popravka stakla
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
Re: popravka stakla
@ Taunus17m :ma jok bre osiguraj samo soferku i farove i maglenke,to obicno strada ,ovo ostalo jok,cak posto ti je starije auto ne moras ni farove mislim da nisu skupi,a ni maglenke. Kolko te znam ne nabijas se onom ispred a i ne divljas sa autom tim,tako da sam ja na tvom mestu samo bi osigurao prednju preventivno.
Sva novija kola imaju kilave tanke soferke,pucaju jako cesto tako da nisu za krplenje ni predvidjene ,to vazi za ove starije deblje da se krpe
Sva novija kola imaju kilave tanke soferke,pucaju jako cesto tako da nisu za krplenje ni predvidjene ,to vazi za ove starije deblje da se krpe
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ma to su oni nešto pogrešili. Jedino ako nisu računali da osiguravaš stakla na sumu od 100.000 dinara.
Ja sam pre par dana za iznos od 32000 dinara (sva stakla), platio 2350 dinara premiju osiguranja.
@ace1: Možda grešim, ali mislim da većina osiguravajućih kuća ne osigurava farove i maglenke, samo stakla na kabini automobila. Možda stvarno grešim, ali čini mi se da je tako.
Ja sam pre par dana za iznos od 32000 dinara (sva stakla), platio 2350 dinara premiju osiguranja.
@ace1: Možda grešim, ali mislim da većina osiguravajućih kuća ne osigurava farove i maglenke, samo stakla na kabini automobila. Možda stvarno grešim, ali čini mi se da je tako.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa i da pokusaju da mi naprave problem, imam ja slike auta kad sam ga kupio tj pre registracije, nije pukla soferka vidi se lepo, to sto oni nisu slikali - njihov problemnikola piše:Ekstra... a jel hoće da prave problem ako tražiš nadoknadu štete za razbijeno staklo, a oni skapiraju da ih niko s njihove strane nije pogledao prilikom plaćanja polise?

Fiesta!!
- nesho
- Poruka: 186
- Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h
Osiguravaju se samo stakla na vozilu, ne svetlosne grupe. Slikanje stakala je obavezno.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
To sam i ja mislio, ali postoji poneka osig. kuca koja nudi i tu uslugu. Mislim da je DDOR Novi Sad, ali nisam 100% siguran.
Fiesta!!
- nikola
Hm, kad si već pomenuo DDOR, navede me da malo pogledam njihov sajt. I nađoh nešto zanimljivo. Kod svih osig. kuća delimičan kasko se uglavnom odnosi na stakla automobila. Međutim, vidim da ga oni definišu malo drugačije i to vrlo zanimljivo - http://www.ddor.co.rs/sr/osiguranje/voz ... imicno.asp
Mogu reći, da sam znao za ovo, kao što nisam, verovatno bih se odlučio za njih. Zašto? Zato što sam ja kod Wiener Staditsche-a uzeo delimičan kasko (osigurana stakla) na iznos od 32.000 dinara i premija osiguranja za to je 2750 dinara. A evo kod DDOR-a, ti osiguraš CEO auto na vrednost koju proceniš, u primeru oni za 90.000 dinara navode da je premija osiguranja 630 dinara za štete koje uzrokuje treće lice, a 2340 dinara ako vozač sam izazove štetu. To je jeftinije nego što sam ja platio samo za stakla. Hm...
E sad, jedino što sam čuo (ali su to priče rekla-kazala) da DDOR hoće da pravi probleme prilikom isplate za nastalu štetu i da čoveku treba živaca dok se sa njima nagodi.
Mogu reći, da sam znao za ovo, kao što nisam, verovatno bih se odlučio za njih. Zašto? Zato što sam ja kod Wiener Staditsche-a uzeo delimičan kasko (osigurana stakla) na iznos od 32.000 dinara i premija osiguranja za to je 2750 dinara. A evo kod DDOR-a, ti osiguraš CEO auto na vrednost koju proceniš, u primeru oni za 90.000 dinara navode da je premija osiguranja 630 dinara za štete koje uzrokuje treće lice, a 2340 dinara ako vozač sam izazove štetu. To je jeftinije nego što sam ja platio samo za stakla. Hm...
E sad, jedino što sam čuo (ali su to priče rekla-kazala) da DDOR hoće da pravi probleme prilikom isplate za nastalu štetu i da čoveku treba živaca dok se sa njima nagodi.
- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
a dali može da se pokrije ogrebotina na staklu koje nije puklo ? (naime staklo do suvozača mi je neko zagrebao pa se to vidi
jbn parking
)
jbn parking

- nikola
Osig. kuće su jako "teške" na plaćanje odštete za takve stvari - ogrebotine. U principu, ako je oštećenje takvo da ugrožava bezbednost u vožnji (ne vidi se lepo kroz zagrebano staklo, presijavanje sunca ili noćnih svetala...) onda hoće da plate popravku. Ali, pošto ogrebotine uglavnom nisu strašne i opasne po bezbednost, sumnjam da će ti priznati troškove popravke. Što bi rekao jedan drugar, onda lepo uzmi i razbij staklo, pa onda full popravka i molim lepo 

- SREMAC100%
- Poruka: 93
- Član foruma od: ponedeljak, 12. apr. 2010. u 09:25h
ma znam ja da od tih "čiuta" ne možeš ni kintu izvući, nego postoji li nekakav gel ili mast
da to malo pokrijem...