Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra 2.0 OHC zamena ventilatora kabine (sa klimom)???

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Odgovori
Wellisha

 
Poruka: 497
Član foruma od: utorak, 9. nov. 2010. u 17:49h

Sierra 2.0 OHC zamena ventilatora kabine (sa klimom)???

Poruka od Wellisha » utorak, 14. dec. 2010. u 01:10h

..posto sam "doterao cara do duvara" i nemogu vise da slusam ventilator koji krlja par sekundi pa stane resavam ovih dana da ubacim auto u garazu i zavrnem rukave. Pa vas molim za savete oko mogucih komplikacija ako je iko to skorije radio jer niko nije hteo to da mi odradi za razumnu cenu pa sam resio da pozajmim garazu i krenem sam uz pomoc prijatelja i nadam se vas ! Unapred zahvalan !!!
..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 8)

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Re: Sierra 2.0 OHC zamena ventilatora kabine (sa klimom)???

Poruka od Deckonja » utorak, 14. dec. 2010. u 14:04h

Daj sto evri da ti skratim muke :D
Nista komplikovano, samo ce ti se kasti ;)

Wellisha

 

Poruka od Wellisha » utorak, 14. dec. 2010. u 16:29h

..ha,ha,ha, za sto jevreja se ponovo zenim i jos dvoje dece pravim, salim se naravno ! lol
..nego me interesuje koliko vremenski to moze da traje i treba li mi nesto od posebnog alata (zbog klime). Freon je ispusten tako da servis klime tek predstoji.
..prdnuh u čabar sa mirisom benzina i zadnjom vučom pa sada čađavim sa minivenom 8)

Scorpio 696
Poruka: 1371
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » utorak, 14. dec. 2010. u 19:54h

Jel ti vec imas ugradjenu klimu ili ugradjujes?
Koliko sam razumeo iz posta tebi motor/duvaljka nevalja?
Imam neke fotke skidanja istog (i eliminaciju klime) mogu postaviti
Slika

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 14. dec. 2010. u 20:00h

Ako si nekada drzao alat u rukama i iole vican raznim vragolijama sama demontaza i montaza mogu za popodne ili prepodne biti obavljene a ako ne od svega navedenog onda ce to trajati i trajati... Pored standardnih kljuceva potreban ti je i torex za odvijanje cevi klime...
Pre nego pocnes sa radom znaj da kompletan protivpozarni zid, gornju plastiku iza haube i jos neke sitnice moras da skines...
Uglavnom kada pocnes da raskacinjes deo po deo samo ce ti se pokazati sta i kako.

Evo ti slika obicnog i klima ventilatora

SlikaSlika

Wellisha

 

Poruka od Wellisha » sreda, 15. dec. 2010. u 20:20h

Scorpio 696 piše:Jel ti vec imas ugradjenu klimu ili ugradjujes?
Koliko sam razumeo iz posta tebi motor/duvaljka nevalja?
Imam neke fotke skidanja istog (i eliminaciju klime) mogu postaviti
..imam klimu (doduse naispravnu) i vratio bih opet sve u funkciju jer mastam da je na prolece kompletno sredjujem ali me ovaj ventilator malo preduhitrio. Mislim da bi mi znacila neka fotka ako ti nije veliki cim. Hvala unapred.
Deckonja piše:Ako si nekada drzao alat u rukama i iole vican raznim vragolijama sama demontaza i montaza mogu za popodne ili prepodne biti obavljene a ako ne od svega navedenog onda ce to trajati i trajati... Pored standardnih kljuceva potreban ti je i torex za odvijanje cevi klime...
Pre nego pocnes sa radom znaj da kompletan protivpozarni zid, gornju plastiku iza haube i jos neke sitnice moras da skines...
Uglavnom kada pocnes da raskacinjes deo po deo samo ce ti se pokazati sta i kako.

Evo ti slika obicnog i klima ventilatora

SlikaSlika
Hvala ti na stimulaciji, znaci mi, mada kada sam nabavio ventilator sa kucistem i sam sam pomislio da bi mozda to mogao da popravim. Kolebao sam se zbog "tankog" alata i garaze koju bih zauzeo drugaru pa da nebude: razbucao i zaglavio na pola. Odradicu posle SV.Nikole i izbacicu slike ! Pozzzzz !!! thumbsuph

Wellisha

 

Poruka od Wellisha » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 14:44h

.. grejanje fercera !!! ..hvala vam do koske!!! ..nisam mogao verovati da ce mo za nepuna 3 sata sve izmenjati !!! gears

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 3. jan. 2011. u 17:40h

Ventilator je skoro isti kako na skodi feliciji koji sma popravljao pre 3 nedelje . Kod mene su zapekle biksne na osovini , pa je motor provrteo lezajeve biksni . Ososvina se vrtela na limenom kucistu sa zazorom od 2-3 mm . Rotor je udarao po statoru i polako ga glodao . Zvuci su bili uzasni .
Pretpostavljam da ej nesto slicno bilo i kod tebe .
Ja sam uspeo da razradim biksne i da vratim lezajeve na meste. Ventilator radi , malko je glasniji nego kada je bio nov , ali sada radi .

Wellisha

 

Poruka od Wellisha » utorak, 4. jan. 2011. u 15:14h

van piše:Ventilator je skoro isti kako na skodi feliciji koji sma popravljao pre 3 nedelje . Kod mene su zapekle biksne na osovini , pa je motor provrteo lezajeve biksni . Ososvina se vrtela na limenom kucistu sa zazorom od 2-3 mm . Rotor je udarao po statoru i polako ga glodao . Zvuci su bili uzasni .
Pretpostavljam da ej nesto slicno bilo i kod tebe .
Ja sam uspeo da razradim biksne i da vratim lezajeve na meste. Ventilator radi , malko je glasniji nego kada je bio nov , ali sada radi .
...tačno, samo sam ja nabavio kompletan ventilator sa sve kućištem i provukao ga kroz kadu (pranje i podmazivanje) pre zamene. Preplašili me majstori kako je lakše lakše zmeniti motor nego ventilator kabine pa sam bio u grču a i tražili mi od 120 do prijateljskih 80 jevreja? Prošao sam sa nepunih 30 ušta ulazi klopa i piće za nas trojicu i sada nemogu da verujem kako fercera !!!

van
VIP
Poruka: 9040
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 4. jan. 2011. u 18:49h

Ja sam imao srece da je na feliciji kuciste ventilatora u mootrnom prestoru i da je na zabice , ne treba ti ni srafciger da bi ga skinuo .... Ali takvo stanje el. motora jos nisam video .
Super je da si resio kvar za malo para u koje je usla i party0021

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“