Evo, da se i mi predstavimo sa fotkama.
Fokus je kupljen u januaru 2011. proizvodnja 2010. 1.6 benzinjara. 74kW (101ks)
Do sada sam prešao manje od 40.000km, najviše gradske vožnje.
Po gradu mi troši realno oko 9,5l - stil vožnje mi nije baš štedljiv

Na otvorenom isto nije baš štedljiv, preko 100-120, a ne vozim ispod 140. Uglavnom, kad računam trošak putovanja, računam na 10l.
Mislim da ću mu uskoro ugraditi plin...

ugrađujem plin i da ga presvučem folijom, jer imam užasne probleme sa tom njegovom glupom farbom

Kad sam ga kupovao, nisam baš mogao da biram farbu, jer je taj baš primerak bio na nekom popustu. Boja mi je bila ok tada, ali je za održavanje užasna.
Sad, ja se ne razumem baš, ali mi se čini da je to neka baš nekvalitetna farba, ili je takva svaka koja nije metalik, ne znam. Uglavnom, vidi se na fotkama koje su moje muke. Za jednu ogrebotinu znam da sam zakačio neko brdo snega kad sam se nešto provlačio zimus, ali za ostali pojma nemam, samo se pojavljuju nove. Valjda kako ga neko pogleda, njemu ostane trag i otpada boja.
Dobro, sad sam se odmah raskukao... Ali, kad ga već predstavljam, koristim priliku da predstavim i nedostatke.
Inače sam vrlo zadovoljan autom

Za vožnju jako lepo leži i veoma je poslušan i precizan. Motor baš lepo zvuči (za moj ukus) kad se malo napapriči, a nije da je neka opasna mašina.
Od opreme se jedino ističe ESP, koji je po snegu mamica, vozi se skoro kao po suvom. Ustvari, bolje nego po suvom, zabavnije

Vidim da mi se često uključuje i po suvom u krivinama, ne znam zašto

Od mana moram još da pomenem slabu klimu (manualna). Na jedinici duva baš minimalno, na dvojci je kako bi trebalo da je na jedinici, a na trojci papriči, ali je užasno glasna, a na četvorci se ne čuje muzika već.
Plastika u kabini nije baš najkvalitetnija, ostaju ogrebotine od najsitnijih gluposti.
Na zadnjim vratima imam neku brljotinu za koju pojma nemam kako se desila, a izgleda užasno i ne mogu nikako da skinem...
Sve u svemu, rekao bih da su bitne stvari na fokusu odlične a nedostaci su mu detalji. Ekonomska klasa jbg.
Evo fotografija:

*edit,
Zaboravio sam da pomenem perionicu na žetone. Tu moram da priznam da sam sam kriv, jer sam potcenjivao značaj temeljnog ispiranja tog voska,
koji mi je na kraju počeo da jede farbu - vidi se na poslednjoj slici. Kad sam provalio da mi ostaju fleke od voska, počeo sam baš maksimalno da ispiram,
ali sam provalio da je to nemoguće izgleda i pre par dana skontam da je na mestima gde su bile fleke, pojedena farba. Bukvalno pojedena. Ispod se crni nešto,
valjda neki zaštitni sloj na limu. Ne znam da li je taj vosak takav u svim perionicama, ili samo u ovoj kod mene - u N. Sadu na novom naselju. To mi je blizu stana pa sam uvek tu prao. Sad samo nekad navratim da isperem vodom, a pranje ručno u perionici...
Planiram da ga presvučem nekom dobrom folijom, onda će to biti totalno druga priča, drugi auto! Ne znam još za boju samo... ali znam da će biti brutalika!