Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Orion by Milos90

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
mbole
Poruka: 14976
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford Orion by Milos90

Poruka od mbole » subota, 26. dec. 2015. u 00:00h

Ono o cemu Krstic prica je da rdja sama u sebi sadrzi svu hemiju koja je potrebna da bi gvozdje pored nje nastavilo da rdja, cak i kad je to mesto potpuno zaptiveno i nije izlozeno spoljasnjim uticajima.

Zato hemija koja ide direktno preko rdje mora u sebi da sadrzi nesto sto ce neutralisati samu rdju, pored toga sto ce sve zatvoriti.

Irkom to u sebi ima, zaptivna masa nema, posto joj nije ni namena da to radi.

Zaptivna masa verovatno moze da da pristojan rezultat na potpuno cistom metalu.
Djak pesak :)

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 26. dec. 2015. u 03:23h

Body sluzi samo da se zamazu losi radovi.
Bilo sta oko anti korozivne zastite treba raditi kada je vlaga u vazduhu manja a temp veca nego sada.
Ako rdji uskratis vlagu uradio si posao. Uzmi komad zardjalog lima ili golog lima i drzi ga u sobi. Za godinu dana se nista vidljivo nece desiti. Stavi isti takav komad napolje u travu i brzo ce poceti promene.
Cak i ako je nesto pocelo da korodira ako mu uskratis vlagu produzices mu vek. To je na autu zahtevan posao zbog mesta koja zadrzavaju blato i vodu. U tom pravcu se treba kretati.

Komutator si mogao da stavis i od nekog drugog auta, vodeci racuna o rasporedu prikljucaka.

ADMIN EDIT: Ne piši poruku za porukom, koristi opciju "Uredi".

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 26. dec. 2015. u 15:48h

Та заштита коју помињеш није антикорозивна , она је механичка заштита од удараца камечића каи у дихтовање споејва лимова којих са доње стране аутомобила има више него са горње. Антикорозивна заштита су разне основне боје за метал , вош-прајмер и 2к варијате основних боја које феноменалне али на пескираном металу .

Ја сам задовољан како се вошпрајмер показао на челичном четком очишћену рђу . Емиски реагује и ствара неки танки филм изо бутил епокси пропилена ( тако нешто ). Мана је да је 1к и неотпоран је на нитро разређивач , али и онако танак и провидан слој не да металу да кородира . Нанео на очишћену рђу на каприју пробе ради пролетос , посел свих киша и чуда нема нигде трагова да иде корозија .

Ако хоћеш лепо да одрадиш заштиту , мораш ауто да претуриш на бок и опереш све , размастиш , пређеш челичном четком , СРЕДИШ КОРОЗИЈУ , и онда после антикорозивног премаза тамо где је требао , идеш заштиту . Битуме да ставиш па је добро . Постоје еластични премази за хидроизолацију у грађевинарству , око 500 до 1500 динара је кг . Видео сам ону од 1500 динара , на да буде као гума, него јесте гума , тј. латекс .

Milos90
Poruka: 55
Član foruma od: utorak, 7. apr. 2015. u 12:14h

Poruka od Milos90 » utorak, 29. dec. 2015. u 00:56h

I ovaj wurth je bukvalno guma. Ne propusta vlagu i otporan je na mehanicka ostecenja, mada i ta hidro izolacija deluje kao dobro resenje. Jel moze uljana preko vosh-a? Sa njom sam uvek bio zadovoljan.. NIkada nisam imao situaciju da se oljusti ili pordja nesto sto je njome ofarbano.
Tranutno mi je najveci problem izaci na kraj sa zajebima majstora..."Maaaajstora".. Mozgonja koji je menjao rubove je zasrao oko ciscenja i isprskao 2k prajmer preko rdje na donji ,depo ispod gepeka... preko rdje. Zato nisam hteo nista da sredjujem jer sam cekao da se oljusti tj posumnjao sam da je zajebao stvar. Kupio sam nastavke za busilicu u vidu celicne cetke i jos neke nastavke koje sam hteo da koristim za finu obradu metala ( kada pravim nesto) ali sve sto mogu da urade je da skinu rdju tako da se mogu dohvatiti coskovi i pristojno ocistiti.
Jos na sve to kada sam stavio novi auspuh majstor nije video da je bila ubacena cev na spoju prednje u zadnju granu i ostlo je parce koje je tandrljalo... Odem opet, izvadi taj deo cevi i stavim prednju cev ( od izduvne grane) novu posto je stara bila pri kraju... Jos mi covek pametuje, ovo ti je neko ovako zajebao, vario... sada cu da ti uradim profi bla bla bla... Auto bio u Barajevu 30 godina.. Svoj auspuh skida tj svog sefa :lele: ... Elem , namestio ga je tako da ne mogu preci preko lezeceg da ne zakaci. Sada imam ugodjaj kao da mi je auto spusten 10cm, a auto nije spusten 10cm thumbsdownh . Jedini razlog zasto sam otisao kod Vlajkovica u servis je zato sto ima reputaciju, racunam uradice kako treba i platio sam to +-2000 vise nego da sam drugde isao. SAda moram 2x puta da idem zato sto neko vise voli da se proserava nego da radi posao kako treba... Bas sam primetio da pojedini majstori ima psiholoski poremecaj tipa: To ti je NEKO feilo, JA cu to mega gita profi".
Primer, ja napravim ovo https://www.kupujemprodajem.com/Profi-K ... =#photoBig Samo zato sto niko kod nas ne pravi nista nalik ovome i da naprave ne bi prodavali po ovoj ceni. Preko prave slicno, ali po vecoj ceni , po pojedinim specifikacijama daleko manje nosivosti ,manjem izboru vezbi i manjoj kolicini pratecih nastavaka. Cinjenice. Ako u medjuvremenu skontam da jos nesto moze da se doda/ poboljsa kontaktiram i ako musterija smatra da mu je to potrebno onda se tako i uradi. Politika mene koji radim ovo iz hobija 2 godine vs veterani koji rade njihov posao pola zivota i imaju politiku evo ti k... pa se jeb.. sa njim...sam sebe.Ne mogu da skontam takav mentalitet... Posle mene gledaju cudno kada dodjem u situaciju da ih prebacujem u moju stranku lol

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“