Ford Taunus '70 i '71 -2.0 V6 XL i GT
- dzigi7
- Poruka: 6
- Član foruma od: nedelja, 28. nov. 2010. u 03:30h
- Kontakt:
Re: Ford Taunus '70 i '71 -2.0 V6 XL i GT
Svaka cast, auto je prelep i boje su odlicne, ova plava mu lezi ekstra. Unutrasnjost naravno prelepa, instrument tabla kao kod gxl-a, po meni odlican izbor boje... Svaka cast i na autu i na poduhvatu, na svemu... divno...
- jeremijabg
- Poruka: 90
- Član foruma od: utorak, 4. nov. 2008. u 22:06h
alal vera,samo napred! 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
215/60 15 je prevelika guma za taunusa , govorim o visini tocka a ne o sirini , nje nikada dosta
Ako nije tajna , kolika je cena felni ?
Jel se rade neke modifikacije na motoru ?

Ako nije tajna , kolika je cena felni ?
Jel se rade neke modifikacije na motoru ?
- DrazenNS
- Poruka: 198
- Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
215/60 R 15 ce da cese malo ili mi se cini?
Svaka cast za posao. Sve pohvale. Samo napred.
)))

- Desmo
- Poruka: 32
- Član foruma od: ponedeljak, 20. dec. 2010. u 02:36h
Društvo, nemojte da se brinete bree za moje zadnje gume, znam da su malo mesnate, ali će pripašemo nešto
Uostalom ako vidimo da baš ne ide, iako mora..uvek mogu da nabavim 2 nove zadnje gume, ove ćemo da spalimo u mestu(tu neće da kače) gears taman ih spalim na 50 pa imam niskoprofilne 

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

rust is not a crime
- DrazenNS
- Poruka: 198
- Član foruma od: subota, 29. avg. 2009. u 21:47h
- Kontakt:
To je pravi duh.Desmo piše:Društvo, nemojte da se brinete bree za moje zadnje gume, znam da su malo mesnate, ali će pripašemo neštoUostalom ako vidimo da baš ne ide, iako mora..uvek mogu da nabavim 2 nove zadnje gume, ove ćemo da spalimo u mestu(tu neće da kače) gears taman ih spalim na 50 pa imam niskoprofilne

- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
prodaju kinezi po buvljacima,ima i kosturskih glava,meni lepse
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Ne bih da pametujem ali nekako mi se cini da bi uz prelepu plavu boju spoljasnosti super izgledala kozom presvucena unutrasnjost crvene boje...
- van
- VIP
Kako to da se jedna dama zanima za stare taunuse ?
- Batashonn
- Poruka: 44
- Član foruma od: ponedeljak, 8. nov. 2010. u 20:11h
Au, svaca cast, samo napred sa sredjivanjem...za ovo treba dosta vremena i znoja i....auto je boli glava thumbup
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Ili para pa da se drugi znoje umesto tebe ...Batashonn piše:Au, svaca cast, samo napred sa sredjivanjem...za ovo treba dosta vremena i znoja i....auto je boli glava thumbup
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Desmo
Za sada još nismo ništa radili na motoru, samo smo ga izvadili i on je sledeći na redu..kao i trapovi i ceo pogon, letva volana, menjač, auspuh, zaštita celog poda..itd.
Stigli su i još poneki delovi..

i mukom pronađeni kederi za obe šajbe

za Van-a: ne znam ni ja kako sam došla do Taunusa, sasvim slučajno. A ljubav za automobilima to nam je nasledna bolest
jedno što je moja uža specijalnost oldtimer-i, ti auti imaju nekako dušu. Iako naravno svaka časti i novim tehnologijama.
Da li zna možda neko gde može nešto da se nikluje u BG-u ili uopšte u Srbiji?
Stigli su i još poneki delovi..

i mukom pronađeni kederi za obe šajbe

za Van-a: ne znam ni ja kako sam došla do Taunusa, sasvim slučajno. A ljubav za automobilima to nam je nasledna bolest

Da li zna možda neko gde može nešto da se nikluje u BG-u ili uopšte u Srbiji?
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Da ti ne bih linkovao najbolje je da sama kucaš: niklovanje metala srbija ili samo niklovanje srbija, izbaciće ti i firme i forume gde se pominje niklovanje.
Svaka čast na uloženom vremenu, trudu i velikoj ljubavi prema tom Fordu clap .
Svaka čast na uloženom vremenu, trudu i velikoj ljubavi prema tom Fordu clap .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- van
- VIP
DES , mislim da je kumanovaska ulica ili kajmacalanska , u blizini Crvenog krsta u Beogradu . To je neka drzavna firma , sada privatizovana i pred raspadom , moguce je i da ne rade vise . Proletos sam zinkovao neke delove od kola .
Inace , ako hoces pravu stvar , to je hromiranje , stepen vise od niklovanja. 20-30 e je poklopac ventila . Deo koji se hromira mora biti idealno ispoliran , drugim recima , kada se donese , mora vec izgledati kao da je hromiran ,
Samo poliranje je dug proces , i slican je kao i sprglanje kola ya prirpemu za farbanje , samo mnogo sporiji , jel je metal dosta tvrdji od gita .
Inace , ako hoces pravu stvar , to je hromiranje , stepen vise od niklovanja. 20-30 e je poklopac ventila . Deo koji se hromira mora biti idealno ispoliran , drugim recima , kada se donese , mora vec izgledati kao da je hromiran ,
Samo poliranje je dug proces , i slican je kao i sprglanje kola ya prirpemu za farbanje , samo mnogo sporiji , jel je metal dosta tvrdji od gita .
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Koliko su para bili farovi i kederi, ako nije tajna?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- jeremijabg
- Poruka: 90
- Član foruma od: utorak, 4. nov. 2008. u 22:06h
Desmo piše:Društvo, nemojte da se brinete bree za moje zadnje gume, znam da su malo mesnate, ali će pripašemo neštoUostalom ako vidimo da baš ne ide, iako mora..uvek mogu da nabavim 2 nove zadnje gume, ove ćemo da spalimo u mestu(tu neće da kače) gears taman ih spalim na 50 pa imam niskoprofilne
ма јок,то неће да паше сигурно.

- Desmo
- Desmo
Radilo se malo i po unutrašnjosti..nije bilo lako srediti ovaj džumbus i montirati tablu..

...nadamo se da je sve na svome mestu, bar što se ovih kablova tiče

Još nije sve kompletno gotovo, ali biće uskoro..
Gornji deo presvučen u crnu kožu kao i volan i naslonjač za ruku koji dolazi na srednju konzolu koja još nije montirana, čekamo tepih..

...nadamo se da je sve na svome mestu, bar što se ovih kablova tiče

Još nije sve kompletno gotovo, ali biće uskoro..
Gornji deo presvučen u crnu kožu kao i volan i naslonjač za ruku koji dolazi na srednju konzolu koja još nije montirana, čekamo tepih..

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nadam se da je to na slikama samo zaostatak rdje neki, i da je patos uradjen skroz
Inace mi se svidja kako su mu legli zadnji tockovi, samo da malo padne jos, kad se montira sve u njega pasce mozda malo ali ne dovoljno, jel si razmisljala o spustanju? Ako si vec negde spomenula, sorry

Inace mi se svidja kako su mu legli zadnji tockovi, samo da malo padne jos, kad se montira sve u njega pasce mozda malo ali ne dovoljno, jel si razmisljala o spustanju? Ako si vec negde spomenula, sorry

Fiesta!!
- Desmo
Izvini, nismo ga baš skoro usisavali
Ništa ne brini za patos, potrošilo se par tabli lima za sve loše i sumnjive delove, nego je naknadno rađen neki deo ispod instrument table, zavaren je neki deo..a ovo dole što viri braon, to su ostatci onog filca što je bio ispod table pod tepihom.
Što se tiče spuštanja, nisam još sada razmišljala o tome, videćemo tek kada ga skroz sastavimo i ubacimo motor, kako realno stoji. Meni se sviđa kada je prednji kraj malo spušten, a zadnji malo podignut.
Jedino što razmišljam da mu izvedemo auspuh sa strane.. da li je neko možda video tako nešto na nekom Taunusu ili sam išao u poduhvat?

Ništa ne brini za patos, potrošilo se par tabli lima za sve loše i sumnjive delove, nego je naknadno rađen neki deo ispod instrument table, zavaren je neki deo..a ovo dole što viri braon, to su ostatci onog filca što je bio ispod table pod tepihom.
Što se tiče spuštanja, nisam još sada razmišljala o tome, videćemo tek kada ga skroz sastavimo i ubacimo motor, kako realno stoji. Meni se sviđa kada je prednji kraj malo spušten, a zadnji malo podignut.
Jedino što razmišljam da mu izvedemo auspuh sa strane.. da li je neko možda video tako nešto na nekom Taunusu ili sam išao u poduhvat?
- van
- VIP
Loš aje ideja spustiti auto napred a nazad ga podići . Smanjuješ mu zatur prednjih točkova . Još ako nije na trapu sve kako treba , pa široke gume sa malim et-om i još kada budeš kočila pa se još više nabije napred , a put je malo neravan, kenuce da se rita kao jarac .
Slično sam ja uradio kao mald i neiskusan , pa sam tražio posle druge prednje opruge .
Pogledaj taunuse tc3 svima je dignut nos zadnji kraj blago spušten . To je iz razloga upravljivosti ...
Ovo što sam pričao da se aulirati prepravkama na gornjim viljuškama , da možeš da povećaš zatur , a bilo bi lepo i da možeš da kontrolišeš nagib točka , jer kako se auto spušta , prednji točkovi odlaze u minus . Ok je to za trkačku stazu , ali ne i za neravan put
Slično sam ja uradio kao mald i neiskusan , pa sam tražio posle druge prednje opruge .
Pogledaj taunuse tc3 svima je dignut nos zadnji kraj blago spušten . To je iz razloga upravljivosti ...
Ovo što sam pričao da se aulirati prepravkama na gornjim viljuškama , da možeš da povećaš zatur , a bilo bi lepo i da možeš da kontrolišeš nagib točka , jer kako se auto spušta , prednji točkovi odlaze u minus . Ok je to za trkačku stazu , ali ne i za neravan put
- bossko77
- Poruka: 1378
- Član foruma od: petak, 13. feb. 2009. u 01:44h
Izveo sam ja auspuhe sa strane , lepo izgleda, ima malo zezanja ,ali auto je dosta bucniji i kad su otvotrena vrata ili prozor dok se stoju u mestu hoce gasovi da udju u kabinu.. :-(

- Desmo
hm..bacila sam pogled na tvom Fordu kako si izveo auspuhe sastrane, sviđa mi se...to što je auto bučniji, to mi i ne smeta, ali izduvni gasovi, ne zvuči baš primamljivo...
ili ovako nešto, ni manje ni više nego sa mustanga i to novog..ako ništa bar da malo maštamo..to ništa ne košta
iako nisu ni ove felne za bacanje..sigurno koštaju ko kuća prodato

razmisliti ćemo još i o tom poduhvatu. Samo više da krenemo da rastavljamo motor.. nemogu da dočekam.
evo vam malo linkova, iako mogu da predpostavim da su vam već možda i poznati..ali od viška glava ne boli
http://fordscene.de/
http://youngtimerscene.de/
http://chromundflammen.de/
ili ovako nešto, ni manje ni više nego sa mustanga i to novog..ako ništa bar da malo maštamo..to ništa ne košta

razmisliti ćemo još i o tom poduhvatu. Samo više da krenemo da rastavljamo motor.. nemogu da dočekam.
evo vam malo linkova, iako mogu da predpostavim da su vam već možda i poznati..ali od viška glava ne boli

http://fordscene.de/
http://youngtimerscene.de/
http://chromundflammen.de/