Prešao granicu i pravac Pljevlja, ili ipak ne. Levo za Mojkovac i Bijelo Polje, da se obiđe kanjon Čehotine, a posle povratak na trasu novim putem za Mijakoviće.
Prvo stajanje za ribarsko odmaralište.
a zatim na vidikovac Meandri Ćehotine.
nastavljam dalje ka Vrulji i skrećem ka Mijakovićima i

"put je zatvoren, morate okolo"
Nalazim nekog lokalca, kaže ide za Žabljak samo da ga pratim.
Srećan zbog vukojebina, ima i luđih od mene, svaka čast kolegi.

Sve je savršeno prošlo osim jedne "sitnice". Ostao bez zadnje gume, imam samo set za krpljenje, ali teško kada ceo prst uđe kroz rupu.
Sekund pre pucanja gume otpada šraf suncobrana, pogledam ga i čujem BAM! Kroz glavu mi je prošla scena kraja jednog filma koji sam davno gledao.
https://www.youtube.com/watch?v=hHU1nz0URyw
Šta je tu je, ne ostaje mi se na lokaciji, vozim dalje 10 km/h, sad treska i po ravnom asfaltu.

Fino km sam prešao dok nisam ugledao neku kuću i parking ispred, guma vrela ali se drži. Sreća u nesreći, nije parking već kafana.
Prvo "prva pomoć" pa onda ostalo...
Svi gosti kafane i zaposleni nude pomoć, nude pumpe, ali vajde nema, samo nova guma ili točak. Nude mi i svoje rezervne točkove, ali niđe Forda sa 4 rupe... Kreće pozivanje brojeva, tražimo šlep ili vulkanizera na brdu između Žabljaka i Pljevlja u Neđelju

, mrka kapa. U roku od pola sata dobijam sve brojeve, saznajem ko sa kim ne govori i čiji šlep ne ulazi kod kod vulkanizera, ko je lopov, a ko pošten... ali gume nema, točka nema...

Jedina opcija šlep na Žabljak 60€, ali šta ću na Žabljaku bez točka, isti k.
Svi nervozni osim mene, kažem lepo da se ovo nije desilo kada bih svratio u kafanu i kada bi se upoznali, nikad...
"Alo ljudi, što je, lagano, nije preša"

sedi, ko šta hoće da popije.
Naču nešto da se spominje jaretina ispod sača, ali je nestala, može i gulaš mmmm
Prođe 2-3 sata, već sam se pripremio za ništa, da prespavam pa sutra verovatno za Pljevlje, kad dolazi konobarica daje mi telefon i čovek se javlja, izgleda da ima neki točak sa Pežoa, tu je za max 45 min. cena 40€.
Nikad bolju felnu i gumu nisam imao, milina.

Nakon kraće "rasprave" gde niko neće ništa da naplati, namirujem majstora i kafanu i krećem dalje.