Dakle, evo kako je sve izgledalo:
Najpre sam skinuo samu kasetu koja se drži na tri šrafa i oni se nalaze odmah ispode nje:

Zatim se otkači i mali amortizer sa desne strane, a da bi kaseta potpuno izašla moraju se malo saviti i graničnici koji se nalaze sa leve i desne strane kasete:

I evo konačno se vidi klapna koja se nalazi odmah iznad velikog motora za duvanje vazduha ka otvorima u kabini, a sa leve strane klapne je i mali motorčić koji je pomera:

Klapna je ovo žućkasto iza rešetki, a motorčić je ovo malo na koji se kače dve žice (žuto/plava i plavo/bela)

Sada treba otkačiti konektor na motorčetu i odlepiti žuti sundjer sa njegove leve strane, da bi se malo dobilo na prostoru:

Za skidanje motorčića trebaće vam: živci ko konopci, spretne ruke, onaj osećaj da se nešto radi "na pipanje" jer se moraju odviti tri šrafa koja drže motorčić, a ne vide se, kao i ovako nešto od alata (kratak nastavak za šrafilicu i mali viljuškasti ključ uz njega):

Konačno je motorče skinuto:

Na prvi pogled, na njemu sve deluje OK, a kada se priključi na konektor, okreće se u levo ili u desno, zavis od položaja tastera za recirkulaciju i prema tome se vidi da je ono ispravno, kao i njegova osovinica koja ulazi u klapnu (vidi se da nije oštećen):

I evo, najzad, u čemu je problem! Uz pomoć malog ogledalceta, vidi se da je oštećeno "žensko" ležište osovine klapne, zbog čega proklizava osovina motorčeta koja tu ulazi i ne može da pomera klapnu:

Profesor Baltazar je dugo razmišljao šta da učini i konačnoi smislio ovo: Na osovinicu motorčeta sam super lepkom zalepio na tri ravne strane tanak aluminijumski limčič kako bih povećao presek te osovinice, odnosno elimnisao luft koji ona ima u odnosu na ležište u klapni. Bito je samo da se odredi tačan položaj osovinice u odnosu na klapnu, jer ona ulazi samo u jednom položaju u nju, odnosno mora se uskladiti pravac ove jedne polukružne strane osovinice sa istim takvim delom u ležištu na klapni, kako bi sve moglo (uz malo muke i guranja) da se uglavi gde treba (posle se ni pod prstima više nije osećao taj luft):

Evo i slike tog tankog aluminijumskog lima koji je zgodan za oblikovanje /ja sam ga nabavio iz neke štamparije koja to baca kao otpad/:

Naravno, na kraju treba sve vratiti na svoje mesto, znači priključiti konektor, ušrafiti dobro šrafove, namesti kasetu u svoje ležište i to je to...za sada radi, a dokle će - videćemo!
Da napomenem samo i da sam iskoristio priliku da usput dezinfikujem i klimu, kada je sve već bilo rastureno, tako što sam je uključiuo i pustio ventilator za duvanje na dvojku i povremeno kroz rešetke za usisavanje unutrašnjeg vazduha (iza kasete) uprskavao sprej za čišćenje sistema za ventilaciju, uz povremenu promenu položaja smera duvanja vazduha, i to na sve položaje, osim da duva na šoferšajbnu, jer ne valja kada hladan vazduz duva na vrelu šoferku, pošto može da pukne zbog razlike u temperaturi.