Углавном, ауто је 2018. годиште, купљен у по корона лудила децембра 2021. године. Изашао ме прилично јефтино, обзиром да је цијена пововних аутомобила након пар мјесеци од тада скочила и по 50%. Тада је прешао 164.000 км, возио га је власник неке фабрике из Беча који барем што се тиче оптике није много водио рачуна о њему (био је пун ситних огреботина и парница), али је срећом добро механички одржаван и мање више вожен по аутопуту.
Од опреме има доста тога, али мени је најдражи активни темпомат и асистент за кочење у хитним ситуацијама (пар пута ме до сада већ спасио скоро па сигурног судара јер сам почне да кочи таман на вријеме, тако да се не деси ништа) те ЛЕД матрикс свјетла.
Најзанимљивије од свега је да је претходни власник избацио оргинално возачко сједало и убацио Рекаро али не оно супер спортско него неки компромис између удобности и спорта, тако барем пише у проспекту. Иначе сам добио и документацију и рачун за то сједиште (коштало је негдје око 3500 Еур само оно). Мени лично се не допада јер у мојим годинама човјек више цијени да је сједиште удобно и мекано, ово је прилично тврдо, али морам признати да добро држи тијело у кривинама.
Ја сам до сада с њим прешао више од 33.000 км и већ сам ево два пута мијењао уље. Што се мене тиче фабрички интервал од 30.000 км за мијењање уља не долази у обзир. Максимално 15.000 км и старо уље иде вани. Овамо у иностранству ме комплетан сет за сервис (7 литара уља и сва 4 филтера) излази негдје око 130 Еур тако да не вриједи ризиковати неке проблеме с мотором због лошег уља.
Ауто иде фино и доста ме подсјећа на мог старог Мондео'а Мк3 али морам признати да мотори нису ни приближно слични и да се то не може поредити Нема оне експлозивности и лудачког подизања обртаја.....
Жао ми је што Форд не прави више своје дизел моторе. Старог Форда сам продао комшији па с времена на вријеме га провозам да ме жеља мине. Ауто иде као мећава и дан данас. Што каже комшо "гребе као мачка". Најбољи опис, јер ја бољи дизел мотор нисам возио.
Немам нешто пуно слика за сада.