Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

C-Max 1.8 TDCI 2006

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
Dule.M
Poruka: 119
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h

C-Max 1.8 TDCI 2006

Poruka od Dule.M » nedelja, 19. maj 2013. u 14:58h

Evo da predstavim i ja mog malisu.
Uzeo sam ga pred novu godinu i otklonio neke nedostatke pa sad lagano prelazim na finese.
Ima malo ogrebotina koje treba sanirati,ofarbati prednji i zadnji branik i polirati ostalo.Popraviti ili kupiti novi cd kao i uraditi dubinsko pranje.
Gume sam nabavio a trebace mi jedna BFGoodrich 205/55/16 posto imam bubreg na jednoj.Felne sam malo ofarbao cisto da nisu rdjave i cuvacu ove celicne za zimski set a planiram da kupim neke alu.
Imam sluzbeni auto tako da nigde ne zurim ali eto nekih planova.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: C-Max 1.8 TDCI 2006

Poruka od dax92 » nedelja, 19. maj 2013. u 15:03h

ne trosi pare ne popravku ovog plejera, bolje da trazis SONY koji je isao u njih. Trebalo bi da odgovara iz Mondea mk3 i Focusa mk2. thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Vladapetr
Poruka: 397
Član foruma od: nedelja, 17. jun 2012. u 19:59h

Poruka od Vladapetr » nedelja, 19. maj 2013. u 16:22h

Najlepši Ford ikada :D

Daj malo detalja o opremi, neku sliku enterijera... Kako se ponaša, koliko troši itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't
.

Dule.M

Poruka od Dule.M » nedelja, 19. maj 2013. u 19:15h

dax92 piše:ne trosi pare ne popravku ovog plejera, bolje da trazis SONY koji je isao u njih. Trebalo bi da odgovara iz Mondea mk3 i Focusa mk2. thumbsuph
Slazem se njega i trazim.Drugar mi dovozi automobile pa cekam da neki Sony iskrsne da ga maznem u zamenu za ovaj :D
Sto se tice opreme mislim da je Trend posto Ghia nije sigurno i ako sam cekao da mi sa tom opremom izleti ali nije.Imao je alu felne i nove gume ali su mi kao skinuli cenu a onda i felne i gume.Jbg.
Potrosnja je u proseku oko 7l sto je sasvim ok.Za dugajlije izgleda dobro kad se izvadi srednje zadnje sediste a preostala dva povuku u nazad,onda cak i meni sa 193 cm ostane do suvozacevog sedista nekih 10cm.Postoji i neka konzola koja se umetne na mesto ovog srednjeg sedista da izgleda kao napred u Ghi-i naslon za ruku.Ovde ima naslon za ruku napred ali onaj sto se spusta (pricvscen za sediste).Za voznju je uzivancija posto je pozicija uzvisena i jako je lak za voznju.Imao sam focusa 1.8 tddi pa sam zbog njegovih iskustava i ostao na Fordu.Vuku slicno ali svaki ima svojih prednosti dok je potrosnja je ista.Ima dosta pregrada za sitnice i konforan gepek.Mozda velicina gepeka nije kao na focusu karavanu ali je zbog visine zapremina slicna.Sve u svemu opravdao je moja ocekivanja i potpuno sam zadovoljan.
Slika

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » nedelja, 19. maj 2013. u 19:41h

Na cars-data.com za prtljažnik Foksija karavana piše 520-1580 l, a za Maksu 550-1620 l.
Drugačijeg su oblika pa je teško uporediti, mada ću siguran podatak imati za neki mesec kad krenemo na odmor - tada žena SVE torbe koje imamo napuni koječime hahahaha znam kako su stale u Foksija, videćemo kako će ovde ispasti.
.

Dule.M

Poruka od Dule.M » nedelja, 19. maj 2013. u 21:47h

Sad sam tek provalio da si i ti posle mene kupio Maxa.
Lepo sam ti rekao da je auto pravi :beer:
Moj je mladji ali mi je oprema kod tebe bolja.Fale mi maglenke,alu felne,tempomat i ova konzola za ruku ostalo mi nije bitno.Nisam nasao kao sto rekoh u toj opremi da mi odgovara cena i stanje vozila.
Moracu i ja da ispoliram farove kao i neke ogrebotine pa ces mi dati telefon onog momka sto ti je odradio farove.
Slika

Vladapetr

Poruka od Vladapetr » nedelja, 19. maj 2013. u 22:16h

Imaš kod mene u temi, Totti mi je dao brojeve telefona.
Ja sam kod Miloša polirao farove spolja, ekstra je odradio. Radi i poliranje i dubinsko pranje, cena je povoljna a ako je i tu pedantan kao i kod farova - bićeš prezadovoljan.
.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 19. maj 2013. u 22:21h

Odradi dobro i poliranje i dubinsko za male pare thumbsuph
Slika

Dule.M

Poruka od Dule.M » petak, 12. jul 2013. u 03:04h

Ponovo sam malo prepisivao od Milana pa posle creva za turbinu kupih i ratkapne kao njegove (od istog tipa) najpovoljnije sto sam nasao a da su originalne.

Slika

Kad malo stanem na noge videcu i za alu ali za sad da ne bude samo gola felna.
Ostalo mi je da vidim i resim ono sto mi trese na leru pa cu kad zavrsim sa odmorom do Dragomira da to sredi.Nije do zamajca i nosaca (mislim) vec mi je predpostavka da je nesto do ubrizgavanja jer kad pustim klimu ona automatski poveca i broj obrtaja pa se tresenje primiri.Ide normalno i vuce a potrosnja je u granicama 1000 din 100km gradske voznje.
Slika

Dule.M

Poruka od Dule.M » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 12:56h

Jutros odem do pijace sve normalno (pali i ide kako treba),kad sam se vracao upalila mi se crvena lampica i pise Engine Sistem Fault.Slabije vuce ali nije kao onda kad mi je otislo crevo.Motor ima normalan zvuk i obrtaji su na mestu samo sto slabije vuce.Otvorio sam haubu pogledao creva medjutim sve mi izgleda ok pa sam cak pozvao i komsiju koji ima neku univerzalnu dijagnostiku da mi pogleda.Pojavljuje se greska P6070 ako sam dobro zapamtio i jedan grejac da je los.Ima li ko da je imao slican problem.
Slika

Dule.M

Poruka od Dule.M » sreda, 15. jan. 2014. u 18:32h

Danas sam otklonio kvar kod Dr.Gagija.Crkli mi svi grejaci kao sto je Dr.i rekao (preko poruke kad sam mu opisao simptome)a otklonio mi je i treskavicu koja je trajala od kad sam kupio Maxa pa sam se i navikao na nju.Obisao sam dva servisa vezano za ovo tresenje (kod plavog mosta i na starom sajmistu) na oba mesta otvorili haubu i gledali kao i ja da bi dosli do zakljucka da je verovatno zamajac.Gagija sam pitao na Ford skupu na Adi Huji sta bi moglo da bude i on mi je rekao da je verovatno potrebno da se reprogramira i to je i bilo.
Eto ako neko bude imao slicne simptome da zna da je lek kod RSD Forda thumbsuph
Slika

Dule.M

Poruka od Dule.M » sreda, 10. jun 2015. u 22:14h

Evo posle dve godine resih da odradim veliki servis da budem miran.Sve sto je skinuto iz prve je ugradnje tako da je kilometraza izgleda bila tacna.Ja sam presao u medjuvremenu nekih tricavih 10.000km i sada sam na 132000.Promenjen set zupcastog,roleri,spaneri,pk kais i vodena pumpa,ulje i svi filteri.
Sve spremno za more :)
Slika

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 10. jun 2015. u 23:38h

dax92 piše:ne trosi pare ne popravku ovog plejera, bolje da trazis SONY koji je isao u njih. Trebalo bi da odgovara iz Mondea mk3 i Focusa mk2. thumbsuph
Nece moci od Mondea Mk3, drugaciji je kroj. Od focusa, verovatno.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“