Ford Mondeo mk4 (2.0 TDCi 136) by Stefan
- Rih
- Poruka: 294
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Re: Ford Mondeo mk4 (2.0 TDCi 136) by Stefan
Ja rešio na Fokusu karavanu, ulazila kroz vrata gepeka, na boku.
Koristio neku epoksi-gumu, nisam siguran da se baš ovako zove, uglavnom: mala tuba, providna, unutra crna i siva masa, košta ranga 500-600-700din, kupio je u običnoj gvožđari.
Odlomiš po deo tog crnog i sivog, izmešaš ih rukom i zalepiš.
Uzasno smrdi. Al radi posao...
Koristio neku epoksi-gumu, nisam siguran da se baš ovako zove, uglavnom: mala tuba, providna, unutra crna i siva masa, košta ranga 500-600-700din, kupio je u običnoj gvožđari.
Odlomiš po deo tog crnog i sivog, izmešaš ih rukom i zalepiš.
Uzasno smrdi. Al radi posao...
- Stefan_93
- Poruka: 1746
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Testiracu sad za vikend, skinucu sve plastike (obloge unutar gepeka) i da vidim odakle dolazi. Zanimljivo je da ima samo po coskovima, po sredini tepiha je suvo sve, i rezervni tocak dole sa dizalicom je takodje suv.
Usput da pitam, da li ,,ovalni" Sony radio ima blutut i integrisani mikrofon? Da mogu da koristim za pozive dok vozim i tome slicno.|
Konkretno ovaj model: 0d 2008 je krenuo sa ugradnjom u Fordove modele.

Usput da pitam, da li ,,ovalni" Sony radio ima blutut i integrisani mikrofon? Da mogu da koristim za pozive dok vozim i tome slicno.|
Konkretno ovaj model: 0d 2008 je krenuo sa ugradnjom u Fordove modele.

- sarabo
-

- Poruka: 2282
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
Za Sony mislim da zavisi od uređaja, ubacio sam ja takav Sony u bivšeg C maxa, ali nije imao bt
Što se vode tiče možda se negde provlači ispod branika pa unutra ide. Imao sam taj slučaj na focusu mk1
Poslato sa REA-NX9 pomoću Tapatoka
Što se vode tiče možda se negde provlači ispod branika pa unutra ide. Imao sam taj slučaj na focusu mk1
Poslato sa REA-NX9 pomoću Tapatoka
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK4 1,5 tdci 88 KW ( 2022 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK4 1,5 tdci 88 KW ( 2022 )
- Stefan_93
Gledao sam na YT sad, postoji Bluetooth modul iza ladice.
Sve zavisi i od paketa opreme koju auto poseduje. U Mondea je bio identican radio kao sa slike ali je skinut i stavljena je aftermarket multimedija, koju gotovo i da ne koristim.
Znam samo da je Sonijev zvuk mnogo bolji nego kod standardnih multimedija, pa sam zato mislio da vratim taj Sony radio i bar da mogu da se povezem na telefon i to je sve.
Sve zavisi i od paketa opreme koju auto poseduje. U Mondea je bio identican radio kao sa slike ali je skinut i stavljena je aftermarket multimedija, koju gotovo i da ne koristim.
Znam samo da je Sonijev zvuk mnogo bolji nego kod standardnih multimedija, pa sam zato mislio da vratim taj Sony radio i bar da mogu da se povezem na telefon i to je sve.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 10024
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Moras videti sta pise na modulu.Ako i slucajno nemas kupi polovno i ubaci.Imas samo sa bluetooth-om i imas i sa bluetooth-om i usb-om modul
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Scorpio 696
- Poruka: 1429
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Evo sta da gledas (podvuceno crvenim)

Oba imaju slicne otvore ali samo je jedan USB dugi (donji na slici) je za nekakvo prespajanje nije usb!
USB kabel ima na aliju
https://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1802F3cf7o

Oba imaju slicne otvore ali samo je jedan USB dugi (donji na slici) je za nekakvo prespajanje nije usb!
USB kabel ima na alijuhttps://www.aliexpress.com/item/1005006 ... 1802F3cf7o

- raca_mk2
- Poruka: 532
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Ja jedino što znam jeste da postoje starije verzije koje ne mogu da puštaju muziku već samo tel.razgovor, to bi trebalo proveriti.
Ove sa USB su novije i mogu.
Ove sa USB su novije i mogu.
- Stefan_93
Tesko ce to malo da ide, ali cu potraziti kod Repasija i momke koji rasturaju Fordove, mozda i uspem da nadjem.
Imate li nekog za preporuku ko skida DPF?
Trebalo bi da se izbaci jer mi auto ne radi regeneraciju uopste.
Na dijagnostiku (Forscan) pokazuje jednu opciju samo, protok diferencijlnog pritiska DPF/KPA.
U leru taj pritisak pokazuje 0,6-0,8 Kpa, sa dodavanjem gasa taj pritisak logicno raste.
Ono sto mene buni zasto DPF ne radi regeneraciju vec jako dugo, plus cadjava je cev na izduvu.
Ranije je znao da radi, traje to 5-6 minuta i zavrsi i oseca se smrad bukvalno. Ventilator je znao da radi i podigne potrosnju u leru na 1L ali je radio uredno, sad vise ne.
Probao sam preko forscan-a staticnu regeneraciju, krene da je radi ali ne podize potrosnju i ne pali ventilator uopste.
Proces traje mozda 15 minuta od 0-100%, motor uredno zagrejan na 98 stepeni, medjutim nista od regeneracije.
Mator je auto, pa se razmisljam da uklonim to za stalno.
Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka
Imate li nekog za preporuku ko skida DPF?
Trebalo bi da se izbaci jer mi auto ne radi regeneraciju uopste.
Na dijagnostiku (Forscan) pokazuje jednu opciju samo, protok diferencijlnog pritiska DPF/KPA.
U leru taj pritisak pokazuje 0,6-0,8 Kpa, sa dodavanjem gasa taj pritisak logicno raste.
Ono sto mene buni zasto DPF ne radi regeneraciju vec jako dugo, plus cadjava je cev na izduvu.
Ranije je znao da radi, traje to 5-6 minuta i zavrsi i oseca se smrad bukvalno. Ventilator je znao da radi i podigne potrosnju u leru na 1L ali je radio uredno, sad vise ne.
Probao sam preko forscan-a staticnu regeneraciju, krene da je radi ali ne podize potrosnju i ne pali ventilator uopste.
Proces traje mozda 15 minuta od 0-100%, motor uredno zagrejan na 98 stepeni, medjutim nista od regeneracije.
Mator je auto, pa se razmisljam da uklonim to za stalno.
Poslato sa DNP-NX9 pomoću Tapatoka