Koliko je kod mondea komplikovano da se zameni remeni kais(valjda se tako zove znaci onaj kais sto okrece alternator)
Ako ima neki postupak moze ovde da se postavi
Zamena kaisa
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Zamena kaisa
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Zamena kaisa
serviseri uz finte to rade za pola sata..ne savetujem nikako u svojoj reziji..savetujem zamenu i onog manjeg, bitnijeg od serva/pumpe za vodu..cesto biva zanemaren..
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne napisa covek o kom se mondeu radi, a ni o kom motoru u mondeu, a recimo kod Mk2 1.8TD ne postoji kais pumpe za vodu (tera je zupcasti).
A da je zaguljeno zameniti ih, bar na ovom mom motoru, zaguljeno je grdno. Ustvari skinuti i promeniti kais nije problem, al odviti i zategnuti spanere je "rocket science", posto mesta ne da nema, nego ako ne otkratis imbus u milimetar tacno, il neces moci da pridjes, il nece moci da uhvati (sa standardnim kljucem ni ne pokusavaj).
A da je zaguljeno zameniti ih, bar na ovom mom motoru, zaguljeno je grdno. Ustvari skinuti i promeniti kais nije problem, al odviti i zategnuti spanere je "rocket science", posto mesta ne da nema, nego ako ne otkratis imbus u milimetar tacno, il neces moci da pridjes, il nece moci da uhvati (sa standardnim kljucem ni ne pokusavaj).
Djak pesak 

- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Znaci zaje*ano je kao i kod opel zafire.Jednom sam menjao na zafiri ma smucilo mi se.Znaci bolje majstor da to odradi.
Milane kais na pumpi sam vec menjao
Hvala na odgovoru.

Milane kais na pumpi sam vec menjao
Hvala na odgovoru.

Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.