Suncobrani me mogu da se uglave jer je pukla plastika oko osovina, rešeno sa PE-X 6/4 crevce, radi savršeno, odmašćeno i oprano.

Pa onda ono što niko normalan ne radi, ali kad nema dela pri ruci...

otvaranje gepeka radi kako treba i preko tastera na tabli i preko daljinca.
Maglenka koja je mlatila po kućištu nije bila uopšte zakačena, od četiri nosača imala je samo jedan i dva slomljena na šrafovima.
Zavarena plastika, maglenka čvrsto vezana na sva četiri kraja. Na slikama je samo peckanje plastike zbog uklapanja, kasnije kvalitetnije zavareno.

i još jedno varenje plastike, levi podizač koji je kvrckao prilikom zatvaranja, više ne pravi zvukove. Našao da se poruči kompletna plastična kopča, cena 300 din.

Volan očišćen izvučeno dosta masnoće i prljavštine, sigurno ću proći još par puta.

Klima i dalje mrka kapa, rasturen deo oko klimatronika i ništa da je očigledno. Iskorišćeno za temeljno čišćenje plastike i što je bitnije čišćenje senzora i ventilatora kabinske temperature, provereni osigurači u kabini.

Relej za kvačilo klime ispitan i ispravan, osigurač 12V do releja ispravan, instalacija od releja do kvačila klime ok. Cevi, hladnjak, kompresor sve deluje na mestu i kompletno...idemo dalje...

U ispomoć rešavanju problema dolazi dijagnostika, za početak Ford-VCM OBD, za vozila do 2010. Radi pristup Motornom računaru, ABS modulu, Airbag modulu i Instrument tabli, ne pristupa klima modulu i GEM-u. Kasnije sam se setio da verovatno ima veze sa HS i MS Can-om i da će morati druga dijagnostika za pristup.

Win 7 32 bit. live USB, baterija traje dva minuta

Airbag vozačev senzor sudara? i suvozačevo sedište, raskačeno - ok.
Motor- druga lambda ili zapušen katalizator - ok
U motornom modulu mislim da može da se vidi stanje presostata klime, ali crkla je baterija.