speccko piše: ↑petak, 15. apr. 2022. u 15:21hKoliko sam sad video, svi koriste taj neki PIMP MY FORD valjda app. Tu mozes skoro pa sve da promenis. Neki nas decko ovde u BECU ima app i UCDS kabl pa mi je on to odradio. Takodje update-ovao verziju. 40evrica me kostalo.
Pozdrav, interesuje me ovo "Pimp my ford app" ne mogu da nađem na Google i na play store pa ako moze neko blize određenje koja je aplikacija i šta mi sve treba od opreme ( kablovi za konekciju)?
Znam da ima sigurno ko to radi ali bi više voleo sam da cackam i menjam ako mi se ne svidi.
Mondeo MK5 2.0 Black by speccko
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: utorak, 16. avg. 2022. u 21:43h
Re: Mondeo MK5 2.0 Black by speccko
- speccko
- Poruka: 506
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2018. u 17:55h
- Kontakt:
Ovaj neki Poljak Tomas je to valjda napravio i moras da kupis. Mislim da nije preskupo, ali moras da se registrujes ovde pa vidi dalje:
https://pimp-my-ford.web.app/login
Ovo je bilo na github-u kao open source project ali sto ne bi naplacivao
https://github.com/tomaszwawrzyniakit/pimp-my-ford-web
Znam da, da bi koristio program treba ti internet, jer se loguje na neki server, i UCDS kabl
https://pimp-my-ford.web.app/login
Ovo je bilo na github-u kao open source project ali sto ne bi naplacivao

https://github.com/tomaszwawrzyniakit/pimp-my-ford-web
Znam da, da bi koristio program treba ti internet, jer se loguje na neki server, i UCDS kabl
- speccko
- Kontakt:
Ajde jednu da postavim, da mi ne umre tema 
Inace, menjao pre neki dan ulje, i sad nesto mudrujem
, stavili smo oko 5.5L a po netu uglavnom nalazim informaciju, 6.1L u zameni, ali kontam to je do maksimuma. Ne volim bas da sipam na max. A negde sam citao da zimi je oko da sipas oko pola, ili malo manje od pola, zbog brzeg zagrevanja a leto moze vise... jel praktikujete nesto od ovog i koliko sipate u vase mk5 2.0?
Inace onaj merac moram reci da mi je kod forda sranje, uvek se uvija (msm da je na svakom fordu tako) prilikom vadjenja, nekad ide i teze pa se i izmaze dok doje gore, ne moze covek lepo da vidim meru...

Inace, menjao pre neki dan ulje, i sad nesto mudrujem

Inace onaj merac moram reci da mi je kod forda sranje, uvek se uvija (msm da je na svakom fordu tako) prilikom vadjenja, nekad ide i teze pa se i izmaze dok doje gore, ne moze covek lepo da vidim meru...

-
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h
Koliko se sjecam sipao sam 6L svaki put, bude blizu max i ne diram mjerac 10k km 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- FrenkyVu
- Poruka: 65
- Član foruma od: sreda, 27. nov. 2013. u 21:14h
Da se nadovežem na merač ulja. Stvarno je sranje na mk5
Kad ga guraš samo se uvija i teško ide. I to što kažeš, treba mi 5 pokušaja da očitam nivo ulja jer se uvek zamasti tamo gde ne treba prilikom izvlačenja.
Na mk3 benzincu nikakvih uvijanja niti problema.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Na mk3 benzincu nikakvih uvijanja niti problema.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Mondeo MK3 2002 1.8 benzin 92kW + plin
Mondeo MK5 2015 2.0 TDCI 110kW Titanium
Fiesta MK5 2007 1.25 benzin 55kW + plin
Mondeo MK5 2015 2.0 TDCI 110kW Titanium
Fiesta MK5 2007 1.25 benzin 55kW + plin
-
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h
Nije to vw pa da mjeris ulje svako malo, naspes i ne gledas do servisa 

- speccko
- Kontakt:

Mada realno, koja je poenta ovog uvijanja?! Zar nije moglo jednostavno

- speccko
- Kontakt:
Od nekih radova, rekao bih samo estetika. Ofarbali auspuh i ocistili i ofarbali patos, tj vise osvezili, posto ona prava zastita ne moze sprejem 
Onda, zamenio sam svetla za tablice, jedva nasao neka koja mi deluju normalno, da sijaju onako blago i da se vide tablice. Da deluju kao fabricka (mnogo mrzim kad neko ubaci svetlo jacine h1 za tablice)
Stavio i LED za rikverc svetla kao i LED u retrovizorima. Nekako mi nije islo da pola imam LED a pola zute neke halogenke.
E sad deluje mi fino nocu kad otkljucam auto.
Sta je u planu, da aktiviram ono automatsko zakljucavanje kad krenem da vozim. Ali izgleda moracu preko forscana. Jer onaj ChildLock je ok, medjutim, ne moze ni zena da izadje dok ne otvorim ja spolja (sto je nekad ok
)

Onda, zamenio sam svetla za tablice, jedva nasao neka koja mi deluju normalno, da sijaju onako blago i da se vide tablice. Da deluju kao fabricka (mnogo mrzim kad neko ubaci svetlo jacine h1 za tablice)
Stavio i LED za rikverc svetla kao i LED u retrovizorima. Nekako mi nije islo da pola imam LED a pola zute neke halogenke.
E sad deluje mi fino nocu kad otkljucam auto.
Sta je u planu, da aktiviram ono automatsko zakljucavanje kad krenem da vozim. Ali izgleda moracu preko forscana. Jer onaj ChildLock je ok, medjutim, ne moze ni zena da izadje dok ne otvorim ja spolja (sto je nekad ok

- djordjenbg
- Poruka: 42
- Član foruma od: petak, 22. okt. 2021. u 16:55h
Pitanje za svijetla u retrovizoru 
Jesi uzeo kod nas led ili presveti aliexpress ? Jedno mi crklo pa da mijenjam oba za led
Iiii za tablica svijetla, jesi uzeo komplet set led ili samo sijalice ?

Jesi uzeo kod nas led ili presveti aliexpress ? Jedno mi crklo pa da mijenjam oba za led

Iiii za tablica svijetla, jesi uzeo komplet set led ili samo sijalice ?
- speccko
- Kontakt:
Za retrovizor ALIExpres, fazon 7e oba.
A za tablice ovo (samo sijalice sam zamenio)
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802hVPFtF
A za tablice ovo (samo sijalice sam zamenio)
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802hVPFtF
- speccko
- Kontakt:
Da li ima neka fora ili je moguce da su izbacili zakljucavanje samo jednih vrata za iznutra?
Kao child lock ali samo jednih vrata. Obicno je bilo u vratima kljucem da se zakljuca, ali toga sada nema... Nzm da li preko forscana ima opcije
Kao child lock ali samo jednih vrata. Obicno je bilo u vratima kljucem da se zakljuca, ali toga sada nema... Nzm da li preko forscana ima opcije
- Fasto
- Poruka: 114
- Član foruma od: ponedeljak, 13. mar. 2017. u 13:55h
Nisam siguran da se može samo jedna. Ako govorimo o stražnjim vratima, ona se zaključavaju tipkicom na vozačkim vratima. Što je zapravo elegantnije rješenje od zaključavanja ključem.

- speccko
- Kontakt:
Pa jeste... osim kad ja izadjem iz vozila i zaboravim da otkljucam, pa moram da obidjem auto da otvorim onom koji sedi pozadi

Inace, zna li neko kako se na mk5 proverava ulje u menjacu (manuelnom) ili tip ima neki sraf, pa sipam dok ne krene da curi?
I da li mogu da dosipam, aj da kazem bilo koje po specifikaciji ( da li je ovo: WSS-M2C200-D2 MT82/ 75W FE) Tipa castrol ili FORD... jer ne znam kojie je unutra... (da mesam brend)
Naravno, ako bude trebalo da se dosipa
- dino73n
- Poruka: 392
- Član foruma od: subota, 4. jan. 2020. u 07:26h
Ne mozes provjeriti kolicinu ulja u mjenjacu gledanjem na saraf.
Na mom 1.5tdci ide nesto oko 1.7L ulja a kad sipas do tog cepa da procuri vani stane preko 2.5L.
Znaci trebao bi ispusiti komplet ulje u posudu i izmjeriti koliko ima pa vratiti koliko treba. A kad se vec mora uraditi toliki posao da bi saznao onda kupis 2L i naspes novo i cao.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Na mom 1.5tdci ide nesto oko 1.7L ulja a kad sipas do tog cepa da procuri vani stane preko 2.5L.
Znaci trebao bi ispusiti komplet ulje u posudu i izmjeriti koliko ima pa vratiti koliko treba. A kad se vec mora uraditi toliki posao da bi saznao onda kupis 2L i naspes novo i cao.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro