podizanje zadnjeg trapa na fordu orionu
- magirus
- Poruka: 79
- Član foruma od: sreda, 13. jun 2012. u 15:36h
podizanje zadnjeg trapa na fordu orionu
Kao sto kaze u naslovu imam problem sa zadnjim krajem na orionu 5-ici,cim sedne jedno ili dvoje automatski legne tako da sam odvalio strujni utikac i atest plocicu na kuki o podu i da nepricam a o prelasku preko rupa i mostova... odose bubrezi i krajnici...! Kupio sam nove amortiz. posto ove ionako imam nameru da menjam jer je nestabilan pa bih ujedno odradio i taj problem...dal staviti neke dr. opruge ili mozda nesto nabuzditi...e sad ne bih ga podizao kao dzipa nego da bude onako normalan a jok da legne ko bolesna raga...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: podizanje zadnjeg trapa na fordu orionu
Opruge ne traju večno i vremenom gube svoja svojstva, posebno ako je auto pozadi konstantno bio opterećen (npr ima ugradjen plinsku bocu). Kupi na otpadu opruge od onog koji stoji ravno i koji ne legne kad neko udje pozadi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21496
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ono kao,nove opruge... nisu 100 dukata

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- magirus
Pa nisu ni 2000 din al su ravne #%## stavio sam ih pre 3 god orginal njegove nove i evo...nego pitam za neke od npr siere ili rs-a ako su tvrdje ili jace da se nabudzi naravno ako moze ne razumem se, ili neki odbojnici, na suzi su mi od vektre to stoji kao tenk nista ne leze a daju udobnost...na to sam mislio...
- Markedjani
- Predsednik kluba
nismo probali da budžimo.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kad staviš odbojnike to rešenje je onda za malu nijansu bolje nego da si skinuo amortizere i opruge i zavario trap.
Opruge i amortizeri služe da trap ide gore i dole i uprija neravnine, uz odredjeni stepen amortizacije... šta dobiješ time da zaglaviš tvrde gumene komade u opruge i time faktički blokiraš sabijanje i opruge i amortizera?
Jednom sam u krivinu ušao malo brže autom koji je pozadi u oprugama imao te gumene umetke... i dalje ne znam kako sam ostao živ.
Opruge i amortizeri služe da trap ide gore i dole i uprija neravnine, uz odredjeni stepen amortizacije... šta dobiješ time da zaglaviš tvrde gumene komade u opruge i time faktički blokiraš sabijanje i opruge i amortizera?
Jednom sam u krivinu ušao malo brže autom koji je pozadi u oprugama imao te gumene umetke... i dalje ne znam kako sam ostao živ.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nisu tu problem bili odbojnici vec nesto drugo. 

Fiesta!!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Стави опруге од каравана . Било би лепо да нађеш прогресивне опруге, оне су прави копромис између удобности и способности опруге да се супротстави оптерећењу . Можда можеш неке дебље гумене јастуке да ставиш на оба краја опруге
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ne odgovaraju opruge od karavana.

- magirus
Pih, taman sam nasao od 5-ice karavana...propade plan...