Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sivi mk1 karavan

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
MihailoMike
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. okt. 2023. u 15:06h

Sivi mk1 karavan

Poruka od MihailoMike » nedelja, 5. apr. 2026. u 19:59h

Dugo pratim forum a nikako da napišem nekolike riječi o mom autu.Focus mk1 karavan,proizveden nekad u avgustu 2004. godine u ne baš širokom paketu opreme i vrlo cestoj moondust silver sivoj metalik boji.U vlasništvu od 2009. godine i do danas je dobacio skoro do 400 hiljada kilometara.

Delphi ubrizgavanje doguralo bez greske do 350k,na 365 hiljada Dmitrovic u Beogradu remontovao citav sistem,pumpa stradala a dizne bile u samoj granici tolerancije.Tada je i bokirs uradio i mapu,ja trazio sigurni maksimum i dobio navodno oko 145 ponija,niko nije mjerio niti ce,bitno je da sada ide odlicno i bez ikakvih problema poslije predjenih 25 30 hiljada :woohoo:

Vozi se na ronal mp3 17 felgama sa 205/45/17 gumama i nedavno mu je pao i Eibach pro kit,tako da sad izgleda relativno ok,posebno naprijed,mada bi zadnji kraj mogao da padne jos malo ako se uhvatim brusilice :rotfl:

Slika

Slika

Slika

Od ovih manjih modifikacija tu su xenon farovi sa novim projektorima,balastima i sijalicama,skupa igranka ali vrijedi svake marke,st170 prednje maglenke,sivi bocni zmigavci,retrofitovan bord kompjuter(bez fabricke instalacije)i rucica brisaca sa ghia modela

Slika

Trenutno je u pripremi prepravka na vece prednje kocnice,uz kljesta sa mondea,rukavaca sa fieste i 300mm diskova sa st170 modela.Malo me koci nedostatak vremena ali kad se zavrsi saljem update(hvala dax92 na savjetima)

Ovo redovno odrzavanje necu puno spominjati,uvijek mu je neki k,da oprostite,ali nista prije vremena i da ostavi u kvaru.Kilometri i godine su valjda ucinile svoje.Citav zadnji trap je uradjen sa lemforder caurama i trw amortizerima.Tu mi je promakla i pukotina na zadnjoj lafeti oko stabilizatora,sreca puče na lezecem i to je bio prvi put da je natovaren na slepu :) Fabricke kugle sam skinuo na oko 340 hiljada,lijevi zglob nedugo nakon toga a sve manzetne,spone i krajnice su vjerovali ili ne i dalje fabricke.Prednji amortizeri i caure u prednjim lafetama su odradili svoje,tako da je to iduce na programu :rotfl:
Set kvacila i zamajac su takodje fabricki,mada zamajac lupa pomalo ima godinu dvije,ali moze to jos,nek pregura 400 hiljada

Ovako spolja je na nekim mjestima ogreban,oguljen,amaterski farban sprejom(bar troje pocetnika ga je vozilo i gulilo :rotfl: )ali nikad nije udaran i bas je zdrav,osim par tackica na dnu prednjih vrata,koje sam osmirglao i ostavio tako da opet sve zahrdja :vid budale: , i sva stakla su fabricka i isto godiste,cak i soferka.

Hvala i vama na mnogim idejama i savijetima,kako direktno tako i indirektno,i nadam se da ce svi koji voze mk1 pokusati da ga odrze sto duze u zivotu,nekako ima dusu Je*em li ga

:beer:

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“