2014 S-max 2.2 Titanium S
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Re: 2014 S-max 2.2 Titanium S
Čestitam Dule, nek je sa srećom!
Nemoj mjenjati sjedala, pa ova izgledaju perfektno, teško ćeš naći takva sa hlađenjem a da su u istom ili boljem stanju.
Nemoj mjenjati sjedala, pa ova izgledaju perfektno, teško ćeš naći takva sa hlađenjem a da su u istom ili boljem stanju.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Hvala svima.
@macaneli
Iš Sotono
@bo
Slazem se, bas su u dobrom stanju. Medjutim ne volim da se znojim na dugim voznjama, juce sam spucao 1300km, svaki put kad stanem, menjaj majicu. Mozda varijanta nekog suvozacevog sedista/komplet enterijera iz engleske, tamo ih ima dosta vise jer su ventilatori bili standardna oprema u Titanium X/S od nekog godista.
@Sharpshooter
Nisu ista platforma. Vozio sam narednu generaciju, kratko doduse. Udobniji za nijansu, jednako prostran. Instrumenti i tabla stvar ukusa, ne svidjaju mi se skracene kazaljke, al generalno ok. Medjutim osecaj u voznji i direktnost/upravljivost korak unazad. Glavni razlog sto sam ih preskocio u izboru je bas taj, a cak sam sa nekim ranijim godistem mogao u zbiru proci jeftinije, ovi 2.2 su bas na ceni.
Juce 1300km, prosek potrosnje oko 8, tempo 145-150-155 uglavnom, guzve i zastoji, granica dug rad u mestu itd. Na istoj distanci i proseku brzine, odprilike 0.5-1L vise od C-Maxa trosi, sto je za gabarite u redu. Da sam se malo kontrolisao s desnom nogom, bilo bi to daleko manje. Par fotki odmah nakon registracije. Mora sto pre da se ispolira. Ch nalepnica postavljena da italijani ne smaraju.
@macaneli
Iš Sotono

@bo
Slazem se, bas su u dobrom stanju. Medjutim ne volim da se znojim na dugim voznjama, juce sam spucao 1300km, svaki put kad stanem, menjaj majicu. Mozda varijanta nekog suvozacevog sedista/komplet enterijera iz engleske, tamo ih ima dosta vise jer su ventilatori bili standardna oprema u Titanium X/S od nekog godista.
@Sharpshooter
Nisu ista platforma. Vozio sam narednu generaciju, kratko doduse. Udobniji za nijansu, jednako prostran. Instrumenti i tabla stvar ukusa, ne svidjaju mi se skracene kazaljke, al generalno ok. Medjutim osecaj u voznji i direktnost/upravljivost korak unazad. Glavni razlog sto sam ih preskocio u izboru je bas taj, a cak sam sa nekim ranijim godistem mogao u zbiru proci jeftinije, ovi 2.2 su bas na ceni.
Juce 1300km, prosek potrosnje oko 8, tempo 145-150-155 uglavnom, guzve i zastoji, granica dug rad u mestu itd. Na istoj distanci i proseku brzine, odprilike 0.5-1L vise od C-Maxa trosi, sto je za gabarite u redu. Da sam se malo kontrolisao s desnom nogom, bilo bi to daleko manje. Par fotki odmah nakon registracije. Mora sto pre da se ispolira. Ch nalepnica postavljena da italijani ne smaraju.

Fiesta!!
- Stefan148
-
- Poruka: 2477
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- Nedeljkovic
- Poruka: 4734
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
A da se ubace ventulatori sa instalacijom u tvoja sedišta?
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- dule0911
-
Negde sam nacuo da baze nisu iste. Nisam to mogao da proverim detaljno jos uvek. Mada mislim da i sama prevrnuta koza nije ista tj vidim kroz rupice da ima dodatni stof ispod, kod caleta je to skroz providno (on ima hladjenje sediata).
Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Samo nadji sedista sa ventilacijom i prepakuj. Sundjeri imaju rupice a presvlaka neka te ne brine jer koliko vidim rupicasta je.
Ja sam ubacivao ventilatore i sam pravio kanale za ventilaciju u sundjeru pa mi odlicno hladi cak i kroz obicne platnene presvlake.
Cimaj ako ti bude trebala pomoc
Ja sam ubacivao ventilatore i sam pravio kanale za ventilaciju u sundjeru pa mi odlicno hladi cak i kroz obicne platnene presvlake.
Cimaj ako ti bude trebala pomoc
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
U mondea 3 sam skinuo preforiranu kozu i stavio fabricku alkantaru preko fabrickih sedista sa hladjenjem, radilo je ok al se malo primetilo da slabije osetim hladjenje zato sto je alkantara bila na verziji sedista bez grejanja i hladjenja
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- dule0911
-
Zimski set koji sam dobio sa autom montiran pocetkom novembra:

Napravljena test voznja guma uz mesecinu

Gume su jedne od najboljih zimskih koje sam vozio, ako ne i najbolje, u svim uslovima. Michelin Pilot Alpin 5. Izdrzace jos ovu sezonu pa kanta.
Skinut taj set pre par nedelja i nabavljen fabricki set felni sa Mondea mk5. Dimenzije (obim, sirina, ET) identicne kao fabricki tockovi, sto je bio jedan od razloga sto sam uzeo bas te - ne noram da ih zavodim u saobracajnoj. Prethodni set nije fabrickih mera i nije bio upisan u saobracajnu, nisu imali centralne prstenove. Mada vrv najveci razlog zamene, nisu mi se preterano svidjali tamni tockovi na crnom autu. Ovo je sasvim ok. Bonus ovih felni za zimski set - relativno jednostavan dizajn i veliki prostor izmedju krakova = lako ciscenje u zimskom periodu.

9000km kasnije sa autom, fino sluzi i dalje. Imao sam peh sa glavcinama tj lezajevima koji su stavljeni novi na prethodnom servisu. Auto je tresao pri kocenju, najvise primetno sa visokih brzina. Izvadimo glavcinu i lezaj iz fabrickog rukavca, mnogo manje odstupanje nego u rukavcu. Lezajevi van rukavca maltene da nemaju nikakvo odstupanje, ne bih ni ocekivao posle 4000km. Resenje: komplet polovni dobri rukavci, koci i sa 190 bez podrhtavanja. Sta je problem sa fabrickim rukavcima ne znam, nije im prvi slucaj da zamenom rukavca rese problem, iako nema logike da on diktira tu osu, sem ako abnormalno stisne lezaj i deformise ga. Da li je pri prethodnoj zameni glavcine/lezaja nesto krenulo naopako ili su felericni rukavci bili od ranije, ne znam. Auto sam kupio sa losim diskovima i lezajevima jer je tresao bas dosta pri kocenju. Posle prve zamene glavcina nije tresao prvih 1000-1500km. Sad nakon zamene rukavaca, nakon 2500km nema ni naznake problema.
Sem toga auto sluzi bas odlicno i kajem se sto ga nisam ranije kupio. Bas je ono, komplet lepinja. Poliranje nisam uradio i cak se razmisljam da sam probam na nekom manjem uzorku, npr krovu koji se ni ne vidi

Napravljena test voznja guma uz mesecinu

Gume su jedne od najboljih zimskih koje sam vozio, ako ne i najbolje, u svim uslovima. Michelin Pilot Alpin 5. Izdrzace jos ovu sezonu pa kanta.
Skinut taj set pre par nedelja i nabavljen fabricki set felni sa Mondea mk5. Dimenzije (obim, sirina, ET) identicne kao fabricki tockovi, sto je bio jedan od razloga sto sam uzeo bas te - ne noram da ih zavodim u saobracajnoj. Prethodni set nije fabrickih mera i nije bio upisan u saobracajnu, nisu imali centralne prstenove. Mada vrv najveci razlog zamene, nisu mi se preterano svidjali tamni tockovi na crnom autu. Ovo je sasvim ok. Bonus ovih felni za zimski set - relativno jednostavan dizajn i veliki prostor izmedju krakova = lako ciscenje u zimskom periodu.

9000km kasnije sa autom, fino sluzi i dalje. Imao sam peh sa glavcinama tj lezajevima koji su stavljeni novi na prethodnom servisu. Auto je tresao pri kocenju, najvise primetno sa visokih brzina. Izvadimo glavcinu i lezaj iz fabrickog rukavca, mnogo manje odstupanje nego u rukavcu. Lezajevi van rukavca maltene da nemaju nikakvo odstupanje, ne bih ni ocekivao posle 4000km. Resenje: komplet polovni dobri rukavci, koci i sa 190 bez podrhtavanja. Sta je problem sa fabrickim rukavcima ne znam, nije im prvi slucaj da zamenom rukavca rese problem, iako nema logike da on diktira tu osu, sem ako abnormalno stisne lezaj i deformise ga. Da li je pri prethodnoj zameni glavcine/lezaja nesto krenulo naopako ili su felericni rukavci bili od ranije, ne znam. Auto sam kupio sa losim diskovima i lezajevima jer je tresao bas dosta pri kocenju. Posle prve zamene glavcina nije tresao prvih 1000-1500km. Sad nakon zamene rukavaca, nakon 2500km nema ni naznake problema.
Sem toga auto sluzi bas odlicno i kajem se sto ga nisam ranije kupio. Bas je ono, komplet lepinja. Poliranje nisam uradio i cak se razmisljam da sam probam na nekom manjem uzorku, npr krovu koji se ni ne vidi

Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Koja prromena- iz Fieste u S maxa 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Stefan148
-
- Poruka: 2477
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
- Sharpshooter
- Poruka: 5124
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Dobar i lepo služi koliko vidim.
Jako ozbiljan i jako potcenjen prevoz.
Pogotovu sada kada ga porediš sa odvratinm, popularnim SUV bljuvotinama.
U svemu je bolji od njih, osim u cool faktoru.
Više mesta, praktičniji, bolje se vozi, ležanje, performanse. Jeftinije održavanje, ali jbg patnje su čudo, želja za kurčenjem i praćenje trendova.
Gledam i ja sada neki Smax da uzmem, da imam samo za zimovanja, letovanja i slična putovanja kada idemo svi porodično + pas.
Samo što mislim da će morati 2.5T da padne. Pošto neće da se drnda po gradu, briga me za potrošnju.
Lepše su mi i bolje mu stoje ove fabričke sa mondea.
Jako ozbiljan i jako potcenjen prevoz.
Pogotovu sada kada ga porediš sa odvratinm, popularnim SUV bljuvotinama.
U svemu je bolji od njih, osim u cool faktoru.
Više mesta, praktičniji, bolje se vozi, ležanje, performanse. Jeftinije održavanje, ali jbg patnje su čudo, želja za kurčenjem i praćenje trendova.
Gledam i ja sada neki Smax da uzmem, da imam samo za zimovanja, letovanja i slična putovanja kada idemo svi porodično + pas.
Samo što mislim da će morati 2.5T da padne. Pošto neće da se drnda po gradu, briga me za potrošnju.

Lepše su mi i bolje mu stoje ove fabričke sa mondea.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- dule0911
-
Meni potrosnja isto nije bila presudna, ne planiram ni ja ovo da mi bude vozilo za grad (ove godine privremeno, al ne na duge staze). Medjutim pouzdanost mi jeste bila bitna, a tu se 2.5T sa upitnom servisnom istorijom ne pokazuje uvek najsjajnije. Mozda je za nijansu bolji od 2.0eb, koji bi u teoriji u tom godistu trebao biti pouzdan, pa opet nemali broj u oglasima 2.0 sa Motorschaden ili Getriebeproblem (posto su pretezno vecina powershit). 2.2 su bas retki sa nekim katastrofalnim problemima, dizne treba zameniti u nekom trenutku al su dostupne kao nove i ne crkavaju tako cesto, sem toga ostalo je potrosna roba, prilicno pouzdan motor, koji god menjac da ima.
Kad pomenu potrosnju, mnogo mi se svidja autonomija ovog vozila. Tempo 150-155km/h i nimalo nezna ubrzanja, predjem barem 700-750km do rezerve, nebitno koje godisnje doba. Ne znam tacno koliki mu je rezervoar (nesto preko 70L bi trebalo da staje, nisam ga cedio skroz do kraja), al mi je fenomenalno da ne moram da razmisljam o gorivu ako mi dete zaspi na pola rezervoara, vec samo gas
Da mi je desna noga kraca islo bi to lagano na 1000km, al sta cu, tako sam gradjen
Sto se felni tice, video sam ih par na mobile.de sa ovim felnama i od tada su mi prvi pik, idu uz S-maxa. Mada ne bih odustajao od fabrickih jos uvek, mozda u nekom trenutku zamenim letnje za zimske i to je to
Kad pomenu potrosnju, mnogo mi se svidja autonomija ovog vozila. Tempo 150-155km/h i nimalo nezna ubrzanja, predjem barem 700-750km do rezerve, nebitno koje godisnje doba. Ne znam tacno koliki mu je rezervoar (nesto preko 70L bi trebalo da staje, nisam ga cedio skroz do kraja), al mi je fenomenalno da ne moram da razmisljam o gorivu ako mi dete zaspi na pola rezervoara, vec samo gas

Da mi je desna noga kraca islo bi to lagano na 1000km, al sta cu, tako sam gradjen

Sto se felni tice, video sam ih par na mobile.de sa ovim felnama i od tada su mi prvi pik, idu uz S-maxa. Mada ne bih odustajao od fabrickih jos uvek, mozda u nekom trenutku zamenim letnje za zimske i to je to

Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9938
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
70l jeste rezervoar
Ti motori su mazge
Ti motori su mazge
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dule0911
-
Po katalogu jeste 70L, ali vrv u svaki staje malo vise ako racunas nalivno crevo itd. Kod mog caleta staje preko 80L, posto ima Webasto (fabricki, dal je bas Webasto brend ili neki drugi, nije bitno, al radi na dizel). Znam jer sam nekoliko puta u njegov sipao preko 70L a nije bio na rezervi, jednom 77L ako se dobro secam 
Kod njega je doduse komplikovan proces ako hoces da ga bas napunis do kraja, posto od prvog puta kad pistolj izbaci, do momenta kad je gorivo stvarno doslo do cepa rezervoara, stane neverovatnih 15L, i tih 15 punis malu vecnost zbog pene. Kod mene staje 2-3.5L nakon sto prvi put izbaci, tako da je definitivno manji rezervoar.

Kod njega je doduse komplikovan proces ako hoces da ga bas napunis do kraja, posto od prvog puta kad pistolj izbaci, do momenta kad je gorivo stvarno doslo do cepa rezervoara, stane neverovatnih 15L, i tih 15 punis malu vecnost zbog pene. Kod mene staje 2-3.5L nakon sto prvi put izbaci, tako da je definitivno manji rezervoar.
Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8318
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Felne su mu top, pa sam i ja gledao za svog Focusa jer sam video jednog i mnogo mi se svidelo. Samo kada sam hteo da ih uzmem nigde nih nije bilo na prodaju.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Dule, odričem te se preko kupusovog lista!
Moj 2.5T je trenutno na 335.000 km i još vozi bez problema.
Taj motor moraš baš zanemariti žešće da bi bio problematičan.
- dule0911
-
U mom slucaju je ispao iz izbora jer sam hteo restyle, ali generalno iako je dobar, video/naleteo sam na vise crklih nego ovaj 2.2.
Pritom ne pricam o odrzavanim primercima male kilometraze, vec bas suprotno, sa puknutim zidovima cilindra zbog loseg odrzavanja, losih remapa i tome slicno. Kad je dobro odrzavan, svakako je dobar motor. Jedino sto mi se na njemu ne svidja jeste open deck dizajn, ali to nazalost, bar kod modernijih benzinaca, postaje skoro pa neminovnost.
Pritom ne pricam o odrzavanim primercima male kilometraze, vec bas suprotno, sa puknutim zidovima cilindra zbog loseg odrzavanja, losih remapa i tome slicno. Kad je dobro odrzavan, svakako je dobar motor. Jedino sto mi se na njemu ne svidja jeste open deck dizajn, ali to nazalost, bar kod modernijih benzinaca, postaje skoro pa neminovnost.
Fiesta!!
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Jedino sto mogu reci da posle moje intervencije na 2.5T Ceda se navozao
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1048431.html
I on je sad na 335.000 kilometara mislim da je posle intervencije presao 140000 i to na plin

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1048431.html
I on je sad na 335.000 kilometara mislim da je posle intervencije presao 140000 i to na plin

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
- Sharpshooter
- Poruka: 5124
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Taj motor ima jednu falinku, poznatu. To se resi i cao.
Pogotovu kada se ne gazi i archi u ST-u, moze da potraje lepo.
Pogotovu kada se ne gazi i archi u ST-u, moze da potraje lepo.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića