Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
mora da ima plasticni deo iznad rezervne, a nemoj se preterano opterecivati aditivima, bitno je da ne stete 

- DULEmajstor
- Poruka: 206
- Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h
Ni ja na fiesti nisam imao nista iznad tocka . . . problem sam resio stavljanjem tanke iverice .
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da, treba da imas plastiku iznad tocka, ali realno, nije bas preko potrebna 
Mislim da se nisi zajebao sto si sipao ovaj aditiv, opusteno. Ja sam do sada samo CR aditiv sipao ali kapiram da i ovaj pomaze.
Sent using Tapatalk

Mislim da se nisi zajebao sto si sipao ovaj aditiv, opusteno. Ja sam do sada samo CR aditiv sipao ali kapiram da i ovaj pomaze.
Sent using Tapatalk
Fiesta!!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Pa ja ono 50 bocica, svi za dizel, a nijedan CR, procitam za dizel pise za pumpe visokog pritiska a mozda je to too, a bas sam sumnjao da su sve pokupili jer je samo taj trazen, nema veze, sledeci dva rezervoara pa on.
Videcu negde da capim ovaj podmetac
tek danas sam nabacio prvu pomoc i one zajebancije.
Videcu negde da capim ovaj podmetac

- darko darko
najnovija desavanja, skinuo sam sigurnosne matice, vrlo lako po duletovom savetu, i sada vozim sa po cetiri komada, dok ne kupim sva cetiri sa sigurnosnim kljucem, kupovinu gume sam odlozio, postoji mogucnost da kupim alu 16 tice vrlo povoljno, po ceni celicnih skoro, ako ne uzimam 4 nove 17 barum letnje i udri.
za gumu koju su mi rekli da je kriva, a zujala je na otrprilike 80 do 130, nasao sam krstasti sraf, koji nije probio gumu (zadnje imaju solidnu saru), bas onako glavcina i to na delu koji tocak gazi, ne vidim da je kriva, neko mi rece da je moguce zujanje zbog srafa, stavio sam drugu polovnu ali dobru gumu, sada nedrnda, znaci lager felna ok, zao mi da rasparim posto su sve cetiri miselin mr mr mr letnje, moracu da je stavim na balans da vidim kako zvrnda, felna ima malu izbocinu, onako oseti se pod rukom, i prednja i zadnja desna, pa cu prvo to da sredim.
E Imam par zapazanja i pitanja, presao sam oko 1500 km, skala za obrtomer, kada upalim ujutru zaigra u prvoj sekundi, i radi kao malo pod sauhom bez variranja i na kraju dodje do one prve crte ispod 1000 obrtaja, posle nemrda, bukvalno kao benzinac, tako i pali, najvise dva obrtaja, sa grejacima ili bez nisam primetio razliku. E jedino, kada vozim, u voznji izbacim na ler, ode skoro 1000, znaci malo mu se digne sa oprostenjem, i kada stojim, a ubacim u rikverc isto, digne mu se sa one prve crte koja se nalazi sledeca ispod 1000, na isto mesto skoro 1000, jel to normalno ili ima veze sa bilo cim da se spremim za nesto ili ne, samo ozbiljni odgovori
jos nesto, otvarao sam haubu posle voznje, i bas puscketa kao aspuh kada se pregreje negde iz pravca urbine, pretpostavljam kada ima onu zastitu, lim, da je to normalno, sta mislite?
kako da znam dali ima asr, ne esp?
trece nasao sam na privesku kod od kola verovatno i privezak pise na njemu -ASTRA MOTOR, BRESCIA MONTICHIARI MANERBIO, da mu nije servis slucajno gde je odrzavan, pa da pustim email sta su radili?
za gumu koju su mi rekli da je kriva, a zujala je na otrprilike 80 do 130, nasao sam krstasti sraf, koji nije probio gumu (zadnje imaju solidnu saru), bas onako glavcina i to na delu koji tocak gazi, ne vidim da je kriva, neko mi rece da je moguce zujanje zbog srafa, stavio sam drugu polovnu ali dobru gumu, sada nedrnda, znaci lager felna ok, zao mi da rasparim posto su sve cetiri miselin mr mr mr letnje, moracu da je stavim na balans da vidim kako zvrnda, felna ima malu izbocinu, onako oseti se pod rukom, i prednja i zadnja desna, pa cu prvo to da sredim.
E Imam par zapazanja i pitanja, presao sam oko 1500 km, skala za obrtomer, kada upalim ujutru zaigra u prvoj sekundi, i radi kao malo pod sauhom bez variranja i na kraju dodje do one prve crte ispod 1000 obrtaja, posle nemrda, bukvalno kao benzinac, tako i pali, najvise dva obrtaja, sa grejacima ili bez nisam primetio razliku. E jedino, kada vozim, u voznji izbacim na ler, ode skoro 1000, znaci malo mu se digne sa oprostenjem, i kada stojim, a ubacim u rikverc isto, digne mu se sa one prve crte koja se nalazi sledeca ispod 1000, na isto mesto skoro 1000, jel to normalno ili ima veze sa bilo cim da se spremim za nesto ili ne, samo ozbiljni odgovori

jos nesto, otvarao sam haubu posle voznje, i bas puscketa kao aspuh kada se pregreje negde iz pravca urbine, pretpostavljam kada ima onu zastitu, lim, da je to normalno, sta mislite?
kako da znam dali ima asr, ne esp?
trece nasao sam na privesku kod od kola verovatno i privezak pise na njemu -ASTRA MOTOR, BRESCIA MONTICHIARI MANERBIO, da mu nije servis slucajno gde je odrzavan, pa da pustim email sta su radili?
Poslednja izmena: darko darko, na dan ponedeljak, 16. jan. 2012. u 10:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dule0911
-
Za ponasanje sa lerom sve sto si naveo je normalno, da ne objasnjavam kako i zasto. Znaci i rikverc, i veci ler u voznji, i veci ler kad ga upalis a hladan je...
ASR nemas ako nemas dugme, kako ces proveriti da li je upljen, pa probaj da potpises i to je to
Pucketanje mislim da je normalno ako je auto vruc. Naravno uvec posle duze voznje pod vecim gasom sacekaj 30sec-1min da auto odradi u leru pa ga tek onda ugasi.
ASR nemas ako nemas dugme, kako ces proveriti da li je upljen, pa probaj da potpises i to je to

Pucketanje mislim da je normalno ako je auto vruc. Naravno uvec posle duze voznje pod vecim gasom sacekaj 30sec-1min da auto odradi u leru pa ga tek onda ugasi.
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9929
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ja za njih nemerem da nadjem sajtj nemaju ga
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- darko darko
hvala dule, dovoljno je i previse, i vise ako me vidi rubrika kvarovi i popravke
da ja dobijem secer, nepada mi napamet, auto ispravan nafta i teraj, hvala macaneli care, cisto i to me bas briga sada, necu vise da lupam glavu
....

- darko darko

http://images2.polovniautomobili.com/us ... 40x480.jpg
pale felnaje, nisu ove, al su iste, samo sa fordovim poklopcima i u boljem stanju

E danas sam vozio bar 30 km po beogradu, potrosnja nije presla 6 po bordu, e sta mi je cudno, auto put sam jedva drzao potrosnju na 6,5 normalno malo po gasu

stizu slike uskoro sa zimskim setom nadam se

Neke postove sam citao, pa bih prokomentarisao u vezi rucice menjaca, citao sam da fabricki zeza u 2, 1 pa nekad i u rikverc, kada sam kupovao tesko je isao u drugu i prvu rikverc, pa sam to shvatio kao normalno, saznao sam da i posle zamene zamajca nekima teze islo posle u navedene brzine, sad sam ga razradio jb sam mu kevu, par puta zaglavio u blato, sneg vise puta, cimaj cimaj i sad vise nemam taj problem

Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 20. jan. 2012. u 15:36h. Ukupno izmenjeno 3 puta.
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Mondeo 2004 2.0 tdci karavan Ghia
Ne vidim sliku felne -_-
Sent via Tapatalk
Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- darko darko

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
zima vec prosla.. 

- darko darko
nema veze ide sledeca, sta da radim kad sam u pola zime kupio auto
najbitnije je da je za malo skuplje bilo nego celicne felne 

- dule0911
-
Pusti ti bord, najbolja racunica za gradsku voznju je od cepa do cepa 
Trosice 7L po BGu ko dobar dan, nebitno je godisnje doba
Sem ako nemas bas ultra laganu nogu na gasu.
Za otvoren put je board vec solidno precizan. To sto ti je pokazivao vecu potrosnju nemoj da te cudi, moguce da je duvao vetar a da nisi ni osetio

Trosice 7L po BGu ko dobar dan, nebitno je godisnje doba

Sem ako nemas bas ultra laganu nogu na gasu.
Za otvoren put je board vec solidno precizan. To sto ti je pokazivao vecu potrosnju nemoj da te cudi, moguce da je duvao vetar a da nisi ni osetio

Fiesta!!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Cek nisam u toku, njegove origigi prodajes, vel`ke ti 17"...
Poslednja izmena: Cedo, na dan petak, 20. jan. 2012. u 16:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Naci ce vec dare nesto 

- darko darko
ma da, trebale mi pare, al gotovo sad, snasao sam se, na 17 verovatno idu samo dve nove barum, i na poliranje sredjivanje, posto su zadnje dobre, ustvari sve su dobre, samo je jedna ostecena i nju verovatno treba da kupim ako nadjem istu, a na 16 idu zimske, jer 17 zimske bi razbile malo auto, a i cena je za 17 zimsku u toj dimenzijicedo86 piše:Cek nisam u toku, njegove origigi prodajes, vel`ke ti 17"...

@dule nemam pojma resetovao sam kom, jeste nema zaletanja zbog guma napred al, i da je 7 pa sta je to, dobro auto put 140, zbog kazni samo do

- darko darko

zimski set
Poslednja izmena: darko darko, na dan subota, 21. jan. 2012. u 16:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Sto si skidao gume sa 17"-ica?
Ljubomoran sam na felne!
Ljubomoran sam na felne!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- darko darko
zato sto su jeftinije nove za 16 nego polovne 17 skoro pa tako fali 25 %, napravio sam zimski set, znaci idu u garazu uprolec a 17 testauracija i dve nove barum, letnje, i samo menjanje, nema montiranja balansiranja dva puta grodisnje, a i 17 zahtevaju ispravljanje i poliranje farbanje ...
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Aha, znaci, sredjuju se 17'...
Logican potez je bila kupovina 16" za zimu.

Logican potez je bila kupovina 16" za zimu.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
Lepo su mu cucnule felne
Iako ja za zimu vise preferiram celik zbog dobrih nam puteva, ali dobro, i fabricke alu su dosta jake.
Daj mi kontakt gde si uzeo zimske gume na pp.

Iako ja za zimu vise preferiram celik zbog dobrih nam puteva, ali dobro, i fabricke alu su dosta jake.
Daj mi kontakt gde si uzeo zimske gume na pp.
Fiesta!!
- darko darko
lepse su mu 17 krive i razvaljene sto puta, ali su 16 dosta udobnije, i jeftinije, i ima ih koliko hoces, treba mi vremena da sredim 17 tako da sada imam za zimu, krive su pa treba na popravku, deformisace gumu tako, sredjujemo letnji komplet polako, i fale mi dve letnje gume .
e sad, sto se tice zimskih, mrsko mi je bilo da stavljam celicne, pa neka pocrkaju alu makar
e sad, sto se tice zimskih, mrsko mi je bilo da stavljam celicne, pa neka pocrkaju alu makar

- darko darko
danas palo pranje pa idu slike sa novim felnama, inace gore slika sredstvo koje koristim protiv magljenja prozora i za kisu, auto putem po kisi ti skoro i netebaju brisaci, dobro je za farove i bocne prozore, spas, jenostavno kapi skliznu kao po ulju, kao da su polirani, dobro je pogotovo ako je staklo lepo ocisceno- cisto, znam da se mnogi nece sloziti, ali cisto staklo mongoooo vise magli nego prljavo, tako da je ovo jedini nacin za one koje peru sa pravim sredstvima za staklo, inace poceo sam felne 17 stare da sredjujem, otpadose mi ruke, razmiljam da ih cele ispoliram, dali postoji neki lak ili plastifikacija povidna posle za to ????? i ovde u sredini ide neka plastka koja ce sigurno da bude u drugacijoj boji od ove koju cu ja da dbijem poliranjem, nadam se da cu zavrsiti za mesec dana.

Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 22. jan. 2012. u 15:04h. Ukupno izmenjeno 2 puta.