Siv. Jednostavan. A u vožnji pomalo i zabavan.
Kod mene poslednjih 5.000 km.
Trebao mi je auto sa dovoljno mesta za pet osoba, ali da bude srednjih dimenzija. Manja originalna kilometraža, očuvan, a cena da bude odmerena. Jer mi auto do sada nije bio potreban, ali zbog putovanja do posla, pošto su ukinuli organizovan prevoz, postao je potreba. Tako da.. nije trebao da košta više od onoga čemu je namenjen. A i održavanje da prati tu liniju.
Pa ipak, kada je sada već tu - da bude pogodan i za avanture slobodnim danima, pošto to ranije nismo bili u mogućnosti (bez auta). Znači, da bez većih problema i izdaja može da sa dovoljno snage proguta nekoliko stotina brdovitih kilometara mesečno.
Pošto već imam iskustva sa Mondeo od ranije, i ovaj Focus je ispunio moja očekivanja. Uglavnom.
Jer, ima nekih nepravilnosti u radu.
One su me i dovele do ovog foruma..
PS
Kada sam istraživao pre kupovine, njegovih 85 kW mi je delovalo dovoljno. Međutim sada, vidim da sam ipak trebao gledati model sa većom kubikažom. Iako, više obrtaja i on ide. Ide odlično. Pa ipak.. išao bi izdašnije da ima koji kW više.
Takođe, nisam tada znao da je Ti-VCT, tj nisam znao da to može biti problem. Nisam znao ni da su začeci rđe na prednjim krilima posledica provedene mladosti u švajcarskoj.
Nekoliko auta nam se prodalo "pred nosem". Stavimo novac u džep i dok stignemo do prodavca, on prodat.
Pa je ovaj Focus uzet na brzinu - uveče se čuli, ujutru otišla supruga u drugi grad po njega (ja sam bio tada na poslu). Pomalo igra na sreću, ali.. hteo sam Focus i trebao mi je do kraja nedelje.
Hoću da budem optimističan, da ne razmišljam i da samo vozim i održavam, ali.. videćemo kako će do kraja ispasti.