I josh da dodam, vec vidim Markedjanija i van-a kako komentarisu da je moglo bez ovoliko releja, al nije mi se dalo da stampam plocicu i ganjam IC-ove
Naime radi se o tome, da kad otkljucam na daljinski upale se kratka svjetla i svjetlo u kabini i tako me ceka dok ne otvorim vrata, kad otvorim vrata gase se kratka a ostaje svjetlo u kabini. I tako dalje, ukoliko otkljucam i svjetla se upale, a ne zelim uci u auto ja ponovo zakljucam i sve se to gasi (naravno ako su vrata zatvorena)...
Ovo sam uradio pomocu 6 releja, razlicitih po principu rada (negdje su mi trebali radni i mirni, negdje samo radni a negdje mirni vid budale )...
Prvo sam u programu Tina nacrtao semu, probao da li radi i onda krenuo u sklapanje...
Ovako je to izgledalo...
Tina i crtanje...

Isprintana shema, da ne moram non stop za komp da vidim gdje i sta...

Releji su tu, i naravno oznacneni kao na shemi (gdje mi koji treba, da se ne mucim)

Ovo je simulator Akku baterije iz auta

Malo zica iz stare napojne...

Releji pospajani i zamotani u traku, da se ne rasipaju jer sam ih jedva slozio, nazalost nemam slike da vidite groblje od zica...

Josh jedna slikica...

U staroj kutiji od VHS kaseta, nisam imao druge ideje, a bas mi pase dimenzijama da je uklopim iza table, a da ne smeta...

I tu je jos jedna proba, prije nego snesem u auto (da ne zapalim stogod)

eto, utrosio sam nekih 3-4 sata rada, malo zivaca i 3 pivceta mechanic mechanic