Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Moj Focus 1.8 tdci,cini mi se malo drugaciji od drugih
Svidja mi se sto i preko 3500 ima dovoljno snage, to me malo nervira kod Mondea sto preko 3500 mu ponestaje daha kad je neko preticanje i slicno, iznad 3800 ni ne idem jer nema poente.
Ovo je sasvim fino, iako mi se cini da bi trebalo da budu malo vece cifre? Ili gresim. Posto bi on fabricki trebalo oko 120ks da ima. A uz sve modifikacije koje imas, nesto mi je malo samo +7ks
Ovo je sasvim fino, iako mi se cini da bi trebalo da budu malo vece cifre? Ili gresim. Posto bi on fabricki trebalo oko 120ks da ima. A uz sve modifikacije koje imas, nesto mi je malo samo +7ks
Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
On fabricki ima 115. Modifikacija kod mene nema, samo je uklonjeno ono sto ga je gusilo. Sa tim stvarima nije ni 115 imao. Sa obrtnim momentom smo zadovoljni ali sa snagom ne. Kompletna mapa ce se pojacati jos ovih dana.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne zaboravimo na godine sasinog focusa..
- sasa_f1
Ima i toga. Bas smo danas prokomentarisali da je lose to sto ga nismo premerili pre cipa, da vidimo jel uopste imao 115ks. Mada turbo motori mnogo teze gube snagu od atmo.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Da, naravno, ima i to veze.
A za 120ks sam pisao jer znam da su englezi merili (mozda je bolje gorivo, mozda i nije, ne znam) i dobili su tu cifru sa fabrickom mapom. Na primer Mondeo mk3 2.0tdci je izbacio skoro 140ks iako ima deklarisanih 131ks, fabricka mapa. Predpostavljam da su to radili sa novim ili mladjim automobilima.
A za 120ks sam pisao jer znam da su englezi merili (mozda je bolje gorivo, mozda i nije, ne znam) i dobili su tu cifru sa fabrickom mapom. Na primer Mondeo mk3 2.0tdci je izbacio skoro 140ks iako ima deklarisanih 131ks, fabricka mapa. Predpostavljam da su to radili sa novim ili mladjim automobilima.
Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7626
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
svidja mi se sto ja kad budem isao na merenje ocekujem gotovo identicne cifre.
veceras se Sasa i ja potezali, i jednom sam ga dobio, dok ostalo on mene u glavnom za neku malu razliku. U svakom slucaju, sad izmedju nasih kola zavisi od situacije, i vozaca. Koji bolje startuje, dobija skoro sugurno.
Kad on jos to nacacka, bice super prica.

veceras se Sasa i ja potezali, i jednom sam ga dobio, dok ostalo on mene u glavnom za neku malu razliku. U svakom slucaju, sad izmedju nasih kola zavisi od situacije, i vozaca. Koji bolje startuje, dobija skoro sugurno.
Kad on jos to nacacka, bice super prica.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- sasa_f1
Nacackao je.
Zabiberili smo mapu jos. Auto ide bas lepo. I purnja lepo...
- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
Nadam se da će izdržati motor i turbinasasa_f1 piše:Nacackao je.

Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
- sasa_f1
Nismo preterivali. Svi dobro znamo da to moze i na 200ks,samo je pitanje koliko dugo. Turbina nije dirana.
- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
Da li ćeš raditi ponovo merenje na dino?sasa_f1 piše:Nismo preterivali. Svi dobro znamo da to moze i na 200ks,samo je pitanje koliko dugo. Turbina nije dirana.
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
- sasa_f1
Hocu, ali ne u skorije vreme.
- sasa_f1
Da osvezim temu jednom mojom mukom, cisto da se jos neko ne zajebe ovako...
Mesec dana mi lupa nesto na trapu, i mesec dana (do danas) je trajala bitka STA LUPA u prednjem desnom tocku.
Pocelo da lupa nesto na trapu, onako na sitno...ponekad i na vece rupe.
Posumnjali na amorte. Otisli odradili tvrdo punjenje, jer jesu popustili malo, seo u auto vozili malo, opet lupa.
Komsija i ja pregledali na kanalu ceo trap, nista cudno ne mozemo da provalimo. Jedino sto smo uspeli da nadjemo jeste kao trag udarca na sasiji iznad balans stangle kod tocka, ali smo ustanovili da ima dosta mesta tu kad je auto na zemlji, i da nema sanse da tu lupa...
Pregled kod trapadzije, kaze jedino kugla ima malo lufta, i da je moguce da ona lupa, sve ostalo je odlicno. Krenem po kuglu, cale me izmalerise da ne lupa kugla tako, svratim kod jos jednog trapadzije usput, opet pregled, opet ustanovljena desna kugla. Odem kupim je, zamenim, probam, OPET LUPA!
I danas vec onako iznerviran, jer svaki taj udarac kao da mi u mozak cuka, pricam sa komsijom koji se razume malo vise od mene, i kaze mi da sumnja da odozdo nesto udara, kaze da je zvuk metalan, da je to zato sto mi je spusten auto, i covek provali da lupa samo kad je auto u levoj krivini i kad u njoj prelazi preko neravnina ili rupa.
Znaci kad je opterecen na tu stranu. I da mi odlicnu ideju...
Skinem desni tocak, namazem sve sto je blizu sasije pastom za zube. Znaci, balans stanglu, deo stabilizatora, i poluosovinu.
Provozam auto po 2-3 mesta gde je uvek lupalo u voznji, dodjem kuci skinem tocak i imam sta da vidim. Jebeni navoj koji ide iz jabucice na stabilizatoru je malo duzi, i u voznji pod opterecenjem leve krivine, udara o deo sasije odozdo. Sto ce reci, skine se stabilizator skrati jedan od navoja na njemu i to je to....
A mene je kostalo 60e + 3000din....
Eto, cisto da se neko ne zajebe kao ja....
Mesec dana mi lupa nesto na trapu, i mesec dana (do danas) je trajala bitka STA LUPA u prednjem desnom tocku.
Pocelo da lupa nesto na trapu, onako na sitno...ponekad i na vece rupe.
Posumnjali na amorte. Otisli odradili tvrdo punjenje, jer jesu popustili malo, seo u auto vozili malo, opet lupa.
Komsija i ja pregledali na kanalu ceo trap, nista cudno ne mozemo da provalimo. Jedino sto smo uspeli da nadjemo jeste kao trag udarca na sasiji iznad balans stangle kod tocka, ali smo ustanovili da ima dosta mesta tu kad je auto na zemlji, i da nema sanse da tu lupa...
Pregled kod trapadzije, kaze jedino kugla ima malo lufta, i da je moguce da ona lupa, sve ostalo je odlicno. Krenem po kuglu, cale me izmalerise da ne lupa kugla tako, svratim kod jos jednog trapadzije usput, opet pregled, opet ustanovljena desna kugla. Odem kupim je, zamenim, probam, OPET LUPA!
I danas vec onako iznerviran, jer svaki taj udarac kao da mi u mozak cuka, pricam sa komsijom koji se razume malo vise od mene, i kaze mi da sumnja da odozdo nesto udara, kaze da je zvuk metalan, da je to zato sto mi je spusten auto, i covek provali da lupa samo kad je auto u levoj krivini i kad u njoj prelazi preko neravnina ili rupa.
Znaci kad je opterecen na tu stranu. I da mi odlicnu ideju...
Skinem desni tocak, namazem sve sto je blizu sasije pastom za zube. Znaci, balans stanglu, deo stabilizatora, i poluosovinu.
Provozam auto po 2-3 mesta gde je uvek lupalo u voznji, dodjem kuci skinem tocak i imam sta da vidim. Jebeni navoj koji ide iz jabucice na stabilizatoru je malo duzi, i u voznji pod opterecenjem leve krivine, udara o deo sasije odozdo. Sto ce reci, skine se stabilizator skrati jedan od navoja na njemu i to je to....
A mene je kostalo 60e + 3000din....
Eto, cisto da se neko ne zajebe kao ja....

- milan_gt
niko se nece zajebati da ga spusti tol'ko. 

- sasa_f1
Sad mi to pade na pamet. 

- Lavrnja1993
- Poruka: 378
- Član foruma od: petak, 30. nov. 2012. u 15:14h
- Kontakt:
to mravi udaraju glavom od pod ...
hahahha

Ford Focus mk2 2.0 TDCI TITANIUM
Ford Focus 1.6 16v 101ks - KORNJAČA -Lepe uspomene
Ford Focus 1.6 16v 101ks - KORNJAČA -Lepe uspomene
totti piše:Ljudi, osećaj malo vara prilikom ubrzanja. Kad meriš vreme, ni 1.6 benzinac uopšte ne ide loše
- sasa_f1
Cek da resim taj sraf sutra, i tek se da udaraju. 

- sasa_f1
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
I kako mislis to da resis? Izgleda mi kao da ne mozes mnogo da uradis..
- sasa_f1
Ne znam. Za sad smo pokusali da skratimo navoj, i da pomerimo malo balans-stangu u tu stranu, ne vredi.
Cekam "konsultacije" sa Bobosport-om.
Cekam "konsultacije" sa Bobosport-om.
- milan_gt
a kako to da na drugoj strani ne kaci, niste jednako opruge skratili 

- sasa_f1
Na neku foru na drugoj strani balans-stangla viri vise, nekih 2-3cm. Pokusali smo da izravnamo to, ali bezuspesno + postoji moguscnost da onda lupa na obe strane.
- rsturbo
- Poruka: 88
- Član foruma od: petak, 16. jan. 2009. u 14:16h
uzmi biax i to oturpijaj na autu di lupka i rjesio si problem....i obavezno obojaj da ne hrrda tu
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
uze mi rec iz usta. a balans stangla bi morala da stoji isto sa obe strane
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
I meni je to cudno. Realno,ne mozes da isturpijas trap,ali mozes karoseriju.. 

- sasa_f1
Pa to mi je poslednja opcija.
Ako ne budu moglu u Smederevu drugacije da rese uradicemo tako, jbg...
Ako ne budu moglu u Smederevu drugacije da rese uradicemo tako, jbg...