Evo za pocetak video tutorial kako izvaditi bravu iz vrata. Video nije moj

1. Kada se izvadi brrava, potrebno je ovu nitnu zbrusiti. Najednostavnije sa fleksom da se poravna sa plastikom.

2. Poosle toga, potrebno je ispraviti metalne jezicke koji su savijeni preko dela koji se skida.

3. Sad se mogu odvojiti dva dela, prednji sa mehanikom i zadnji plasticni sa elektrikom. Polako razdvajati jednu po jednu kopcu sa dva srafcigera. Ovako izgleda kada se rastavi.

4. Na levom delu ima desetak mali sarafa koji se popustaju sa malim zvezdastim srafcigerom, kao za mobilne telefone. Ne znam tacno koja je dimenzija.
Kada je sve rastavljeno, potrebno je ispitati motor tako sto ce te ga spojiti direkno na izvor napajanja. Mikroprekidaci se samo iscupaju napolje, na njima mozete osmirglati kontakte finom smirglom. U samom kucistu mozete da suzite deo gde ulaze pinovi od mikroprekidaca i tako ostvarite bolji kontakt. Sad kad vam ovako pricam, izgleda malo apstraktno, ali kad rastavite, bice vam jasno

To bi bilo to, kod mene je pomoglo i ako ni sam ne znam sta je tacno bio kvar, ali sada radi. Ustedecete sebi par desetina evrica