Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus from VŠ

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
NajIgor
Poruka: 27
Član foruma od: subota, 9. apr. 2011. u 18:18h

Focus from VŠ

Poruka od NajIgor » petak, 15. apr. 2011. u 16:58h

Evo ga i moje novo luče, koje sam posle mnogo muka pazario :ford:

Slika
Slika
Slika
Slika

Neznam sta da vam jos reknem osim da sam i zadnju paru dao za ovaj moj prvi autic, nisam ni planirao da uzmem Forda i pogotovo ne dizela. Nakon nekoliko desetina ili ti stotina pregledanih automobila, kad sam prvi put seo u njega u momentu sam osetio da ce biti moj :wub:
Tako da mozete pretpostaviti, da nikakvog iskustva sa fordovima nemam, prethodno sam vozio caletov Peugeot 306 1.9d.
Ford je 2002. godište i kao ima pređenih 146 000 km, ajde da ima verujem za sad. thumbsuph
Mnogi su mi na prvo pominjanje sta sam kupio odma zamerili, ali kad su ga videli i seli, kad sam ih provozao, nisi imali vise sta reci :jeeej:
Molio bih za pomoc od vas iskusnijih, prvenstveno u mehanickom smislu i tako to, sta sad raditi, sta proveriti, sta zamenuti u ovim prvim danima moje voznje. Auto je uvezen tako da realno nemam mnogo podataka o njemu, ali koliko ovih dana vidim i gledam sve je u savrsenom stanju, bukvalno sve je extra. A da jos da napomenem da sam dekintiran :( pa bih molio da, ako neko moze kaze sta je obavezno, a sta moze da se ostavi i za kasnije ;)

Unapred puno hvala svima thumbsuph

knez91

 
Poruka: 2312
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Re: Focus from VŠ

Poruka od knez91 » petak, 15. apr. 2011. u 17:12h

lep autic.... mada mi je lepsa varijanta sa 3 vrata..... ali to je stvar ukusa.
ovako koja je cena ako nije tajna?
gledaj javice ti se neko sa iskustvom, ali nesto sto bi trebao proveriti, jeste oteraj ga na dijagnostiku da vidis da li ima neke greske, valjalo bi mali servis da se uradia a ako imas para dobar bi bio i veliki servis , oteraj kod majstora da vidi zamajaca jer je to jedna stvari koja je skuplja za zamenu (400-700 ne znam tacno, sa zamenom kvacila itd).....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Poruka od Taunus 17m » petak, 15. apr. 2011. u 17:16h

Veliki servis uraditi , ako nisi dobio nikakvu knjizicu , nesto da imas na uvid sta je radjeno s autom onda obavezno na veliki servis , tj ulje , filteri , kaisevi , spaneri , a sto se tice zamajca , nemam focus ali koliko sam shvatio iz price majstora Dragomira zamajac mozes videti u kakvom je stanju tek kada skines menjac , ili ako ti se pojave simptomi trzanja , nemirnog rada itd..
Racunaj da ces sa svim ulaganjima potrositi jos recimo maksimalno 1.000 eur.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

NajIgor

Poruka od NajIgor » petak, 15. apr. 2011. u 19:50h

Uff, evo ovako, kao prvo i meni je možda lepša varijanta sa 3 vrata, ali ove godine bi trebao dobiti i drugo dete, pa mi se ta varijanta baš i ne dopada, ovo je neka kompenzacija za porodični i moj lični auto thumbsuph
Cena je bila 3950 eura, verujte u početku sam malo i bio skeptičan što se tiče svega, ali iz dana u dan sve me više iznenađuje, sam auto ko auta ali i njegovo unutrašnje stanje koliko je dobro očuvano. Za jednog italijana, nisam mogao verovati, sve je kao u neko mnogo mlađem autu, ipak ovaj ima 9 godina.
Da planirao sam obavezno mali servis, a želja mi je veliki svakako i kompletna jedna dijagnostika. Imam samo podatak napisan na zupčastom da ga treba menjati na 196 000, videću akko ću se skrpiti sa parama.
Može li mi neko više reći o samom autu, tj ovom dizelu i njegovim prednostima, manama, razlike od TDCI modela i tako to ;)

Hvala puno

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » petak, 15. apr. 2011. u 20:22h

NajIgor piše:Imam samo podatak napisan na zupčastom da ga treba menjati na 196 000
Da me ne shvatis pogresno,ali to ce pre biti podatak kad je promenjen zupcasti. To je TDDi,90 konja,koliko sam shvatio? Ako je tako onda nemas plivajuci zamajac.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 15. apr. 2011. u 20:45h

Imas dosta na forumu ispisanog o razlikama izmedju TDDI i TDCI.Potrazi i naces dosta korisnih saveta
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

NajIgor

Poruka od NajIgor » petak, 15. apr. 2011. u 20:55h

@kubura16v
Možda druže, verovatno si i u pravu, sutra ću videti dal još nešto piše. Da jeste, nemam plivajući zamajac.
@Dragomir
Naravno, počeo sam da isčitavam forum i polako učim, jesam po struci mašinski inženjer, ali auto mehanika mi nije jača strana, valjda zato što 13 godina nisam imao svoj auto :(
Još samo pitanje za tebe Dragomire,ovde kod nas u Vršcu imamo jednog ovlašćenog servisera tj dilerahttp://www.ford.rs/?s=37&diler=vs, kao što pretpostavljate i ovde je večita misterija da li treba ići kod njih. Ovaj servis je bio u početku samo za volksvagenova vozila, a od skora tek za forda. U vršcu je i sa običnim serviserima za forda dosta loša situacija, mislim da čak nema ni specijalizovanih za ovu marku vozila. Da li obavezno i samo kod njih da se javim, da li da možda odem do nekog drugog ovlašćenog mesta ili šta raditi ;)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 15. apr. 2011. u 22:21h

Ono sto ja znam o majstorima iz Vrsca je da imam iz Vrsca 20-tak musterija.Dolaze i da samo zamene ulje,posto kazu da nema majstora u Vrscu
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 15. apr. 2011. u 23:38h

@kubura16v
Paaa... Ne mora da znaci. Negde se pise i kad treba menjati, zavisi od servisa. Ali sasvim je moguce da je na 196k zamenjen, ko zna :)

@NajIgor
Ako si bas bas bas kratak sa kintom, onda odradi za pocetak mali servis po obavezno, znaci filteri ulja/goriva/vazduha i naravno ulje. Oteraj kod nekog iskusnog majstora (makar morao i do BGa da ides, nazalost :( ) da ti pogleda u kakvom su stanju kaisevi/spaneri itd, ako nemas para da bar znas sta te ceka uskoro. Naravno pod uslovom da neki od njih vec sad izgledaju lose/ispucali su... Onda mora da se menja da ti ne napravi veci problem thumbsuph
Neka te dugo i dobro sluzi thumbsuph
Fiesta!!

NajIgor

Poruka od NajIgor » subota, 16. apr. 2011. u 09:08h

@dule0911
Da druze mali radim obavezno thumbsuph
@Dragomir
Reci mi molim te gde se tvoj servis nalazi, jel na avali? Meni realno najblize u Pancevu neki ako ima koji valja, ali za dobrog majstora nezalim thumbsuph

dax92

 
Poruka: 7599
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 18. apr. 2011. u 22:14h

Dobro si prosao za kola, pogotovo ako je prava kilometraza. Odradi ti mali, i ne brini. Za veliki dodji kod masjtora da pregleda, pa kako on kaze.
I kod mene u garazi za koji dan dolazi do promene, pa cu i svog Fokusa predstaviti.
Da te u zdravlju sluzi, i duuuuugo, dugo da ga vozis!! :beer:
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

NajIgor

Poruka od NajIgor » subota, 23. apr. 2011. u 21:09h

Hvala puno druže thumbsuph i tebi takođe takve želje :)

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2784
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » subota, 23. apr. 2011. u 22:07h

Lep autić, da te dobro i dugo služi (a sigurno hoće).
Slika Slika

NajIgor

Poruka od NajIgor » nedelja, 24. apr. 2011. u 16:47h

:ford:

karadima
Poruka: 25
Član foruma od: ponedeljak, 25. okt. 2010. u 22:20h

Poruka od karadima » nedelja, 24. apr. 2011. u 18:13h

Odlican je focus , stvarno ocuvan.
Napravio si odlican kompromis izmedju licnog i porodicnog auta :)
Dovoljno je velik i komforan za porodicu a sa druge strane dovoljno brz i lep za solo "uzivanciju"
... "ljudozder se iskreno raduje svakom coveku"

NajIgor

Poruka od NajIgor » ponedeljak, 25. apr. 2011. u 20:18h

Jeste samo iz tog razloga sam ga i kupio, mehanički ga još nisam mnogo ispitao, ali što se tiče očuvanosti auta od 9 godina, ovaj je extra thumbsuph
Mnogo mlađi, nisu bili u takvom stanju kao ovaj, treba videti samo sedišta i kontrolnu tablu, kao novo. Želja mi je bila da imam tako nešto, pa na kraju kako prođem sa ostalim, jel ako se kupuje tako na blef niko nemože ti ništa garantovati, a ti sam možeš barem to videti! Nadam se da neču nešto preterano morati ulagati u njega, sa druge strane, ali pošto planiram da ga duže vreme nemenjam, spreman sam polako sve da dovodim u red thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“