Ford Mondeo 2008 Titanium 2.0 TDCI. 140 konjica. Auto je uvezen iz Austrije, da 229kkm na satu, koji su, naravno, 100% tacni, kao i za svako nase uvezeno vozilo.

Ispod vode je auto
Moji prvi utisci kad sam ga vozio uporedno sa Toyotom Avensis i mojom Oktavijom.
- Auto je tenk. Globa. 227 metara. Predobar osecaj, izuzetno udobna sedista, zlatna sredina izmedju mekih i skroz tvrdih. Nisam fan koze, tako da mi je ova kombinacija odlicno legla.
- Auto je tenk, ali ga to ne sprecava da leti. Mnogo lepo ponasanje auta koje je 300 kila teže od Oktavije. Startan solidno, u krivinama vozim onoliko koliko mi srce dozvoljava do infarkta, bez da igram flipere po autu.
- Jesam rekao da je auto tenk? Udobnost, odlicna. Nije u nivou Citroena, ali zato je mnogo, mnogo zabavniji za voznju od bilo kog Francuza, i, moje mišljenje, udobniji od Audija i Passata za te pare.
- Igracke na sve strane, od kontrole glasom, senzora za kisu, svetla, zvucnika, malog dugmeta za paljenje motora, dete u meni zaživi kad god sednem za volan.
- Mesta manje imam u dnevnoj sobi nego na zadnjem sedistu. Zurku sam pravio jednom u njemu, stao i DJ, ponavljam ovaj vikend.
- Smesno za odrzavanje, za sad. Ne smem dalje, da ne urocim.
Mane koje sam primetio, a sto su sitnice i stvari navike:
- Ogroman. U gradu parkirati bez senzora je posao za Hakinena, a ja kao baba gledam gde cu i sta da zakacim, i koju babu usput da pokupim.
- Nizak. Sad u snegu sam drao plastike, pragove, branik, dusa me bolela posle 200m, i parkirao.
- Convers+ je super, dok radi odlicno, ali je počeo da me zeza malo.
Pozdrav, svima!