Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

RIJEŠEN PROBLEM Ford S-max / Mondeo Sony mp3 6CD player

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Odgovori
Marinko5
Poruka: 14
Član foruma od: utorak, 3. sep. 2013. u 18:29h

RIJEŠEN PROBLEM Ford S-max / Mondeo Sony mp3 6CD player

Poruka od Marinko5 » petak, 22. nov. 2013. u 10:58h

Evo mali foto tutorijal rješenja problema sa Ford Sony mp3xx playerom koji nije učitavao CD mp3 i javljao grešku o neispravnom CD-u i sl.

Dakle:
1. Počevši s desne strane ukloniti metalnu ukrasnu lajsnu pomoću plastične kartice ili nečeg sličnog!
OPREZ: pažljivo djelomično oslobađati jedan po jedan nosač (Fig_3) kako se ne bi slomili, možete početi s donje ili gornje strane lajsne ili istovremeno obostrano, kako vam je lakše, zatim odvojiti konektore (3 kom.) iz prekidača na lajsni (Fig_1, 2, 3).
Slika
Slika
Slika

2. Okvir oko mjenjača osloboditi povlačenjem prema vrhu ručice mjenjača (Fig_4).
Slika

3. Donji dio okvira od pepelnice prema naslonu ruke početi odvajati od strane naslona povlačenjem prema gore, i lagano odvajati u smjeru pepelnice (Fig_5, 6).
Slika
Slika

4. Torx odvijačem odstraniti 4 vijka blende oko playera i klima komandi (Fig_7).
Slika

5. Odstraniti još 4 vijka koji učvršćivaju player (Fig_8)
Slika

6. Odvojiti antenski priključak, osloboditi polugu konektora pritiskom na jezičac osigurača poluge, polugu povući prema gore ali ne do kraja, neka konektor još ostane u playeru. Zatim uljučiti CD player, dugim pritiskom na tipku "Eject" izbaciti sve CD-ove ako se nalaze u playeru i ponovo samo jedan CD vratiti u prvi nosač CD-a, pričekati dok se na displayu ne pojavi "Reading CD" i tada odmah odspojiti konektor kako bi laser ostao u položaju za čitanje. Sada možete izvaditi player. (Fig_9, 10,11)
Slika
Slika
Slika

7. Odšarafiti 4 vijka gornje ploče na playeru (Fig_12) i uklanjanjem ploče dolazimo do CD-a i mehanizma lasera (pickup). Laganim podizanjem "pritiskivača" CD-a i s malo strpljenja i spretnosti (pripazite na 2 fleksibilna jezička sa strane) izvaditi CD i to iznad prednje maske, ne kroz otvor za ubacivanje CD-a. (Fig_13)
Slika
Slika

8. Došli ste sada napokon do problematičnog dijela. Leću lasera lagano očistiti štapićem s vatom umočenim u vodu (alkohol ne preporučam jer je ipak malo agresivan). Isto tako još je bitnije očistiti klizač na koji je oslonjena glava lasera (vidjet ćete koliko je prljav iako naoko izgleda čist). Nakon toga komprimiranim zrakom dobro ispuhati unutrašnjost playera a posebno pickup s obje strane. Nakon toga štapić s vatom nasprejati silikonskim uljem i podmazati klizač (Fig_14), potom mehanizam za učvršćivanje CD-a i leću zaštititi papirnatom maramicom i silikonskim uljem lagano nasprejati osovinu vodilice glave (Fig_15) kao i zupčasti prijenos u kutu kompletnog mehanizma s lećom i motorom za okretanje CD-a. Glavu s lećom možete slobodno prstom pomaknuti niz osovinu kako biste podmazali ostatak osovine i klizaca (osjetit ćete preskakivanje zupčanika, nemajte straha, mehanizam se neće oštetiti). Pamučnom krpom osušiti elektroničke komponente na tiskanoj pločici i ostatku unutrašnjosti kućišta od viška silikonskog ulja (ne čistiti klizač i vodilicu).
Slika
Slika

9. Vratite CD na svoje mjesto (po mogućnosti uzmite CD koji vam player prije nikako nije želio učitati), priljučite konektor i provjerite učitava li ga sada. Meni u svakom slučaju učitava sve što prije nije želio niti "primirisati"! Ako je sve OK, pristupite odvijaču i vratite sve na svoje mjesto.
SPASITELJ - bilo koje silikonsko ulje u spreyu
Slika
Proba prije ugradnje...RADI!!!
Slika
...i dalje radi...
Slika

10. Ako sam barem jednom forumašu pomogao, smatrat ću ovaj tutorial uspješnim. Uživajte!

LINK NA FOTO ALBUM:
http://tinypic.com/4dull0yr
Poslednja izmena: Marinko5, na dan petak, 22. nov. 2013. u 11:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Mislim, dakle jesam...ili možda nisam...ili mislim da nisam...ma kome je uopće stalo do mog mišljenja!

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Re: RIJEŠEN PROBLEM Ford S-max / Mondeo Sony mp3 6CD player

Poruka od Daniel » petak, 22. nov. 2013. u 11:23h

cool tutorial al mi lici da od tacke 6 do kraja sve iste slike??
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Marinko5

Poruka od Marinko5 » petak, 22. nov. 2013. u 12:00h

Riješen problem sa fotografijama thumbsuph
Mislim, dakle jesam...ili možda nisam...ili mislim da nisam...ma kome je uopće stalo do mog mišljenja!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 22. nov. 2013. u 12:54h

Hvala što si podelio. thumbsuph
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Marinko5

Poruka od Marinko5 » petak, 22. nov. 2013. u 13:06h

Kako meni drugi pomažu tako i ja nastojim nastaviti istim tempom ;)

Marinko5

Poruka od Marinko5 » nedelja, 29. dec. 2013. u 01:59h

Dvije vijesti: loša i dobra!

Prvo loša: nažalost, i ovo rješenje je bilo kratkog vijeka, nakon mjesec dana ponovo problemi, sumnja pada na laser.

Dobra vijest: definitivno je bilo do oslabljenog lasera, potražio novi, naručio, platio, dobio, ugradio, sada čita čak i CDRW (što prije nije htio) i to sve za 10-ak € :woohoo:

RJEŠENJE: http://www.aliexpress.com/item/Sony-KSS ... 22869.html

Enjoy!

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 29. dec. 2013. u 11:00h

ebeni aliexpress sve prodaje :D
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Marinko5

Poruka od Marinko5 » nedelja, 29. dec. 2013. u 19:31h

Daniel piše:ebeni aliexpress sve prodaje :D
dobar neki čovik thumbsuph

Marinko5

Poruka od Marinko5 » utorak, 4. feb. 2014. u 17:35h

URADI SAM: fotoupute zamjene lasera

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 58&t=19075

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“