Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
da oba kopaju u isto vreme?
probacu al mislim da nije, samo ko ima asr
probacu al mislim da nije, samo ko ima asr
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dule meni corsa na 155 ima 750kg sto mu dodje tacno duplo manje nego (moj) mondeo na 225 sto ce reci da mondeo ima veci pritisak po cm2 sare..
sent from white land..
sent from white land..
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8307
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
I po dubokom i po utabanom snegu uvek je bolja uža guma (čak i po blatu), barem neko moje iskustvo po raznoraznim terenima širom cele Srbije.
Darko baš si me zaintrigirao sa užim gumama a neka moja ranija razmišljanja su i bila u tom pravcu da uzmem zimske uže a više. Razmišljao sam i kako bi auto izgledao sa takvim gumama i činilo mi se bar u mojoj glavi da bi bio dosta naružen.Na kraju uzeh opet 205/55/16 a na netu i u uputstvu nenadjoh nigde preporuku ispod 205, samo šire.
Darko baš si me zaintrigirao sa užim gumama a neka moja ranija razmišljanja su i bila u tom pravcu da uzmem zimske uže a više. Razmišljao sam i kako bi auto izgledao sa takvim gumama i činilo mi se bar u mojoj glavi da bi bio dosta naružen.Na kraju uzeh opet 205/55/16 a na netu i u uputstvu nenadjoh nigde preporuku ispod 205, samo šire.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- milan_gt
moze na tu sirinu felne uze nego nikako nemojte vise odnosno veceg obima, to je apsurd..
sent from white land..
sent from white land..
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8307
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ma znamo da može samo je pitanje kako bi sve to izgledalo
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- milan_gt
ne bi primetio nikakvu razliku kao sto ni ja ne primecujem na 225 u smislu izgleda na autu, a u performansama cete dobiti mozda 5% sto mu dodje kao da vas gura cura sto se picnula za grad sa sve minjakom i visokim stiklama 
sent from white land..

sent from white land..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Milane, poredjenje za usku i siru gumu sam pricao za isti auto. Znaci na mondea da stavis, lupam, 185, bolje ce ici po snegu nego sa 205. Nisu ludi oni u reliju sto koriste 125 ili 135, u svakom slucaju nesto ultra usko
Naravno toliko uska guma nije dobra za normalan auto iz drugih razloga, no nebitno da ne ulazim u detalje.
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- milan_gt
to da, ja reko poredis fiestu i mondea kao sto si iznad rekao..
sent from white land..
sent from white land..
- darko darko
nesto sam se ja raspirivao, 185 nemoze osim bas po dubokom snegu, ali 185 kako sam razumeo ima ko je stavljao, http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i- ... 15/4230922 ovo je pravljeno za volvoa zadnja vuca, (pase na mondea, samo probajte na prednji tocak dali ce da prodju kljesta, ja nemam sad pare inace bi ih uzeo) znaci samo zeza plitka sara za zimu, njima ide nova mnogo veca, i a u svim tabelama postoji ta dimenzija, pa cak ponegde 185, nije bitno izgled, bitno je kako ide po snegu, ajde neka neko kupi pa da mu se smejemm, salim se sa ovima nema stajanja, mozes da zakacis kasiku i da cistis sneg...
inace ako radi pogon na oba prednja tocka, u isto vreme po klizavom, jako sam ozbiljan da ujesen uzmem ili 4 nove zimske gume dimenzija 195 60 16, i da da izaberem neku dooobru marku i da zavrsim, mislim da i posle pasuje na mk4 (pasata b5 automatic)
tako da zadrzavam zimski set, sta mislite o tome
inace ako radi pogon na oba prednja tocka, u isto vreme po klizavom, jako sam ozbiljan da ujesen uzmem ili 4 nove zimske gume dimenzija 195 60 16, i da da izaberem neku dooobru marku i da zavrsim, mislim da i posle pasuje na mk4 (pasata b5 automatic)

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Al kad te zaustavi pandur onda popiješ i kaznu
Koliko god da su ove gume sa spajkovima odlične za sneg, isto toliko su i kažnjive po našem zakonu.
Kako znaš da ti "radi pogon na oba prednja tocka, u isto vreme po klizavom", odnosno da imaš zaključan diferencijal?

Koliko god da su ove gume sa spajkovima odlične za sneg, isto toliko su i kažnjive po našem zakonu.
Kako znaš da ti "radi pogon na oba prednja tocka, u isto vreme po klizavom", odnosno da imaš zaključan diferencijal?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- darko darko
ne znam dali moj ima, ali sam video na modelu koji ima ESP i ASR, stao na led, povukao lik rucnu i gas, kopaju oba prenja i motor jako smanjuje snagu, gusi ga...
jbes zakon, napravljen je i onako da bi se krsio, neka ociste put kod mene pa inecu stavljati, te bih uzeo bas kada zaveje dooobro, onda da stavim, inace bi drzao zimski set cele zime na kolima standardan, lako cu ja sa policijom.
jbes zakon, napravljen je i onako da bi se krsio, neka ociste put kod mene pa inecu stavljati, te bih uzeo bas kada zaveje dooobro, onda da stavim, inace bi drzao zimski set cele zime na kolima standardan, lako cu ja sa policijom.
Poslednja izmena: darko darko, na dan sreda, 8. feb. 2012. u 14:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
danas poslusam duletov savet, dva lavora mlaka voda koliko ruke da nemrznu, sunjder i pranje, u jedan prljava pa isedim drugi lavor cista voda, pa jelenskom kozom samo pokupi svodu, pa operese i sto toliko brzo u garazi kao i kada je lepo vreme skoro, oprem patoznice, prebrisem prafove i drugi auto, mogno bolje, bar felne se operu lepo, nisam mogao vise onako da ga gledam, proverim ulje ni gram nefali
, samo mi gubi nontakt na senzorima za parking, gurnem ruku u branik, kablovi zaledili i vise, jedino cu to morati nekako da sredim, zanji deo kola je u garazi do vrata totalno zamrzne, cak i rucna se oseti da odlepe paknovi kad krecem, nenzam dali ce diskovi da zalede od pranja zadnji

- dule0911
-
Sredi onda ta vrata da bolje dihtuju
Salim se, kod mene na kolima nista ne zamrzne ali sneg koji otpadne sa zadnjeg branika ostane tu sve do sutra, ne otopi se skroz
Al neverovatno koliko i 5-6C znaci (toliko se spusti u garazi temp). Napolju kad ga palim na 5-6 nekako mi hladno, a sad mi bas toplo kad udjem u auto hehe

Salim se, kod mene na kolima nista ne zamrzne ali sneg koji otpadne sa zadnjeg branika ostane tu sve do sutra, ne otopi se skroz

Al neverovatno koliko i 5-6C znaci (toliko se spusti u garazi temp). Napolju kad ga palim na 5-6 nekako mi hladno, a sad mi bas toplo kad udjem u auto hehe

Fiesta!!
- darko darko
dihtuju vrata super, nego kad istersem noge na prag tu ostane snega, ipak kad operes onu imtaciju homiranog praga ili sta li je vec mnogo je lepse, vo samo na mojim vratima, kod mene zanji deo kola ostane zamrznut, valjda predni se otkravi onako zbog vruceg motora.
koji 5-6, meni u garazi zamrzao feri koji korsitim kao sapun kad perem auto, kako je tek napolju
koji 5-6, meni u garazi zamrzao feri koji korsitim kao sapun kad perem auto, kako je tek napolju
- dule0911
-
Meni je garaza u okviru kuce u prizemlju pa je zato uvek plus 

Fiesta!!
- darko darko
pa i meni isto odmah pored kotlarnice, ispod kuce, al od vrata valjda ne dihtuju dobro, a to i nije moja garaza, ja sam letos napravio duplu, za dvoja kola, ispod podrum, skoro 80 m2, al nemam vrata i prozore, pa promaja nosi pesak i sve zapeskira auto, a vec kada je slobodna garza kod brata, (sto je prodao dvojku 4x4 sinhro) i eto modisi da prezimi 

- milan_gt
a sto ne odete na OMV i vrucom vodom operte auto sa sve samponom i voskom za 89 din? 
dare a rucnu nikako ne povlacis kad auto stoji, posebno ne preko noci nego samo u voznji pri 50-80km/h
i posle pranja po mrazu obavezno provozati auto i kociti..sto zbog kedera da se susnu od toplote iz kola sto zbog plocica i diskova jer moze i plocica da vam otpadne
a za senzore savetuj se sa shakalom..

dare a rucnu nikako ne povlacis kad auto stoji, posebno ne preko noci nego samo u voznji pri 50-80km/h

i posle pranja po mrazu obavezno provozati auto i kociti..sto zbog kedera da se susnu od toplote iz kola sto zbog plocica i diskova jer moze i plocica da vam otpadne

a za senzore savetuj se sa shakalom..

- dule0911
-
Kad stoji u garazi svejedno je dal ce biti povucena rucna 
Meni je najblizi OMV na cirka 20km od mene, tako da mi se uopste ne isplati. Usput, kod vas je bas jeftinije, u BGu je 150din pranje na OMVu (ono rucno, ne secam se tacno koliko minuta).

Meni je najblizi OMV na cirka 20km od mene, tako da mi se uopste ne isplati. Usput, kod vas je bas jeftinije, u BGu je 150din pranje na OMVu (ono rucno, ne secam se tacno koliko minuta).
Fiesta!!
- darko darko
zato sto mi do omv treba 1000 za gorivo i putarinu, a dule je jedna trecina od moje kilometraze, pa nekukam ja zdabe za dzubre od nafte, za voznju nebrini, a za rucnu uhvatio me strah za zamajc, mada kad pogledas vise mu smeta da se ugasi u voznji, ili da kilavis, ionako ce da te strefi jednom kad tad, zato su pametniji svi oni koji to teraju kako trazi taj auto nego ja sad dok je svez kod mene pa ovako kilavim.
- milan_gt
ma cemu rucna jos po ovakvim mrazevima kad je auto na ravnom..samo ostavite auto u prvoj brzini..
- darko darko
ne radimi dugme za otvaranje gepeka na vratima, ajde mraz, al ne radi mi ni gugme u kolima za gepek ono ispod muzike kada je upaljen, pa ni na kljucu, je moze njemu da se otvori gepek kada je upaljen auto, ili moras da ugasis pa na kljuc, inace kako se sanira ova bravica da otvara na minusu podto je ispod neke gume?
- dule0911
-
Taj mikroprekidac se menja, malo je pipav posao, idi do Gagija trebalo bi da ima tih mikroprekidaca, pa ce ti Marko namestiti, nije skupo.
Na kljucu moras 2 puta da pritisnes dugme da bi otvorio, i mozes u toku voznje tj dok je kljuc u bravi, koliko ja znam
Mada, ako ti ne radi nijedno otvaranje, moguce da je problem negde drugde, trebalo bi to iscackati pa videti sta je.
Sent using Tapatalk
Na kljucu moras 2 puta da pritisnes dugme da bi otvorio, i mozes u toku voznje tj dok je kljuc u bravi, koliko ja znam

Mada, ako ti ne radi nijedno otvaranje, moguce da je problem negde drugde, trebalo bi to iscackati pa videti sta je.
Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- milan_gt
da ti nije usla voda, to ces videti ako su ti kucista od osvetljenja tablice potamnela ili dobila boju rdje od metalnih kontakta sijalica..
sent from white land..
sent from white land..
- darko darko
ma prekljuce je radilo, juce sam prao kola, pa mi se desilo prvi sada put, i ne rvira me, zamenicu na sledecem servisu ako bude nastavio, znam da sam otvarao zeni kad izadje iz prodavnice a ja sedim sa upaljenim autom
, pa poomislih da nije otkljucana neka opcija
milane pogledacu to, nisam ni video tvoj post

milane pogledacu to, nisam ni video tvoj post
Poslednja izmena: darko darko, na dan četvrtak, 9. feb. 2012. u 18:37h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- milan_gt
xaxa..darko darko piše:ma prekljuce je radilo
usla voda pa zaledila..
sent from white land..