Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
macaneli
VIP
Poruka: 9922
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Mondeo MK3 2001 predstavljanje NAPOKON !

Poruka od macaneli » četvrtak, 27. sep. 2012. u 21:46h

pa jbg kad ne znam kako pusi apenac,rekoh bar da avnem hahahaha
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 27. sep. 2012. u 23:00h

hahahaha
Slika

dax92

 
Poruka: 7617
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 27. sep. 2012. u 23:35h

Bese jos 3 dana? hahahaha

P.S. Steta sto ne dolaze svi.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 20:55h

Evo danas sam napokon prelomio i resio da ipak probam da ugradim rucku za rucnu kocnicu (pogresna narucena za drugi model Forda)
Slika

Problem je bio u vise sfera a najgori je sto je spoljni precnik same fabricke rucke od presovanoga ''P'' Lima i uz to na kraju konusan!
Slika
Dok je uz to i deblji za ceo milimetar od nove rucke koju treba da ugradim tek (u pitanju je aluminijum koji je presvucen kozom ) Znaci zesca zajebancija ...pri tome sam morao da idem na soluciju kako nebih skidao celu polugu rucne kocnice a izuzetno je zaje*ano jer ide i ispod patosa da .........uzmem dva cebeta ...prekrijem kompletnu istrument tablu i sav ostali enterijer seditsta .i.t.d. kako dok bimbalom brusim celu rucku (za 1 mm sam morao u duzini od 16cm da je celu obrusim u punom precniku ) nebi leteli opiljci po autu.. :( lol
Kako nisam skidao nikada do sada plastiku gornje i donje konzole malo po internetu malo ukljucivsi mozak,,,,nasao sam par laksih resenja od nekih opisanih na netu..
1,prvo sam odvio saraf (zvez.srafcigerorom) odmah desno iznad pedale za gas dok na sledecoj slici se vide zabice koje polako izgurajte napolje dok vucete drugom rukom samu plastiku iako je kvalitetna plastika sto se i oseti pod rukom ne treba rizikovati a pristupacno je za ruku!
sa druge strane gde je suvozac isti sraf i tu odvio ......znaci po jedan levo i desno!
Slika
Slika

2. Zatim skinuo oblogu koznu od rucice menjaca.... to vec skoro svi znamo kako se skida zar ne..... :D

3.Zatim odsrafio levo i desno na limu koji se nalazi na konzoli po jedan sraf....iz razloga sto kada skinem taj lim lako vadim celu policu onda koja nosi naslon za ruku i kutiju sa upaljacem zajedno!
Slika

4.Evo kako izgleda taj lim iskida se sa po jednim levo i jednim desno srafom.....MEDJUTIM!! postoji i gore iznad njega po jedan levo i desno sraf
Slika
Slika

5. Zatim kada se podigne naslon za ruku u dnu dole se nalaze 3 sarafa(kljuc 8 nabodni )
Slika

6,Kada se izvadi pepeljara kompletna ima jedan saraf i tu ....
Slika

7.Podignuti maximum rucnu kocnicu i prvo poceti podizati zadnji deo konzole(naslon za ruku )u vis a zatim izvuci malo na natezanje lol i prednji deo koji se podvlaci ispod donjih prekidaca ....fora je u tome da ruzna bude sto vise podignuta kako bi prorez na konzoli mogao da prodje a on je bas mali....
8.E onda sam uvatio i brusio kao budala ceo bozji dan iz ruke bimbalom ......jurio snajdera da mi sasije koznu navlaku i podesavao uglove ..ma zalud zesci verujte mi...al sam prezadovoljan kako je na kraju ispalo! :D :woohoo:
UPOZORENJE......preskocite operaciju sa bimbalom ......to vazi samo u mom slucaju........ako slucajno rasturate konzolu kao ja danas hahahaha :beer:

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 21:02h

I evo kako je sve na kraju ispalo na moje zadovoljstvo :D :P :wub:
Slika
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 29. sep. 2012. u 21:29h

Prijatelju, sad već odgovorno tvrdim da si ti potpuno lud, i to mislim u najpozitivnijem mogućem smislu. thumbsuph :bravo: :bravo: :beer:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Nenad-kg
Poruka: 34
Član foruma od: utorak, 18. sep. 2012. u 19:26h
Kontakt:

Poruka od Nenad-kg » subota, 29. sep. 2012. u 21:35h

Bravo Zoki :beer:
O tri predmeta ne zuri da govoris:
O Bogu - dok ne utvrdis veru u njega.
O tudjem grehu - dok se ne setis svoga.
O sutrasnjem danu - dok ne svane.
(Vladika Nikolaj Velimirovic)

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » subota, 29. sep. 2012. u 21:36h

Verovatno je bilo nemoguce, ali ja bih pre sirio rupicu, nego suzavao pupicu, ako sam uopste razumeo sta si radio.

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 21:45h

hvala drugari evo..trudim se da ...sluzim forumasima! hahahaha racunajte na mene !!!!!!! imam sve! aparat za varenje ..bimbalo...2 sajbne za brusenje ....ma i kapiju da vam napravim ako treba lol :jeeej:

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 21:47h

sada bas razmisljam nesto............pa ja nemam brisace na farovima a ima prskalice !!
Ima li neko ideju sa kojeg auta bi mogao da pogledam motor i brisac za far ??
Aj bacite ideju ...... :D

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Poruka od Apolon » subota, 29. sep. 2012. u 21:59h

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 29. sep. 2012. u 22:04h

lada limuzina/karavan boje bez..:D

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 29. sep. 2012. u 22:09h

BojanM piše:Prijatelju, sad već odgovorno tvrdim da si ti potpuno lud, i to mislim u najpozitivnijem mogućem smislu. thumbsuph :bravo: :bravo: :beer:
Bojane imao sam cast da upoznam gospodina i u potpunosti bi se slozio sa tobom i dodao da coveka sa toliko energije i zivosti u tim godinama nisam odavno sreo.Ja imam samo reci divljenja i hvaljenja na racun gos.Zokija
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Zelj@
Poruka: 529
Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h

Poruka od Zelj@ » subota, 29. sep. 2012. u 22:12h

Aaaa Zoka, a da ti ručna ne ostane jedan dan u ruku. :D :P mrgreen
Poslednja izmena: Zelj@, na dan nedelja, 30. sep. 2012. u 11:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 22:30h

Zahvaljujuci jednom .......neko bi rekao obicnom automobilu......sam upoznao sto preko interneta sto i u zivo.....toliko interesantnih ljudi na ovom Ford forumu,,,,,koji su mi dali jako mnogo korisnih i savet ali i informacija,,,,,bez kojih mnogo stvari nebi mogao da uradim! :)
Nadam se da cemo se nastaviti lepo druziti i dalje .....razmenjivati iskustva..... :ford:
Milan_gt ......Bojan ....Dragomir.....i svi ostali da ih vec ne nabbrajam.......HVALA vam na savetima i podrsci :D a sve novotarije koje ubuduce (a ima neke jos planove ) cu naravno podeliti sa vama na forumu kao i do sada ! :D :jeeej:
Inace iskren da budem ........toliko sam zavolio ovaj auto kao ni jedan do sada ~ :P da jedva cekam da padne noc kad sve utihne i da se odem provozati van grada negde,,,,,,,,uz neki lagani Jazz,,,,,,,, :D

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 29. sep. 2012. u 22:33h

zoki51 piše:sada bas razmisljam nesto............pa ja nemam brisace na farovima a ima prskalice !!
Ne trebaju mu brisači :) Mlaz vode bi trebalo da bude dovoljan... ili bar ja nisam video baš odavno nijedan auto sa xenonima i brisačima (imale neke stare Mečke, koliko se sećam).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 22:36h

Mialne,,,,,majstor Dragomir je za mene jedan od RETKO postenih majstora u Srbiji veruj mi na rec .....znam licno mnogo majstora ali svi kada se nafatiraju i steknu trajne musterije pocnu da se ponasaju kao da su uhvatili Boga gospoda za bradu.Dragomir i njegov brat i njegovi radnici su takvi ljudi da mozes ne samo popraviti auto i to po normalnim cenama nego se slatko nasmejati u celoj radionici i to onom nasem zdravom Srpskom humoru iz naroda. Strpljenja imaju koliko hoces da objasne i odgovore na 1001 pitanje ...dok neki drugi majstori..ma nemozes im prici ni ''roguljama'' koliko su puni sebe hahahaha
Ja licno a to sam rekao i sinovima cu ici do kraja svoga vozackoga veka i dok vozim forda samo kod njih u Pinosavu i nigde vise .........stvar poverenje ,,, :D

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 22:39h

BojanM ......e bas zato sto sam nekada ima na mojoj prastaroj mecki 123-ka brisace i znam da su fantasticno odradkjivali svoj posao.........mislim da nebi bilo lose da naravno...ako ima mesta zbog motorica samoga brisaca bilo lose da ih ugradim...Mada to tek razmisljam i ne zurim cunjacu po internetu po otpadima a i ideja je tek u razvoju lol :P

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 29. sep. 2012. u 22:39h

ma jasno Zoki..pricao sam dosta puta sa njim, svima ga preporucujem ko god me pita za okolinu bg-a..a ako nekog preporucujes i sam moras da stojis iza toga..

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 22:40h

daaaa to si definitivno u pravu pogotovo u danasnje ludo i blesavo vreme u kome zivimo......definitivno moras stajati iza svoje reci sto ti kazes pogotovo kada garantujes za nekoga :)

zoki51

Poruka od zoki51 » subota, 29. sep. 2012. u 23:52h

Vladan piše:Verovatno je bilo nemoguce, ali ja bih pre sirio rupicu, nego suzavao pupicu, ako sam uopste razumeo sta si radio.
Vladane ,,,,,,,,nije bilo moguce da navlaku sirim iz vise razloga.....
Prvi jer je presvucen kozom a samim time ne mogu da stegnem u strugu u futeru a da pri tome ne ostetim kozu ...
Drugo sto......ako pogledas sliku malo bolje vidi se na pocetku i na kraju rucice da su prstenovi.......jel tako? e tu je muka jer su na ''vruce verovatno nabijeni a ne smem da rizikujem da ih skinem te da pri tome ne dobijem luft..........jer u samim prstenovima se nalazi rupa sa navojom M4 u koju ide ''mrtav inbus M4 i kojim se ujedno i steze sama rucka iznutra prstenova odupiruci se o samu polugu rucne kocnice .Ako si me sada razumio :D mislim sta je pisac hteo reci........ lol
e sada,,,,,,,,,,,nisam oslabio samu polugu fabricke kocnice iz razloga sto.....
''P'' profil je jaci od ''L'' profila (kao kod nekih modela) zatim na slici koju cu sad postaviti vidi se da obelezeni deo zutim nije diran a tu je upravo najveca sila natezanja .Medjutim kako je sam materijal cele poluge debljine (mereno sublerom)4mm a skinuto skoro 8 desetih negde a jako retko i ceo 1mm (ipak je radjeno iz ruke bimbalom punih 5 sati) zpa se nije moglo idealno obrusiti na isti ''fi'' smatram da ne umanjujem jacinu materijala .....jer i na toj duzini i tim tackama ne trpi znacajno .......ustvari malte ne i uopste ne trpi pritisak...... :D
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9922
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 30. sep. 2012. u 00:00h

zoki51 piše: dok vozim forda samo kod njih u Pinosavu i nigde vise .........stvar poverenje ,,, :D
sta ja da kazem koji prevali 1200km da uradi mali servis :doh: lol

P.S-ako nije tajna koliko si vremenski bio u servisu?
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 30. sep. 2012. u 00:28h

Pa oko cini mi se 10 ujutro mi je zakazano i mislim da sam oko 13h sve zavrsio.......ali radio je majstor sve vreme osim nekih 20minuta sto je rucao..
Znaci nije stao sa poslom oko moga auta ali nije ni razvlacio...davio.....mada je i bilo dosta toga da se uradi a ne deluje po stavkama da je tako (mislim na navedene stvari koje su zamenjene )
Po meni extra brzo! thumbsuph :D

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 30. sep. 2012. u 00:32h

zoki51 piše:Vladane ,,,,,,,,nije bilo moguce da navlaku sirim iz vise razloga.....
Ja sam to onako, zbog trajanja operacije. Uopste ne sumnjam da bi odradio tako da je moglo. A ovo za slabljenje profila, to je verovatno na Zeljov komentar, mada rekao bih da se on malo vise salio, i to da ukras ne sklizne sa profila, a ne za ceo profil. U svakom slucaju, kapa dole za predanost. Ja ne bih imao volje ni kod majstora da odem, to da mi odradi, a kamoli sam da prckam.

P.S. Izvinjavam se Zelju sto tumacim ...

zoki51

Poruka od zoki51 » nedelja, 30. sep. 2012. u 08:12h

ih bre :) pa i jeste smisao foruma da se razmenjuju ideje i misljenja ! Taman posla da shvatim nesto pogresno ! :D Hteo sam samo da pojasnim eventualne neke nedoumice......jer cim pomenes brusenje ...bimbalo (moja omiljena alatka ) lol odmah se pomisli .....a koliko je to posle tanko .. :)

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“