Nebo u Fiesti,cime zalepiti?
- Bolle
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 12. maj 2010. u 23:14h
Nebo u Fiesti,cime zalepiti?
Pozdrav,odlepilo mi se platno sa krovnog tapacirunga pa me interesuje cime bih ga mogao zalepiti a da se nista ne primeti?Mislim koji je lepak najbolji za ove stvari?
- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Nebo u Fiesti,cime zalepiti?
tesko da mozes zalepiti staro platno,bolje kupi materijal,skini nebo i sintelonom zalepis nov materijal jer je fabricki rastegljiv i dosta tanak pa se tesko vraca u predjasnje stanje.Ja sam lepio nov materijal i odlicno je ispalo.
- Bolle
- Poruka: 3
- Član foruma od: sreda, 12. maj 2010. u 23:14h
Hvala,to mi je bila opcija br.2.Mislio sam da mogu vratiti originalno platno jer je ocuvano ali vidim da je bas tanko i ne znam kako bi to islo.Tako da opcija br.2 prelazi u opciju br.1!
Pozdrav!

- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Pored Sintelona imaš i posebne lepkove za tekstil, pa možeš probati i sa nekim od njih
...

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- makinjo
- Poruka: 313
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 22:09h
Ako si zavrsio skidanje mogao bi da napises kako ti je uspelo i sta si koristio posto imam isti problem . Zanima me da li si ga sam skidao posto sam primetio da ima dosta tih plasticnih poklopaca koji nisu bas prakticni za skidanje? (cini mi se kao da hoce da se pokidaju) mechanicBolle piše:Pozdrav,odlepilo mi se platno sa krovnog tapacirunga pa me interesuje cime bih ga mogao zalepiti a da se nista ne primeti?Mislim koji je lepak najbolji za ove stvari?
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Nebo se skida lagano. Poskidas rucke, svetlo, zastitnike za sunce, keder svuces i jos gde je podvuceno nebo ispod plastika. Izvuces ga kroz gepek. I ja hocu da sredjujem nebo u crnu boju, pa nikako da se nakanim da pocnem.
- makinjo
Davno je bilo ali nisam napisao da sam odradio sve skinuo i zalepio novo platno. Nije nesto komplikovano ali bi preporucio da se radi kad je toplije vreme ili u toplijem prostoru, lepak se malo brze susi. Inace dobro je ispalo ja sam prezadovoljan 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
gde si kupio platno za nebo, pod kojim nazivom traziti? koliko ti otislo platna (koliko si kupio) i koja mu je bila cena?
- makinjo
Prodavnica se zove KUDELJA. Nalazi se u ns ali mislim da mozes naci platno u bilo kojoj prodavnici koja se bavi prodajom bilo koje vrste platna. Odes pa biras. Meni je bio problem sto sam trazio svetlo platno jer mi je staro bilo takvo. Mislim da sam platio negde oko 600 dinara . Dimenzija je bila cini mi se 2x 2.40. 

-
- Poruka: 20
- Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 22:41h
zdravo... ja sam na moje nebo makao platno koje je vec bilo da otpadne sa njega i planiram postaviti sivu karbon foliju,ali ga prije toga moram prefarbati kako bi se folija bolje zalijepila koliko je to pametno, i hoce li imati kakvih posledica sto se farbe tice?
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Тешко да ће да се лепи фолија за платно . Небо је конвексно , како ћеш да скупиш фолију по ћошковима ?
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Danas prodjoh pored radnje i totalno zaboravio na platno! po 10000000 put! auto mi 2 meseca bez platna stoji.makinjo piše:Prodavnica se zove KUDELJA. Nalazi se u ns ali mislim da mozes naci platno u bilo kojoj prodavnici koja se bavi prodajom bilo koje vrste platna. Odes pa biras. Meni je bio problem sto sam trazio svetlo platno jer mi je staro bilo takvo. Mislim da sam platio negde oko 600 dinara . Dimenzija je bila cini mi se 2x 2.40.

-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Nemas posledica ako sve odradis kako treba tj kvalitetnom folijom i lepkom (uglavnom vecina "majstora" koja postavlja folije ne ume da ih skine posle a da ne osteti farbu,oni koji poznaju zanat to odrade za sitne pare).Sad ne znam da li si razmisljao kako ces ivice da odradis posto treba ih podvuci pod nesto neku lajsnu ili nesto slicno,ako si gledao nekads kako se lepi folija primetio si da se pusta preko ivice bar nekoliko mm,a ne ostavlja se knap jer logicno je da ce krenuti da se podize.Onda nije ni preterano estetski stavljati foliju umesto "neba",ali to je najmanji problem,pomeni najveci sex bi bio namestiti lepo foliju u unutrasnjosti automobila podici je zalepiti iz prve,a sve to radis u autu prosecne visine tako da ono ili da vas bude bar petoro pa da sa svake strane prihvatite foliju i zajedno krenete da je prislanjate,jos ako ima troja vrata muka jos veca.Ali prvo smisli sta ces sa ivicama,jer moras necime da uhapsis krajeve ili bar da ih podvuces negde,organizuj ekipu ljudi ornih za takvu zajebanciju i pre toga malo vezbaj lepljenje i zagrevanje na nekom nebitnom delumirza.mujevic piše:zdravo... ja sam na moje nebo makao platno koje je vec bilo da otpadne sa njega i planiram postaviti sivu karbon foliju,ali ga prije toga moram prefarbati kako bi se folija bolje zalijepila koliko je to pametno, i hoce li imati kakvih posledica sto se farbe tice?

-
- Poruka: 20
- Član foruma od: utorak, 1. jan. 2013. u 22:41h
vec sam radio sa karbon folijama i to mi nije neki problem jer mi jako dobro ide od ruke,kao ivice tako i ulegnuca,obline i sl. ali je mene strah jer kad sam skinuo platno sa neba,ocistio sam sloj sundjera i ofarbao nebo kako bi dobio bolju podlogu za lijepljenje folije. a sad me brine hoce li smrdeti farba na velikim ljetnjim temperaturama. a nebo je sad trenutno skinuto i u radionici je kod meneDubiozniKolektivac piše:Nemas posledica ako sve odradis kako treba tj kvalitetnom folijom i lepkom (uglavnom vecina "majstora" koja postavlja folije ne ume da ih skine posle a da ne osteti farbu,oni koji poznaju zanat to odrade za sitne pare).Sad ne znam da li si razmisljao kako ces ivice da odradis posto treba ih podvuci pod nesto neku lajsnu ili nesto slicno,ako si gledao nekads kako se lepi folija primetio si da se pusta preko ivice bar nekoliko mm,a ne ostavlja se knap jer logicno je da ce krenuti da se podize.Onda nije ni preterano estetski stavljati foliju umesto "neba",ali to je najmanji problem,pomeni najveci sex bi bio namestiti lepo foliju u unutrasnjosti automobila podici je zalepiti iz prve,a sve to radis u autu prosecne visine tako da ono ili da vas bude bar petoro pa da sa svake strane prihvatite foliju i zajedno krenete da je prislanjate,jos ako ima troja vrata muka jos veca.Ali prvo smisli sta ces sa ivicama,jer moras necime da uhapsis krajeve ili bar da ih podvuces negde,organizuj ekipu ljudi ornih za takvu zajebanciju i pre toga malo vezbaj lepljenje i zagrevanje na nekom nebitnom delumirza.mujevic piše:zdravo... ja sam na moje nebo makao platno koje je vec bilo da otpadne sa njega i planiram postaviti sivu karbon foliju,ali ga prije toga moram prefarbati kako bi se folija bolje zalijepila koliko je to pametno, i hoce li imati kakvih posledica sto se farbe tice?ja sam 3 centralne konzole na Meganu zeznuo dok nisam bio zadovoljan rezultatom,a veruj mi tesko je ubosti pravu temp ako zagrevas,i da ili jak kucni fen ako nemas industrjiski ili odustani odmah
- siniša
- Poruka: 19
- Član foruma od: utorak, 31. maj 2011. u 18:09h
Naći ćeš negde na netu,pregledaj forume drugih marki automobila svi imaju nebo i slične probleme.Na prethodnom autu sam radio nebo,bitno ti je dobro platno,lepak i bar još jadan kolega da pomogne.Ostavi malo duže platno pa kad ga lepiš nek malo pređe i na drugu stranu i parče plastike da isteraš sve mehuriće od lepka.
http://www.opelteamserbia.com/forum/vie ... =22&t=2187 evo čovek je ovde sve lepo slikao.
http://www.opelteamserbia.com/forum/vie ... =22&t=2187 evo čovek je ovde sve lepo slikao.
- pele
- Poruka: 48
- Član foruma od: sreda, 9. jan. 2013. u 22:55h
Ne znam kojom vrstom farbe si farbao nebo, ali ti preporučujem da ostaviš neka ostoji nekoliko dana, pa onda lijepi. Moja struka je štampa i firmopis, tako da lijepljenje folije radim svakodnevno. Dobro pročitaj tehničko uputstvo za foliju koju odabereš. Pojedini proizvođači preporučuju čak i po nekoliko sedmica sušenje svježe ofarbane površine prije lijepljenja folije. Ivice, ako ne možeš da podvučeš, obavezno obrati pažnju da su dobro legle.
-
- Poruka: 139
- Član foruma od: nedelja, 9. dec. 2012. u 19:44h
Samo cekas da se farba lepo osusi i nece biti problema naravno ako si koristio neku kvalitetniju farbu,samo pusti da se osusi i neces imati problema sa isparavanjem 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
U Kudelji ima da se uzme platno sa sundjerom. Opalis lepak bacis platno i kraj! 

- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
druze, vidim da je tema skoro zaboravljena.. ajde molim te daj mi neki kontakt od "Kudelje".. tel, sajt, email.. bilo sta.. hvala..
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Kucas na guglu kudelja i sve ti izbaci. Uglavnom Jevrejska ulica, kad ulazis sa bulevara posle 50ak metara sa desne strane
Mada skokni i do Sukna, i oni imaju neki uzi izbor.

- stalker92
- Poruka: 1598
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46