I ja naso koga cu da pitam.. Odradicu reglazu opet,pa cu da vidim... Sledeca stvar zbog koje sam sve menjao je ta sto mi se auto ceo trese kada ubrzava pod opterecenjem..bilo da je prazan pa ubrzava iz niskih obrtaja ili je uzbrdo pa ubrzava.. Uglavnom kada se muci on trese. I naravno nisam resio promenom svega navedenog. Jel ima neko predlog za ovo a da ne ukljucuje moju fizicku aktivnost?
ако са 4 точка имају добар правац , онда ти не ваља нека гума напред . Стави нове , па ће проблем нестати . Имао сам тај случај .
Ако ми не верујеш , промени места левом и десном предњем точку па ће вући на другу страну .
Трешење при убрзању је последица лоших крстова или како се већ зову , на полуосовинама . Када даш гас оно се тресе , тресе и при некој већој брзини , када попустиш гас престане да тресе . Возио сам неку тојоту до мора и назад , имала је такав проблем , растресла ми бубреге , и ако сам имао камен више га немам
Gume su sad promenjene,ali cu videti da uradim reglazu opet i da zamenim levi i desni,vise me nervira sto trese. Mozda je povezan problem,pri davanju prvog gasa kao knedlu da proguta,i to povecu,ali isto se desava i pri pustanju gasa,bas cima. To onda moze da bude povezano sa tim krstovima?
Зглоб на полуосовинам до мењача - Он није хомокинетички , има трокраки или четворокраки крст , са игличастим лагерима , зато се скраћено зове крст .
На каналу узми и треси руком полуосовине , не сме да да се помера из осе . Свако померање доводи до ексцентричне ротације , а то је узрок вибрација .
Замени место точковим па види да ли вуче на другу страну .
Porukaod Dusan64 » četvrtak, 28. nov. 2013. u 13:35h
Nema lufta nikakvog... Nigde. Za drmusanje pri davanju i oduzimanju gasa verujem da je neki nosac motora,ali ne mogu da utvrdim koji,pa ne znam da li on moze da mi trese auto..? Reglaza opet odradjena,opet mota volan u levo,nisam hteo da menjam gume,smrzo sam se. Probacu kad se ugrejem..
Луфт у диференцијалу исто хоће да цима .
Дрмај полуосовине код мењача , ту где улазе у мењач а не код точка . То тешко да можеш да изведеш без канала . Нека ти вулканизер замени точкове ако ти је хладно .