Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Instrumenti (gauges)

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Instrumenti (gauges)

Poruka od RS_cabrio » sreda, 4. avg. 2010. u 17:02h

Sto se tice instalacije, sacekacu zimu pa cu menjati celu instalaciju zajedno sa drugim motorom. (obrtomer na mojoj staroj tabli je normalno i dobro radio)
Odustao sam od meraca temperature ulja, da ne komplikujem bezveze

A slicno pitanje sam postavio sebi za prodavca, pogotovo sto im sajt izgleda katastrofa (mada takve slucajeve znam i kod nas a ljudi uredno posluju.) Whois baza se slaze sa informacijama koje imam,kad budem placao,provericu sa njihovim payment gateway-om

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 5. avg. 2010. u 16:03h

Pokusavam da platim. Svabe nemaju normalno procesiranje kartica nego EU transfer sa bankovnog racuna, neki njihv lokalni servis ili pay pal koji nece da mi radi jel su provalili odakle sam pa nemogu da loadujem novac.

Da li neko ima pay pal nalog sa koga mogu da platim ove zezancije?

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » petak, 6. avg. 2010. u 08:46h

Ni ja nisam mogao da platim robu iz nemacke karticom vec samo transferom novca. Probaj da se dogovoris sa njima, da ti posalju bankovni racun, pa proveri sa tvojom bankom kako mozes da im posaljes novac. Raspitaj se i za Western Union.
PayPal je toliko zamrsen da skoro niko od mojih kolega nije uspeo da otvori racun tamo. Proveravaju svaki podatak i maltretiraju sa glupim pitanjima koliko god mogu (pitanje tipa: kako to da si ti Englez koji zivi u Italiji a ima kreditnu karticu u Americkoj banci).
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 6. avg. 2010. u 13:12h

1. Njihov je propust i neozbiljnost sto nemaju procesor kartica na sajtu,sto im je dizajn los i sto engleski prevod ne radi kako treba. I posle nek neko prica o nemackoj preciznosti :)
2. Western union je uvek uzimao 20 il 30% za transfer, dakle previse.
3. Moguce je poslati novac izvan zemlje. Ako neko salje,cisto nek zna da nasa komercijalna banka ima svoju expozituru u Eu (upravo u nemackoj), i svaki transfer ce vam kostati samo 5 eura, umesto 25 ili 30 kod svih "stranih " banaka kod nas.
4. Pay pal sam otvorio , i radio je neko vreme i loadovao sam novac,ali nisma ga dugo koristio i juce probam da platim,al su usavrsili algoritam i videli da je kartica iz Svrbije.
5. Upravo sam uplatio na drugov Gay Pal racun,pa cekam konfirmaciju i sve te delove, pa cemo videti.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » petak, 6. avg. 2010. u 13:51h

Njihov je propust i neozbiljnost sto nemaju procesor kartica na sajtu,sto im je dizajn los i sto engleski prevod ne radi kako treba. I posle nek neko prica o nemackoj preciznosti :)
...ali ti ces ipak kupovati od njih :)

PayPal su mnogi zloupotrebljavali pa su poostrili proceduru registrovanja i poslovanja. Nije samo problem to sto ti je kartica iz Srbije, vec sto si ti sam u Srbiji, odnosno sto se 'logujes' na PayPal iz Srbije.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » subota, 7. avg. 2010. u 19:17h

Ma jok, placeno je sa nasim IP em juce ,bez problema. pay pal registrovan na bosnu,sa beogradskom adresom :)
Delove salju u ponedeljak, 7 dana do slovneije,i jos posle da nadjem nekog da mi dopremi.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 2. sep. 2010. u 20:13h

ovo je skoro zavrseno, Evo par slika, ali na slikama poprilicno lose izgleda.Sa blicem ne vredi slikati,a ovako je muljavo,al ajde

Slika

Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 2. sep. 2010. u 20:44h

Ko spejs satl.. :)

A jel su svi u funkciji?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 3. sep. 2010. u 00:39h

Nisu jos uvek, resavam jedan po jedan. Obrtomer zeza, isto kao i fabricki. VOltmetar radi,sutra mi stizu adapteri da bi proradio merac temperature i pritiska,ako su dobro napravljeni.a nadam se da ce biti.

Problem je samo AIR/FUEL merac za smešu (bogata,optimalna,siromašna) jer ne znam gde se to kači.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » petak, 3. sep. 2010. u 10:21h

Obrtomer zeza, isto kao i fabricki
Ocigledno da je problem u prijemu signala sa EDIS-a. Proveri instalaciju.

'AIR/FUEL merac za smesu' se kaci na labda sondu ili ECU odnosno dovedi signal sa lambda sonde (ili ECU-a). Trebace ti malo 'studiranja' instalacije.

Deluje simpaticno, mada za moj ukus malo previse natrpano. A i imam utisak da instrumenti 'gledaju' na gore (pogotovo ovi na desnom stubu) sto, ako si nizak ili pak volis da imas spusteno sediste moze da bude malko nepregledno.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 3. sep. 2010. u 10:36h

Ko bi mogao da uradi sređivanje obrtomera i povezivanje tog merača za smešu kod nas?

Oni desno gledaju malo na gore,ali ja vozim nabijen do kraja iako imam oko 190, jer mi tako prija, tako da ne smeta(kao na rally-u). Inace, dva na vrhu sa desne strane su odsjaj.

cvilijams
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
Kontakt:

Poruka od cvilijams » nedelja, 5. sep. 2010. u 14:09h

Prenatrpano za moj ukus i totalno beskorisno al ajde.Imas moj broj pa se javi da dodjes do servisa da se pogleda to.

POZZZ
CarSoundSystem

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 5. sep. 2010. u 15:48h

Totalno extra izgleda uzivo,kao i ostatak auta. Mada su mi desni lepsi od levih.. ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 5. sep. 2010. u 16:21h

cvilijams piše:Prenatrpano za moj ukus i totalno beskorisno al ajde.Imas moj broj pa se javi da dodjes do servisa da se pogleda to.

POZZZ
Ne razumem kako da pridobijes musteriju sa takvim pozivom.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 7. sep. 2010. u 15:18h

Čovek kaže da je beskorisno to što imaš dva obrtomera . A logično i jeste beskorisno .
AFR pokazivač je više za tuning , kada šteluješ karbove ili mapiraš ECU , kasnije baš nešto i nema smisla gledati , pogotovu što je to uskopojasna sonda i čim dodaš gas otićiće u RICH ili bogatu smešu ....

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 7. sep. 2010. u 15:32h

onda moj savet svima koji nude usluge, dobar marketing i odnos (odgovoran)prema musteriji je osnova svega.Obicno ne delim savete tj se ne mesam u tudje stvari jer to nigde ne vodi osim nekoj steti,a samo je stvar lichne percepcije sta za nekoga ima vrednost a za nekoga ne. Lično,ni ja ne mogu da razumem bezbroj stvari koje ljudi rade ili šta im se dopada (konkretno ovde na forumu)ali me i ne zanima, svako ima svoj ukus i svoje viđenje stvari....juče mi je jedan pznanik objašnjavao da sam previše dao na auto i da sam dobrog golfa mogao da uzmem za taj novac. npr. Ima li svrhe polemisati?Inče čovek se bavi prodajom automobila.

Inače , glavni obrtomer nije precizan i posle zezanja oko njega a ovaj je trebao da reši problem. takođe je sve vreme u vidom polju, direknto u visini očiju.

popovicvl
Poruka: 5662
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 8. sep. 2010. u 08:14h

RS_cabrio
Nemoj da si na kraj srca.OK, tebi se svidja, nekima ne (moram i sebe dodati u tu grupu). Voleo bih da vidim kako izgleda uzivo, pa da dam svoj sud (ako je uopste bitan).

Prvo: Te zavrzlame su veliko opterecenje pri nocnoj voznji,a dodao bih i opasne. Satovi daju veliki odsjaj, imaces stalnu potrebu da skreces podled zbog nekih informacija koje nicemu ne sluze, smetaju pregledu vozila i predmeta iza vec problematicnog A stuba i td...da ne gulim previse.

Drugo: Da bi prodao taj auto sutra morao bi da skines sve to,jer su ljudi alergicni na budzing stayling, a onda sto si kupovao sve to. Mogao si kupiti "dobrog golfa"...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 8. sep. 2010. u 10:21h

- Satovi ne daju veliki odsjaj. Tamo gde ja vozim i zivim je sve osvetljeno pa mozes lako da vozis nocu i bez prednjeg svetla i da ne primetis.
- O prodaji uopšte nisam ni razmisljao i ne vozim auto da bi preprodavao,zaradjivao ili slicno jer mi to nije potrebno. Dosta ljudi je probalo i videli i skoro skoro svi pitaju jel mogu da nabavim jos satova ( ne bavim se takvim stvarima,a kome treba, rado cu mu reci sta znam).
- Kao što rekoh, rasprava da li je nešto beskorisno ili ne je iluzorna i ne bih se više upuštao u to pogotovo ako neko misli da je da su informacije o pritisku ulja ili voltmetar nešto beskorisno jedino što mi pada na pamet je - no comment.. Da sam ih imao ranije, lično bi me spasle raznih troškova i neprijatnih situacija.Žao mi je samo što sam prevideo još jedan instrument,ali gotovo sada.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 8. sep. 2010. u 11:53h

Auto sredjus po tvom ukusu pa zato nemoj da te nerviraju komentari drugih. Svako ima svoj ukus koji ne mora da bude u skladu sa tvojim. Ako ti se neki savet ucini prihvatljivim, poslusaj. U suprotnom jednostavno ignorisi.

Ja sam na primer imao ideju da izbacim komplet instrument tablu i da je zamenim malim monitorom na kome bih imao pokazivace koji su mi u datom trenutku potrebni. Ideja je bila da se na Megasquirt (koji je bio umesto EEC-IV) poveze CarPC koji je radio na Linux OS-u i uz pomoc MegaTunix aplikacije sve informacije o trenutnom radu vozila prikazuju na tom monitoru. Sve je bilo nabaljeno od Megasquirt-a do monitora (ukljucujuci i sirokopojasnu sondu), dosta toga je bilo i uradjeno (zamenjen ECU, sklopljen CarPC) ali spletom raznih okolnosti, projekat nikad nije zavrsen.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 8. sep. 2010. u 12:53h

to bi bilo spektakularno ako bi se lepo uklopilo vizuelno na mesto table.

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » sreda, 8. sep. 2010. u 14:26h

Sve moze veoma lepo da se uklopi. Izbaci se instrument tabla (ostavis samo merac predjenih kilometara i okvir table), napravis nosac za monitor, napravis plasticnu masku za monitor koju uklopis sa 'rupom' koja ostane skidanjem table, negde u cosku postavis merac predjenih kilometara i prednji panel dobije sasvim novi izgled.

Da ne govorim o tome da set instrumenata kao i njihov raspored i vizuelni izgled mozes da menjas kada god pozelis.

Evo i kratkog spiska stvari koje bi ti bile potrebne:
1. Kit za pravljenje plasticne maske (nalazi se u svakoj bolje opremljenoj farbari)
2. Metalni nosac za monitor
3. Monitor od 7-10" widescreen (ima ga na ebay-u a koliko se secam ima ga i na digikey.com a mozes naci i kineske modele)
4. Megasquirt
5. CarPC (konfiguracija po zelji, cak i najobicniji celeron moze da pogura Linux sa MegaTunix-om. Konfiguracija sa grafickom karticom sa dva izlaza moze ti doneti i DVD player na drugom monitoru koji moze biti i touchscreen)

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » ponedeljak, 13. sep. 2010. u 14:00h

Ja sam samo dao svoje misljenje.To nije uvreda,a ti ako ti nesto treba doci ces da ti to i napravim-kakve to veze ima sa cinjenicom da se meni to ne svidja.Ovo je forum-mesto gde se razmenjuju misljenja,ideje...tako da ne vidim zasto se vredjas.ALi to je tvoja stvar.

POZZZ
CarSoundSystem

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 21. sep. 2010. u 20:56h

cvilijams piše:Ja sam samo dao svoje misljenje.To nije uvreda,a ti ako ti nesto treba doci ces da ti to i napravim-kakve to veze ima sa cinjenicom da se meni to ne svidja.Ovo je forum-mesto gde se razmenjuju misljenja,ideje...tako da ne vidim zasto se vredjas.ALi to je tvoja stvar.

POZZZ
evo da ja dam moje misljenje: ako zelis da pridobijes musteriju,staru ili buducu, vrlo je bitno da ne cinis verbalno ofanzivan potez sve dok ima konkurencije na trzistu. Banalan primer: Telekom da reklamu za svoju uslugu u fazonu: "Nudimo nove samsung touch screen telefone koji su totalno bezveze i nema svrhe koristiti touch screen pored hardverske tastature, ali vi dodjite kod nas da ih kupite". A sa druge strane se npr telenor javi sa ekvivalentnom reklamom koja kaze: "Za sve one koji cene touch screen telefone, novi samsunzi u ponudi". Ja znam gde bi otisao po uslugu....i nije tako komplikovano .

cvilijams
Kontakt:

Poruka od cvilijams » nedelja, 3. okt. 2010. u 14:26h

Nije bitno uopste.Ti si ovde pitao za misljenje jer forum za to i sluzi.Dobio si moje misljenje i poziv da ti odradim to sto te muci,a ti se oces svadjas i prepucavas.

POZZZ
CarSoundSystem

adnan89
Poruka: 349
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h

Poruka od adnan89 » nedelja, 3. okt. 2010. u 15:00h

daj nam sliku da vidimo kako to po dani izgleda?

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“