi trebalo da dovede ST na 275HP, cini mi se, ovde se ne vidi nikakv dobitak u max snazi osim nesto vise na nizim i nesto manje na visim obrtajima u odnosu na fabricku mapu, moment je skocio al sve ukupno nije to to..dragan.pv piše:mada na fabrickoj mapi nije to los rezultat, retko ko dodje blizu deklarisanih ks...svi su na 10-15 posto manje...
- Artic
Tokom ispitivanja na dino obratio sam pažnju na pritisak turbine, ni jednom nije došao do 1,2 bara, samo do fabričkih 0,9. Mislim da je računar smanjio snagu zbog temperature usisnog vazduha (mali interkuler). Pošto kad vozim na autoputu ili po gradu, stisnem gas do kraja, odmah dobiem 1,2 bar. To je problem verovatno.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Da li su imali one ventilatore, da hlade motor i guraju vazduh u usis? Ako nisu, to je zbog toga.
Ako imas esp i slicne dzidza budze, opet je mozda comp smanjio snagu, jer se ne okrecu sva 4 tocka. Svasta je jos u racunici.
Ako imas esp i slicne dzidza budze, opet je mozda comp smanjio snagu, jer se ne okrecu sva 4 tocka. Svasta je jos u racunici.
- Artic
Imali su ventilator, ali tokom jednog snimanja meni je podigla temperatura motora po satovima sa 82 do 90 stepeni, šta nije normalno. Znači nije dovoljno tog ventilatora, ili možda izza interkulera nema prohodnosti za vazduh, neka prljavština.
Treba videti.
Kada vozim po gradu ili autoputu oseti se velika razlika između fabrike i ćipa. Nebi koristio taj ćip
Treba videti.
Kada vozim po gradu ili autoputu oseti se velika razlika između fabrike i ćipa. Nebi koristio taj ćip

- dragan.pv
da ne sirim previse, evo jedan zanimljiv sajt na temu merenja whp -Cedo piše:Tolika razlika bude izmedju snage na tocku i snage na radilici, ovo ovde je HP ne WHP, dakle snaga na radilici i taj rezultat se poredi sa onim sto fabrika deklarise i tu nikako ne bi smela biti razlika 10-15%, npr. TDCi-jevi na merenjima pokazuju i vise snage nego sto pise u saobracajnoj, naravno kada se na izmerenu snaga na tocku dodaju gubici prenosa.. Druga stvar najjaca mapa bi trebalo da dovede ST na 275HP, cini mi se, ovde se ne vidi nikakv dobitak u max snazi osim nesto vise na nizim i nesto manje na visim obrtajima u odnosu na fabricku mapu, moment je skocio al sve ukupno nije to to..dragan.pv piše:mada na fabrickoj mapi nije to los rezultat, retko ko dodje blizu deklarisanih ks...svi su na 10-15 posto manje...
http://rototest-research.eu/index.php?DN=29
koliko sam cuo, i drugima je izmereno dosta manje ks nego deklarisano, ali treba imati u vidu i stanje i kilometrazu auta, nase gorivo, uslove merenja itd.
ovde nesto nije kako treba na ona dva grafika, jer je cak i momenat na jacoj mapi bolji samo u nekom midrangeu, oko 5k rpm je vec slican fabrickom a na 6k rpm je cak i slabiji, uz manju snagu...
- Vladan
Al ébi ga, oni daju snagu na tockovima, tako da nije primereno za ovu temu, jer su u temi okaceni grafici sa radilice, tako kazu svedoci ...
Scientific usage of ROTOTEST chassis dynamometers
The chassis dynamometer is the key element for producing Powertrain Performance™ measurements and respected Powertrain Performance Graphs™ (PPG). Rototest Research Institute has scientific demands on all published measurements and the chassis dynamometer has to produce correct and non-disputable results.
Powertrain Performance™ definition
Rototest Research Institute defines Powertrain Performance™ as the engine performance reduced by the losses through the powertrain (transmission, differential, joints, etc.). Simplified - Powertrain Performance™ is the performance available to the wheels.
- Vladan