Evo da postavim ovdje ako vec nije kako odraditi follow home funkciju na focusu mk1
Nema potrebe da se kupuju skupi automati koji ovo rade, mogucno je odraditi to za cca 10 eur svega
Prvo sto vam treba je
MAglenke na autu

relej 30 ampera sa delay on-off funkcijom, na ebay je oko 6 dolara, manji ne moze, jer ce direktno napajati maglenke

Podesiti relej na koliko sekundi hocete da zadrzava svjetlo, prije montaze, po semi releja sa zadnje strane

Diode 2 komada od makar 1 amp snage, mogu i jace

Par komada Clip on stezaljki da ne sijecete orginalne kablove
Drugo
Skinuti prekidac svjetala u kabini
Skinuti plastike na stubu kod vozacevih nogu (siroka siva plastika) i povuci kablove da malo se izvuku sa mjesta
Trece
Spojiti relej po semi kao na gornjoj slici
Ja sam za napajanje releja uzeo sve sa snopa od prekidaca svjetla, i to minus crna zica, plus za napajanje releja tanja narandzasto crna zica, koja ima napon kad je kontakt ugasen cim se kontakt da relej se gasi, sto je i dobro jer maglenke nece vuci struju pri paljenju auta. Isti taj plus produzite do (DEVICE POWER) mjesta na izlazu releja
Sa kontakta releja (LOAD) vodite zicu i spajate sa debljom zelenocrvenom zicom, to je zica koja ide direktno na maglenke
Najproblematicniji dio je uzimanje signala za okidanje releja
Ja sam to uzeo sa signala od zakljucavanja i otkljucavanja vrata (to je bio problem naci)
Zice za otkljucavanje i zakljucavanje su debela crno bijela i crno zuta
Prije spajanja ispitajte jesu li to bas te zice, jer ih ima vise komada pod istom bojom
Spustamo 2 zice od releja do tih zica kad ih pronadjete, i spajamo sa diodama
Diode je potrebno spojiti u jedan kraj na mjestu gdje su oznacene prstenom, i spojiti u plus ulaz za trigger sa prve slike
Preostala 2 kraja diode spojiti sa ove 2 zice koje smo doveli od signala vrata
Na kraju relej zapakovati u neku kutijicu i ucvrstiti negdje do table da ne zvecka u voznji
Ja sam jos samo na ulazni plus napajanja releja dodao osigurac od 5 A za svaki slucaj
Smontirati sve ponovo
Job Done