Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

farbanje spojlera

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Odgovori
Veon
Poruka: 65
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 17:14h

farbanje spojlera

Poruka od Veon » petak, 11. feb. 2011. u 19:53h

Pozdrav, imam jedno pitanje ako neko zna il ima iskustva kako da ofarbam zadnji spojler koji je gumen i savija se na dodir?
ovako izgleda
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=869

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: farbanje spojlera

Poruka od 911s [SK] » petak, 11. feb. 2011. u 19:55h

Isto pitanje sam postavio jednom od najboljih farbara u Srbiji i dobio odgovor:
Najbolje skidanje farbe sa gume je putem peskiranja! Guma ne moze da se osteti, posto se zrna peska samo odbijaju, a sva farba sidje. Guma posle toga ostane cista i mat, idealna za farbanje. Sto se tice farbanja spojlera, najbolje je staviti na njega prajmer, moze i za plastiku, preporucujem Body Plasto-Fix, on je providan i veoma redak i nanosi se u tankom sloju, ne slajfuje se, preko njega mozes odmah staviti recimo spric git i dalje nastaviti proceduru. Sto se tice farbanja preko mekih povrsina, posto je farba veoma krta i ne podnosi uvijanja koliko taj spojler moze da ulegne, postoje razni dodaci (elastin) za farbe koji boju prave elasticnom. Medjutim, koliko ja znam takvi dodaci su samo za boje na akrilnoj bazi, znaci akrilne boje i akrilni lakovi za metalik boje. Imaju ih razni proizvodjaci, Body, Max Meyer, Spies Hecker... Ne verujem da ih ima u svim radnjama, mozda samo na nekim mestima u gradu. Ja konkretno dugo nisam koristo Elastin, koliko se secam, koristio sam Sikkens-ov.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Poruka od CougarXR » petak, 11. feb. 2011. u 20:19h

Posto si admin bilo bi lepo da promenis naslov teme i napravis sticky posto je u tvom odgovoru sve receno! thumbup
boost is automotive equivalent of cocaine

Veon
Poruka: 65
Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 17:14h

Poruka od Veon » subota, 12. feb. 2011. u 12:49h

pa ja sam osmirglo svu farbu, stavio taj body-jev prajmer za plastiku pa spric git i kad sam posle uzeo spojler u ruku poceo je spric git da krcka i puca

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » četvrtak, 28. apr. 2011. u 23:36h

Veon piše:pa ja sam osmirglo svu farbu, stavio taj body-jev prajmer za plastiku pa spric git i kad sam posle uzeo spojler u ruku poceo je spric git da krcka i puca
spric git na gumi??????? :punnish: ne ide to zajedno

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“