moj taunus
- Necke
- Poruka: 224
- Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h
Re: moj taunus
verujmi ne ide nikako, a dihtung kad sam skinuo bio je gotov, a tako nije presao ni 500 km.
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Na 2.0 motoru , skinuo sam 0.8 mm sa donje strane glave da bi dobio kompresioni odnos oko 10.2:1 , sa fabrickih 9.2:1
Meni i dalje nije jasno kako cadihtuju taj kompresioni prostor kada je 1.3 blok a 1.6 glava . Koji dihtung ide ? Od 1.3 dihtunh ce da masi komoru za sagorevanje , a od 1.6 se na gadja sa ivicom cilindra . Kako to moze da radi , pitaj boga . Ma moze i bez dihtunga , samo dosta hermetika se stavi
Meni i dalje nije jasno kako cadihtuju taj kompresioni prostor kada je 1.3 blok a 1.6 glava . Koji dihtung ide ? Od 1.3 dihtunh ce da masi komoru za sagorevanje , a od 1.6 se na gadja sa ivicom cilindra . Kako to moze da radi , pitaj boga . Ma moze i bez dihtunga , samo dosta hermetika se stavi

- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
ja sam jednom naleteo na budzevinu 2.0 glava na 1.6 blok
- stevank
- Poruka: 10
- Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2011. u 14:53h
gore sam napomenuo da ne znam kom autu pripada ta glava. prijatelj mi je rekao da je najverovatnije 1.6 i to je to... ja stvarno ne znam o cemu je rec,tj. sta je u tom fordu. slikacu sve kad dodjem kuci. radim u jednom gradu,studiram u drugom, a zivim u okolini treceg, pa ne vidjem kucu cesto... inace,ide puno brze i ima puno vise snage nego sto mu prosecan 1.3 motor moze pruziti. slikacu i masinu, pa cete videti o cemu vam pricam. pitao sam boska, a pitam i vas, da li znate gde se mogu nabaviti gume koje idu na vrata u prorez za staklo? moje su lose, curice mi voda u vrata, pa ako to neresim nista nisam napravio... vec su sad pocela da trunu zbog toga
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
ako mislis na ove sto su ispod stakala od vrata,njih imas da uzmes na bubanj potoku na metar 

rust is not a crime
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Spoj vrata i stakla i kada je auto bio novo nije 100% zadihtovan i voda ulazi u njega . Vrata imaju rupe sa donje strane da ta voda izadje . Vrata ti trunu zato sto su matora i verovatno nikada zasticena iznutra .
Malo je verovatno da voda ilazi na kederima vrata . Busan ti je negde pod , i oko veznog lima napred ulazi voda .
Taj 1.3 ide bolje samo zato sto ima dvogli karburator . A Glava ni na jednom modelu ne strci preko bloka , jer su svi odlivci glava spolja isti .
Malo je verovatno da voda ilazi na kederima vrata . Busan ti je negde pod , i oko veznog lima napred ulazi voda .
Taj 1.3 ide bolje samo zato sto ima dvogli karburator . A Glava ni na jednom modelu ne strci preko bloka , jer su svi odlivci glava spolja isti .
- stevank
- Poruka: 10
- Član foruma od: nedelja, 6. mar. 2011. u 14:53h
znam da su glava i blok na spoju iste povrsine. prelazi linije bloka,kacim sliku za dan-dva (cim dodjem do kola). hvala za info za gumu, to mi treba