Znaci Mondeo karavan Mk4 2.3 160KS 2008 godiste, automatik sa sest brzina. Inace to je ovde (na Novom Zelandu) osnovi model i od opreme ima DSC, ESP, EDB, BA, 7 airbags (cak i onaj za kolena), manuelnu klimu, bord kompjuter, CD plejer sa osam zvucnika, elektricne podizace prozora, elektricne retrovizore i grejace. Za sada sam prezadovoljan autom, prava drumska krstarica, udoban, tih, ogroman i dosta nepregledan za parkiranje. Pre njega sam imao Mazdu 6 2005 (ovde na Novom Zelandu, u Srbiji sam imao jos uvek ne prezaljenu Alfu 156) i mogu reci da je razlika nebo i zemlja. Jes da nisam jos probao novu Mazdu 6 ali mislim da je Mondeo bolji i od nove Mazde 6. Cak sta vise mogu kazati da sam prijatno iznenadjen ponasenjem auta u krivinama i ostrijoj voznji, jer bas dobro drzi put. Jes da bi sa 17" tockovima isao jos bolje, ali i ovako je mnogo bolji od Mazde 6 i veoma blizak Alfi 156. Mozda ce nekima zvucati glupo ali mnogo sam zadovoljniji sa manuelnom klimom a ne digitalnom. Jer kada samo uporedim namestanje temperature ili venitilatora sa Mazdom ili Audi 4 i pritiskanje dugmica 100 puta ili vrtenje onog kruga u nedogled ovako kako je na Mondeo sa manuelnom klimom je mnogo bolje, makar za mene. Kvalitet izrade unutra je za svaku pohvalu i sve je lepo uklopljeno. Jedino malko strci ona sva "metalna" centralna konzola ali sada cak i tako pocinje da mi se svidja.
Sve u svemu tople pohvale za auto i ko god se razmislja da ga kupi dajem sve preporuke.
Pozdrav sa Novog Zelanda.