Moja nova igrač-KA
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Re: Moja nova igrač-KA
Pa zar nisu isti menjači???
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- tasicss
- Poruka: 13
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 13:41h
Ford u odlicnom stanju, nadam se da ce te duugo sluziti, sto ti ja od srca zelim. Licno Ford KA je zadnji auto koji bih ja kupio, ali o ukusima ne vredi raspravljati.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Jesu isti, i spolja i unutra, ali finalni prenosi nisu isti.peca piše:Pa zar nisu isti menjači???
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Hvala..hehe svaki auto ima svoju namenutasicss piše:Ford u odlicnom stanju, nadam se da ce te duugo sluziti, sto ti ja od srca zelim. Licno Ford KA je zadnji auto koji bih ja kupio, ali o ukusima ne vredi raspravljati.

- bossko77
Pre neki dan sam se bas iznenadio ..selo nas 4-ca u proseku po 80kg i auto ide normalno,
cak sta vise bez problema se i dalje vozi u malim obrtaljima..jedino sto me buni da teze podnosi klimu nego nas 4-ro u kolima..
cak sta vise bez problema se i dalje vozi u malim obrtaljima..jedino sto me buni da teze podnosi klimu nego nas 4-ro u kolima..

- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Fina ti je fiestica jest da je to meni licno jedan od najruznijih automobila ikad napravljenih. Izvlace je ove felnice stvarno su 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Lapsus ?Fina ti je fiestica

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- tasicss
Deimo isto misljenje.makinjo piše:jest da je to meni licno jedan od najruznijih automobila ikad napravljenih.

- bossko77
Ih ..pa ima i ruznijih kola ..nemojte tako.
Za ovo paljenje i gasenje dok se vozi si sasvim u pravu...na trenutak sam pomislio da nesto nije u redu sa kompresorom,
ali zato hladi odlicno...doduse nema ni veliku kabinu da ohladi..heh

Za ovo paljenje i gasenje dok se vozi si sasvim u pravu...na trenutak sam pomislio da nesto nije u redu sa kompresorom,
ali zato hladi odlicno...doduse nema ni veliku kabinu da ohladi..heh

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Imabossko77 piše:Ih ..pa ima i ruznijih kola ..nemojte tako.![]()

- tasicss
Fiat Multiplabossko77 piše:Ih ..pa ima i ruznijih kola ..nemojte tako.![]()

Poslednja izmena: tasicss, na dan četvrtak, 23. jun 2011. u 15:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
A Juke? 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Jeste lapsus markedjani ....
. Ima i ruznijih ne kazem zato sam napisao da je jedan od najruznijih. Meni licno je i twingo jako ruzan izgleda mi ko konzerva za ribu , jos kad ima onaj otvoreni krov preslikano. 

-
- Poruka: 9
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 02:00h
auto ti je prelep, a i cenu koji si platio nije velika, ja takodje vozim ka i jako sam zadovoljan, samo ne mogu da se zalim da mi trosi kao tebi. u gradu od 7l do 8l i to zivim u centru gde ga i najvise vozim. a na otvorenom trosi jako malo, nedavno sam presao relaciju od 220km sa oko 10l goriva. sto se tice klime isti je slucaj da auto izgubi dosta snage i da je tada dosta bucniji. sve u svemu idealan auto za gradsku voznju, ti manje stiskj ga pa ce i potrosnja mozda biti manja. eventualno mozes da proveris i neku sondu, kazu ako ona ode da auto ima dosta vecu potrosnju, bar sam tako citao po raznim forumima. pozz
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Juce sam na jednom forumu video da vlasnik svoj "lepotan" Juke zove dzukela... 

- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
To sa klimom im je zajednička boljka. I na mom SportKa imam isti problem sa klimom, čim je uključiš auto se iz male trkalice
pretvori u asmatičara
koji se bori za vazduh. Ne pomaže ni to što ovaj moj ima 1.6L motor i 95KS.
Klima = smrt
Najgore od svega je to što i kada ugasiš klimu treba mu neko vreme da se "povrati"
Zbog svega toga klimu jako retko palim i više mi dođe kao ukras. Mogao bi i da je izvadim da uštedim koji kg.

Klima = smrt
Najgore od svega je to što i kada ugasiš klimu treba mu neko vreme da se "povrati"

Zbog svega toga klimu jako retko palim i više mi dođe kao ukras. Mogao bi i da je izvadim da uštedim koji kg.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- bossko77
Ma slazem se sa tobom...resenje je da ti klima stalno bude upaljena pa ces se navici na taj rezim..
ma po gradu je stvarno problem ali shodno tome sta se dobije vredi paliti je , meni ova klima pravi inje po sedistima koliko hladi..
Isao sam za Vrsac sa njim za vikend i potrosnja na otvorenom je drasticno manja, tacno koliko videcu kad dospem gorivo..

ma po gradu je stvarno problem ali shodno tome sta se dobije vredi paliti je , meni ova klima pravi inje po sedistima koliko hladi..
Hvala, auto stvarno vredi ove pare i vise, verovatno ce i meni trositi toliko, ali bez klime ... od kako sam ga uzeo ne gasim je ..miki_ucha piše:auto ti je prelep, a i cenu koji si platio nije velika, ja takodje vozim ka i jako sam zadovoljan, samo ne mogu da se zalim da mi trosi kao tebi. u gradu od 7l do 8l i to zivim u centru gde ga i najvise vozim. a na otvorenom trosi jako malo, nedavno sam presao relaciju od 220km sa oko 10l goriva. sto se tice klime isti je slucaj da auto izgubi dosta snage i da je tada dosta bucniji. sve u svemu idealan auto za gradsku voznju, ti manje stiskj ga pa ce i potrosnja mozda biti manja. eventualno mozes da proveris i neku sondu, kazu ako ona ode da auto ima dosta vecu potrosnju, bar sam tako citao po raznim forumima. pozz
Isao sam za Vrsac sa njim za vikend i potrosnja na otvorenom je drasticno manja, tacno koliko videcu kad dospem gorivo..

- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
He he, razlika u potrošnji u gradu i na otvorenom putu je ogromna.
Pre ovoga imao sam običan KA (god 98. endura 50KS), bez bilo kakve opreme, ama baš ništa. Kakva klima, podizači i ostale gluposti. Nije imao ni servo (tj. još uvek ga nema, pošto i dalje služi). Stari je trošio u gradu je 8-9l/100 km (zimi i 10l/100km), dok je na otvorenom i pri agresivnijoj vožnji trošio 5l/100 km. Razlika 100%.
Što se sporta tiče na benzinu u gradu potrošnja je 8-10l/100 km, dok je na otvorenom uz standardnu "gas do daske" vožnju oko 7-8l/100km. Na plinu u gradu oko 12l/100km, dok je na otvorenom oko 7-8l/100 km. Naravno potrošnji ne pomaže preterano ni skraćeni sportski menjač
, a ni motor koji je prilično lenj ispod 3k obrtaja.
I još jedna zanimljivost
Tokom poslednje posete majstoru (zamena svećica, kablova i bombine) zadesilo se da ga provozam bez rezonantne kutije koja se nalazi na filteru vazduha. U leru i pri malom broju obrtaja nema nikakve razlike u zvuku, ali kada u vožnji na 3k obrtaja nagaziš gas haos i beznađe
Motor proizvodi takav zvuk da ti se sledi krv u žilama. Zvuči kao da umesto 100 KS ima 3 puta više snage. Nije zvuk propalog auspuha, već motor dobija mnogo dublju notu. Od sada rezonator se vozi u gepeku.
Pre ovoga imao sam običan KA (god 98. endura 50KS), bez bilo kakve opreme, ama baš ništa. Kakva klima, podizači i ostale gluposti. Nije imao ni servo (tj. još uvek ga nema, pošto i dalje služi). Stari je trošio u gradu je 8-9l/100 km (zimi i 10l/100km), dok je na otvorenom i pri agresivnijoj vožnji trošio 5l/100 km. Razlika 100%.
Što se sporta tiče na benzinu u gradu potrošnja je 8-10l/100 km, dok je na otvorenom uz standardnu "gas do daske" vožnju oko 7-8l/100km. Na plinu u gradu oko 12l/100km, dok je na otvorenom oko 7-8l/100 km. Naravno potrošnji ne pomaže preterano ni skraćeni sportski menjač

I još jedna zanimljivost
Tokom poslednje posete majstoru (zamena svećica, kablova i bombine) zadesilo se da ga provozam bez rezonantne kutije koja se nalazi na filteru vazduha. U leru i pri malom broju obrtaja nema nikakve razlike u zvuku, ali kada u vožnji na 3k obrtaja nagaziš gas haos i beznađe

Motor proizvodi takav zvuk da ti se sledi krv u žilama. Zvuči kao da umesto 100 KS ima 3 puta više snage. Nije zvuk propalog auspuha, već motor dobija mnogo dublju notu. Od sada rezonator se vozi u gepeku.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
- bossko77
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
el si birao tablicu ili se pogodilo da bude DR(doktor) 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Ovde se vidi koljo je lepota diskutabilna stvar.
Za mene je ovo jedan od najruznijih auta +fiat multipla+ reno twingo . . .
Mislio sam da dosta manje trosi ovaj autic. . .
Za mene je ovo jedan od najruznijih auta +fiat multipla+ reno twingo . . .
Mislio sam da dosta manje trosi ovaj autic. . .
- bossko77
Ma Dule nemas ti pojima...u tome i jeste lepota sto ne izgledaju standardno...bio bi suvise dosadan..
shomy...ma drugar mi radi u agenciji za registraciju pa je on odabrao...nisam se bunio..hehe
shomy...ma drugar mi radi u agenciji za registraciju pa je on odabrao...nisam se bunio..hehe

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
a pa trebao si da se umesas kad bokiju podvalili VW 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Možda se i jeste umješao. 

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni