Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta MK5 1.6 S

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
raca_mk2
Poruka: 179
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 31. jul 2025. u 13:20h

Slika

Slika

:wtf: :shok: :eek: :suicide:

Slika

:D thumbsuph

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 4. avg. 2025. u 10:27h

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 4. avg. 2025. u 16:25h

Podnožje Goča, put iz Novog Sela, sa Fiestom jedino da se zajašu izbočine u suprotnom lomi kamenje :)
Put za Nemački Lager samo da se izlomi auto dodatno, ostalo ništa nismo našli.

Ovo kuvalo gore samo za slikanje, zaboravio kafu :D , nabavljeno u Topoli pa zakuvano na vrhu Kosmaja.
Overena CNG pumpa u Kraljevu, u Trsteniku Knez Petrol na renoviranju, ne radi.

Zbog povišenih temperatura maksimum CNG 8.5-8.7 kg, potrošnja uz klimu autoput 120-150 preko 4.5 kg.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » nedelja, 10. avg. 2025. u 15:50h

Pozdrav iz CG, negde blizu Đurđevića Tare, srećom dovukao se do kafane, dobra ekipa.

Slika

... a rezerve nema.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » nedelja, 10. avg. 2025. u 22:47h

Stvarno ne znam gde sam mogao da pocepam gumu?!

Slika

mada nije ni bitno

Slika

Laku noć, lepo spavanje...

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 10:01h

Svi gosti kafane su se angažovali u potrazi za šlepom i gumom, svaka im čast. Pobednik je konobarica koja mi je našla majstora i polovni točak. Čovek se dovezao 40 km, doneo točak, namestio i kaže da ne moram da platim ako nemam.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 17:45h

Skinuta guma sa felne kod vulkanizera, cena usluge 0. Dobar ovaj narod u Crnu Goru. :dd1:
Herceg Novi - Kotor 4h vožnje, uffff.

DzoniPv
Poruka: 1432
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 20:42h

raca_mk2 piše:
nedelja, 10. avg. 2025. u 22:47h
Stvarno ne znam gde sam mogao da pocepam gumu?!

Slika

Koji je ovo put?
2007 Ford Fiesta 1.3

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 21:10h

Vrulja - Mijakovići, gledao na TV kažu završeno sve. Kad sam stigo ono kompletna obustava saobraćaja, moralo je malko po poljima i livadama da se zaobiđe.

DzoniPv
Poruka: 1432
Član foruma od: subota, 8. dec. 2012. u 01:50h

Poruka od DzoniPv » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 22:36h

Pretpostavih da je to to, bice gotovo do sredine septembra. Meni to znaci jer putujem za Pljevlja cesto iz Podgorice. Ja sam jednom prosao sa Fiestom sa 195 45 r16 ljetnjim gumama i mislio sam da ce tabla da otpane koliko je treslo.
2007 Ford Fiesta 1.3

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » ponedeljak, 11. avg. 2025. u 22:50h

Slika

Može i bez treskanja, preko livade, put se vidi u brdu.

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » utorak, 12. avg. 2025. u 21:10h

Slika

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » sreda, 13. avg. 2025. u 17:36h

Da provrtim krug od nule.

Slika

Polazak negde oko 03h, ibarska Čačak pa autoput za Požegu i onda levo ka Arilju putem preko Kruščice za Ljubiš. Put izlomljen i krpljen ali prelepo, puno krivina i skoro bez saobraćaja. Uz put reka Veliki Rzav i nekoliko prelepih uređenih plaža, mogao bih na svakoj da provedem ceo dan, ali na jednoj pauza za kafu pa idemo dalje.

Slika

Slika

Dalje ka magistrali sa idejom da se svrati do vodopada Gostilje, pa nazad za Kokin Brod. Sve tako i bi dok nisam naleteo na znak za kanjon Orlovače, samo 6 km nije puno za pola sata sam nazad, idem desno.

Slika

Put desno je potrajao preko pola sata. Ne znam tačno kuda sam išao, lutao i vratio se za Sirogojno thumbsuph , ali prošao sam fantastičnu brdsku deonicu, i zagrebao malo i bez asfalta. :)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Od Sirogojna magistralom, dosta je bilo lutanja po brdu. Pauza kod vodopada Gostilje, prelepo uređen prilaz i veliki parking pre ulaska u kompleks.
S obzirom da sam došao pre radnog vremena moralo je preskakanje ograde i "slobodna tura" obilaska. Vodopad i okolina jednom rečju prelepo.

Slika

Slika

dalje za Kokin Brod, Prijepolje i pauza pre granice u Jabuci, kod "Boška Buhe".

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

S obzirom da je Boško davno zatvorio kafanu, častio sam se podgrejanim domaćim sarmicama, namirio vozača i pravac granica. "Kuda putujete gospodine?" , najteže pitanje, tamo gde me put odvede.

Slika

raca_mk2

Poruka od raca_mk2 » subota, 16. avg. 2025. u 11:41h

Prešao granicu i pravac Pljevlja, ili ipak ne. Levo za Mojkovac i Bijelo Polje, da se obiđe kanjon Čehotine, a posle povratak na trasu novim putem za Mijakoviće.

Slika

Slika

Prvo stajanje za ribarsko odmaralište.

Slika

Slika

Slika

Slika

a zatim na vidikovac Meandri Ćehotine. :wub: :wub: :wub:

Slika

Slika

Slika

Slika

nastavljam dalje ka Vrulji i skrećem ka Mijakovićima i :wtf: :blink: "put je zatvoren, morate okolo"

Slika

Slika
Nalazim nekog lokalca, kaže ide za Žabljak samo da ga pratim. thumbsuph

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Srećan zbog vukojebina, ima i luđih od mene, svaka čast kolegi. :bravo: Sve je savršeno prošlo osim jedne "sitnice". Ostao bez zadnje gume, imam samo set za krpljenje, ali teško kada ceo prst uđe kroz rupu.
Sekund pre pucanja gume otpada šraf suncobrana, pogledam ga i čujem BAM! Kroz glavu mi je prošla scena kraja jednog filma koji sam davno gledao.

Slika

https://www.youtube.com/watch?v=hHU1nz0URyw
Šta je tu je, ne ostaje mi se na lokaciji, vozim dalje 10 km/h, sad treska i po ravnom asfaltu. :D Fino km sam prešao dok nisam ugledao neku kuću i parking ispred, guma vrela ali se drži. Sreća u nesreći, nije parking već kafana. :woohoo: :bravo: thumbsuph

Prvo "prva pomoć" pa onda ostalo...

Slika

Svi gosti kafane i zaposleni nude pomoć, nude pumpe, ali vajde nema, samo nova guma ili točak. Nude mi i svoje rezervne točkove, ali niđe Forda sa 4 rupe... Kreće pozivanje brojeva, tražimo šlep ili vulkanizera na brdu između Žabljaka i Pljevlja u Neđelju :D, mrka kapa. U roku od pola sata dobijam sve brojeve, saznajem ko sa kim ne govori i čiji šlep ne ulazi kod kod vulkanizera, ko je lopov, a ko pošten... ali gume nema, točka nema... :( Jedina opcija šlep na Žabljak 60€, ali šta ću na Žabljaku bez točka, isti k.
Svi nervozni osim mene, kažem lepo da se ovo nije desilo kada bih svratio u kafanu i kada bi se upoznali, nikad...

"Alo ljudi, što je, lagano, nije preša" thumbsuph sedi, ko šta hoće da popije. :beer:
Naču nešto da se spominje jaretina ispod sača, ali je nestala, može i gulaš mmmm

Slika

Prođe 2-3 sata, već sam se pripremio za ništa, da prespavam pa sutra verovatno za Pljevlje, kad dolazi konobarica daje mi telefon i čovek se javlja, izgleda da ima neki točak sa Pežoa, tu je za max 45 min. cena 40€.

Slika

Slika

Nikad bolju felnu i gumu nisam imao, milina. :wub: Nakon kraće "rasprave" gde niko neće ništa da naplati, namirujem majstora i kafanu i krećem dalje.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“