Fokus mk1 tempomat
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Fokus mk1 tempomat
Jel budzio neko tempomat na fokusa mk1,nasao sam neku benzinjaru donatora,pa me interesuje sta sve treba?
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Fokus mk1 tempomat
Mislim da je dax pominjao da je razmisljao o budzevini, ali da je ostalo samo na razmisljanju, jer je valjda komplikovano...
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Jeste dax je hteo, ali je bas previse komplikovano I pitanje dal ce raditi
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
Odlicno,ubedili ste me sa dve reci da odustanem 

- macaneli
- VIP
ako se secam spominjana je pedala gasa,neka instalacija i jos milion cudilica-mudilica 

-
Lik je od mene kupio za mondea mk3 tempomat,dao sam mu od delova komande na air bagu,mikroprekidace ispod papucica i spulnu volana,rece mu majstor da je to sve sto treba za dizelku...
- macaneli
- VIP
da ali ne zaboravi da su tempomate na mk1 stavljali samo na americke verzije koje su benzinjare,mislim da tu je neka caka.Cekamo daxa da nam tacno objasni
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
U jeeee, al' sam trazen
Ja sam do sad video samo jednog Focusa mk1 TDCI sa tempomatom, i to u Poljskoj. Kontaktirao sam lika samo da bi mi poslao slike da se uverim da je to stvarno tempomat na kecu, i da on radi
Benzinci imaju gas sa sajlom, a kod dizela je elektronska, pa je to najveci (ne verujem da je neresiv) problem.
Vucki, ako imas sve delove na tom benzincu, ne bi bilo lose da se proba to namestiti, jer se bas dugo ramzisljam i interesujem o tome. Trebaju ti i dole na papucicama kvacila i kocnice 2 kao releja koji gase tempomat kad se pritisne jedna od papucica, komplet instalacija, sve do volana, u motornom prostoru jedna kutijica i sajla koja ide na gas kod benzinaca. Sve je povezano, samo terba lepo poskidati, i misliti kako da se resi sa pedalom gasa.
Ako si ti kupio tog Focusa, pa ga rasturas, javljam se dobrovoljno da probam namestiti tempomat, pa ako moze, pregovaramo oko cene
macaneli, tempomati su najcesci na americkim, cak i klot verzijama, a na Evropskim su retki, i vidjao sam ih samo na benzincima.

Ja sam do sad video samo jednog Focusa mk1 TDCI sa tempomatom, i to u Poljskoj. Kontaktirao sam lika samo da bi mi poslao slike da se uverim da je to stvarno tempomat na kecu, i da on radi

Benzinci imaju gas sa sajlom, a kod dizela je elektronska, pa je to najveci (ne verujem da je neresiv) problem.
Vucki, ako imas sve delove na tom benzincu, ne bi bilo lose da se proba to namestiti, jer se bas dugo ramzisljam i interesujem o tome. Trebaju ti i dole na papucicama kvacila i kocnice 2 kao releja koji gase tempomat kad se pritisne jedna od papucica, komplet instalacija, sve do volana, u motornom prostoru jedna kutijica i sajla koja ide na gas kod benzinaca. Sve je povezano, samo terba lepo poskidati, i misliti kako da se resi sa pedalom gasa.
Ako si ti kupio tog Focusa, pa ga rasturas, javljam se dobrovoljno da probam namestiti tempomat, pa ako moze, pregovaramo oko cene

macaneli, tempomati su najcesci na americkim, cak i klot verzijama, a na Evropskim su retki, i vidjao sam ih samo na benzincima.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
macaneli piše:da ali ne zaboravi da su tempomate na mk1 stavljali samo na americke verzije koje su benzinjare,mislim da tu je neka caka.Cekamo daxa da nam tacno objasni
Ima i evropljana benzinaca sa tempomatom
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
potpuno su drugaciji sistemi na benzincu i dizelu. benzinac ima klapnu gasa i motor koji je zadrzava.
zovi slavka u vranic, on ima neku aftermarket varijantu
zovi slavka u vranic, on ima neku aftermarket varijantu
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
-
Nemam ja sve te delove nego sam nasao na oglasu lika koji to prodaje,pa nebi da kupujem macku u dzaku,sacekacu da DAX to odradi prvi
...

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
dal link ka oglasu.
i ja sam zainteresovan za to
i ja sam zainteresovan za to
Chip tuning za Ford-ove