Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

GRANADA 2.3 restauracija...

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
granada51
Poruka: 42
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 19:54h

Re: GRANADA 2.3 restauracija...

Poruka od granada51 » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 11:26h

ej ljudi...imam problem....skinuo sam kocione cilindre,da kupim nove,al trebaju mi i paknovi i cevka neove,izrdale su pa cu to da menjam....medjutim...NIJE TO PROBLEM>...u autu je preko cele zime bio antifriz,nov kupljen pre jeseni i zamenjen,... sad kad sam ga upalio,cini mi se da se nivo uljaPODIGAO ZA CEO PRST otprilike...?????? da li je moguce da je pukao blok(tj.Nije valjda smrzao???) Kako to da proverim??? auto pali i lepo radi,radio je 15 min na leru,nije se zagrejao nije se palila lampica za ulje,nije povukao vodu iz hladnjaka,tj. ne fali voda je na maksimumu,al opet mi je to sumnjivo... da probam da zamneim ulje(i tako sam to hteo) i filter i sipam neko obicno,cisto da razradi motor i da tako onda posle ga upalim,pa ako opet porast nivio ulja,onda je pukao stvarno??? HEEEEELP???

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 22. mar. 2010. u 16:19h

Izvadi šipku za merenje ulja i skini čep od dekla i gledaj da li na njima ima tragova bele emulzije, nešto slično majonezu. Ako ima onda je pomešao vodu i ulje.
Takodje, da li konstantno izbacuje beli dim na auspuhu?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

granada51

Poruka od granada51 » utorak, 23. mar. 2010. u 02:32h

ne druze,ne izbacuje beli dim,motor prede kao nov,odmah prima gas sve kao pre,samo ne znam odkud odjednom toliko vise ulja....a nisam skidao deklu,moracu i to da probam,samo auto je na selu,pa tek od nedelje,jbg,al hvala koristan savet! :)

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 23. mar. 2010. u 07:50h

Bice da si pretposlednji put merio ulje posel gasenja motora , kada se ono jos nije slilo .
Majonez od mesavine vode i ulja se jasno vidi kada se otovri cep za sipanje ulja . Ne moras da skidas poklopac ventila ... Ne cepu za ulje ime da se napravi malo te emulzije , ali samo zimi kada palis auto po hladnom i vlaznom vremenu ...

duci
Poruka: 49
Član foruma od: sreda, 2. sep. 2009. u 12:05h

Poruka od duci » utorak, 23. mar. 2010. u 13:16h

Verovatno ti je otisla membrana od pumpe za benzin.Pomisrisi merac, ako se oseti, znas sta je...

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » utorak, 23. mar. 2010. u 22:49h

Granada je Extra auto, biće odličan kad ga središ, samo napred! Inače meni se dopadaju Granade sa početka '80-ih, sa tim pravilnim linijama. Volim velike automobile i rado bih kupio neki mondeo mk. 1 ili 2, ali sam realističan po pitanju svojih trenutnih mogućnosti :D
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

granada51

Poruka od granada51 » petak, 26. mar. 2010. u 21:15h

Estariol piše:Granada je Extra auto, biće odličan kad ga središ, samo napred! Inače meni se dopadaju Granade sa početka '80-ih, sa tim pravilnim linijama. Volim velike automobile i rado bih kupio neki mondeo mk. 1 ili 2, ali sam realističan po pitanju svojih trenutnih mogućnosti :D
Ma zajebi realizam,i skoci u minus ko svi mi,nemo se razlikujes!!! redbullw

granada51

Poruka od granada51 » sreda, 14. apr. 2010. u 22:12h

Danas smo se bavili malo kupovinom...granada je dobila nove zadnje kocnice komplet,sutra se kupuju creva za kocione vodove i pumap za gorivo nova... :):):) war

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 15. apr. 2010. u 21:31h

Jee...danas smo kupili creva za kocnice i novu pumpu za benzin!!! jos filter za ulje i ulje i poooocinjemo sa sastavljanjem!!! :) war war war

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 15. apr. 2010. u 23:29h

Nisam bas ispratio temu... Limarija je odradjena pa je sastavljate za farbanje ili samo sastavljate kocnice ili sta ste vec rasturili? :D
Fiesta!!

granada51

Poruka od granada51 » petak, 16. apr. 2010. u 22:35h

dule0911 piše:Nisam bas ispratio temu... Limarija je odradjena pa je sastavljate za farbanje ili samo sastavljate kocnice ili sta ste vec rasturili? :D
ne druze,rastavili smo zadnje kocnice,pa sam kupio sve novo pa menjam...nadam se sad za vikend ako stignem sutra ujutro ranio idem...rastavljam prednje i gledam sta od prednjih da kupim!!!
i ispustam ulje,menjam filter i ulje,stavljam novu bezinsku pumpu da vidim koj mu je k....c s onolikim viskom ulj(rekose mi da je najverovatnije membrana na benzinskoj pumpi,pitao sam tuce ford majstor i odgovor je bio jednoglasan)...i tako....videcemo sta cu sve stici da uradim,imam sutra i jedno prase da krknem i jedno 10tak lanaca zemlje da posejem pa dokle stignemo....jbg garaza je daleko...naravno ispraticemo s slikama ceo vikend... redbullw

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 22. apr. 2010. u 10:10h

za vikend se malo radilo...ismirlao sam cele komponente zadnjih tockova...ugradio nove kocione cilindre,nove cevi...i ugradio benzinsku pumpu,sledeci put stavljam gurtne...evo malo slikica... thumbsuph thumbsuph thumbsuph

Slika
Slika
Slika
i na kraju to ovako izgledaaaa...jeee mechanic

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 22. apr. 2010. u 11:52h

Rasturis sve na tom zadnjem vesanju , i odneses na peskiranje . Uzmu ti 2000 din . Posle ofarbas osnovnom bojom i crnom bojom , zamenis sve potrebne komponenete i vratis nazad na auto . Trebace it oko 20ak sati po osovini i oko 100 e za delove , mada ako se menja sve zivo i vise . To ti je onda restauracija....
Ovako je samo sredjivanje

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 22. apr. 2010. u 22:39h

...sve je to ok,ali ja restauriram jednu ajkulu koju imam...ovo mora sto pre da se sredi,da se registurje i da ide u rad...caletu trebaju kola....tako da ce biti samo ocisceno zasticeno i ide na probne voznje da se vidi da li sve radi,p a ako jjje sve ok ide da se radi limarija....a ostalo otom potom...

..inace,nije visak ulja u motoru zbog ovoga ili onoga,posle detaljene provere svega i svacega,u ragovoru s zenom od koje je kupljen bio,rece ona da su joj u auto servisu balkan sipali mnogo ulj u motor,da se svadjala s njima i tako,,,,ja skapiram da je od duzeg stajanja u toku zime se svo ulje slilo,plus ga ima vise pa je delovalao da je nesto u problemu.....ispustio ja ulje sipao manje i sad je sv ok i na meri na pokazivacu nivo ulja...jbg,to je jedna od onih glupih stvari koje se desavaju ...al je opet boljitak,znaci da motor stvarno jeste extra.....dal zna neko KOLIKO ulja TACNO se sipa u motor granade 2.3 V6???

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » četvrtak, 22. apr. 2010. u 22:54h

Mislim da je 4,25l sa zamenom filtera. ;)
Slika

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » četvrtak, 22. apr. 2010. u 22:56h

4.5litara sa filterom...decilitar dva vise manje ne znaci nista a zavisi i koji je filter...

van
VIP

Poruka od van » petak, 23. apr. 2010. u 12:50h

4.25 po fabrickoj specifikaciji . Kupis kantu od 5 litara i napunis do max na sipci .

granada51

Poruka od granada51 » petak, 23. apr. 2010. u 22:46h

Hvala! ja sam sipao tek 4 litre i tacno je na pola...cekam da se slegne pa cu opet da pogledam!!!

granada51

Poruka od granada51 » utorak, 4. maj 2010. u 22:32h

ZVer je probudjena...zamenjeno ulje filteri benzinsak pumpa...cekam nove pakne pozadi da stignu...hocete da cujete malo zvuk??? evo... :):):)

Slika

granada51

Poruka od granada51 » sreda, 5. maj 2010. u 11:02h

Ajd ko moze da pogodi??? Rekao sam da je sipao neki pajser vise ulja u motor od Granade...sta misite koliko je vise sipano,ili koliko ulja sam ja istocio iz motora??? rekose da treba da bude 4.25l otprilike,a sta mislite koliko js ispusteno??? :):):)

goja

Poruka od goja » sreda, 5. maj 2010. u 13:15h

ide magare putem,sta mislis koje je ono boje?! kako da znamo koliko je neko dijabola?6 litara si izlio? jesi li ti siguran da je ovo motor 2300,meni ovo vise pari na 2000ccm...pise na usisnoj grani ispred razvodnika palenja...

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 6. maj 2010. u 21:42h

goja piše:ide magare putem,sta mislis koje je ono boje?! kako da znamo koliko je neko dijabola?6 litara si izlio? jesi li ti siguran da je ovo motor 2300,meni ovo vise pari na 2000ccm...pise na usisnoj grani ispred razvodnika palenja...
PA LUPIS ZEZANJA RADI! war
Stvarno je neverovatno...a motor jeste 2.3 pise i u dozvoli i svuda naokolo i po njemu po motoru grani...

granada51

Poruka od granada51 » ponedeljak, 14. jun 2010. u 21:57h

pa dobreo bre ljudi sta se desava s onom mojom granadom?! zamenio cilindre cevi sipao ulje ispustio vazduh i nikako ne mogu da dobijem pedalu??? cak kad upalim pedalu ona je joe meksa? jel ima neki specijalan nacin ispustanja vazduha ili neka fora??? Glavni kocioni cilindar je bio skroz ispravan,a sad kao ne radi??? sta da radim??? :(

goja

Poruka od goja » ponedeljak, 14. jun 2010. u 22:35h

ozraci sam cilindar.ako nema sisicu za ozracivanje napumpaj pa malo odvrni svaki holender po nekoliko puta...jesi li mjenjao gumice u cilindru...to sto je radio ne znaci da je dobar jos uvijek,od lezanja je propao...rastavi ti njega,operi,vidi kakav je,ima li riseva ili ga aje korozija nacela i ako je ok na bubanj potok subotom,stand sigurnost,iz zrenjanina, imas kupiti gumica za sve modele forda i za sve cilindre,ja kupovao.

granada51

Poruka od granada51 » četvrtak, 17. jun 2010. u 21:36h

goja piše:ozraci sam cilindar.ako nema sisicu za ozracivanje napumpaj pa malo odvrni svaki holender po nekoliko puta...jesi li mjenjao gumice u cilindru...to sto je radio ne znaci da je dobar jos uvijek,od lezanja je propao...rastavi ti njega,operi,vidi kakav je,ima li riseva ili ga aje korozija nacela i ako je ok na bubanj potok subotom,stand sigurnost,iz zrenjanina, imas kupiti gumica za sve modele forda i za sve cilindre,ja kupovao.
Hvala ,ok...bio sam danas sredjivao batinu fiseticu i sl su mi rekli majstori u fordu...kazu da nije ipak dobro ozracen i da je ko granade to malo petljancija...kazu da odvrnem sve sisice,sipam jos ulja i cekam i dosta vazduha bi trebalo samo da izadje,pod prirodnim padom,malo da kucnek po gl.koc.cilindru i probam onda standardno...ako nije to onda....cilindar dole itd....svasta a ja sam to na citroenima stoput radio i uvek je bilo standardno dobro i na krsevima a ovaj zesa...jbg... war

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“