Na dosta sajtova sam pročitao da modeli svi modeli TDDI imaju problem sa elektronikom boš-pumpe VP30 (kao i neki durgi automobili koji imaju takvu VP pumpu ili VP29, odnosno VP44, npr. opel vectre 2,0 DTI ili astre 1,DTI, audi A4, itd), pa sam sada u ozbiljnom razmišljanju da li da što pre prodam auto, iako mi je zaista žao ako to moram da uradim.
Gledao sam na youtubu da neki vešti ljudi kod tih pumpi, takoreći "na licu mesta", menjaju neki tranzistor na pločici sa elektornikom, ali pretpostavljam da kod nas to retko ko mo\e da uradi, a ako popravke tih pumpi i rade neki sevisi, popravka verovatno košta mnooogoooo

Negde sam, doduše, našao da su na tim poslednjim tddi motorima malo popravili kvalitet elektornike, pa ređe crkavaju, ali nisam siguran da je to baš tačno, pa bih vas, eto, zamolio za savet šta ja sad da radim, da prodam auto ili da se nadam da će me neko vreme služiti?
Da li neko zna zašto i kako to crkava, odjednom ili postepeno? Neki kažu da se to dešava kada "probije" jači napon sa alternatora, neki da je uzrok tome propuštanje na dihtungu i ulazak nafte u prostor gde je elektronika, a čitao sam da crkava i kada ima vazduha u sistemu, pa se sve poremeti i elektronika povuče jaču struju. Nisam neki stručnjak za ovo, pa me zanima šta vi mislite o tome...
Da li je neko (nažalost) imao takav kvari i koliko košta otprilike popravka? Da li imate adresu ili broj nekog servisa za to (ako zatreba, nedajBože)?