Auto je dakle '89-to i presao je svega 60.000 km.

U odlicnom je stanju, osim sto su mu propali amortizeri (prva ugradnja), ali je to nesto sto se lako da srediti. Kada jos prodje voskiranje, bice bombona.

Jos me malo brine pedala kvacila... Sama lamela bi trebalo da je O.K., a valjda i korpa, s obzirom na kilometrazu... (!?!?!) Medjutim... pedala kao da malo zapinje/struze, sto se oseca pri otpustanju, odnosno pri polasku ili pri saltanju u nizim stepenima prenosa. Znam da je sve stvar navike, ali ja bas moram da se maltretiram ako hocu da se polazak i promena brzine "ne osete", jer me pedala lako prevari, s obzirom da joj otpor nije sasvim linearan/konstantan, da se tako izrazim.
Dok otpustam pedalu kvacila, ona kao da "usput" malo zapinje pa onda i ja moram da malo vise popustam, te me tu ona cesto "prevari", sto se naravno manifestuje trzanjem. To me uzasno nervira, jer se osecam kao neki skolarac... Da bih to korigovao moram da se BAS potrudim, pa sam vec posle 30-ak km gradske voznje dobio upalu tetiva u levom stopalu i prednje loze potkolenice! :-( Znam da je sve stvar navike, ali kapiram da to ne bi trebalo da bude bas tako pipavo.
Sta bi tu mogao da bude problem? Cuo sam negde, a i ovde na forumu sam procitao da slicne probleme umeju da stvaraju nekakvi plasticni zupcanici, koji sluze za stelovanje pedale, ali i neke biksne i sajla kvacila. Sta mislite, sta moze da bude u pitanju s obzirom na tako malu kilometrazu i jako dugo stajanje?
Sta bi jos trebalo da proverim na kolima koja nisu tako dugo vozena (godinama stajala u garazi)? Jedno milion guma i dihtunga kapiram...

Unapred zahvalan na savetima.