Poruka
od van » četvrtak, 21. apr. 2011. u 19:30h
JA sam pasovao zetec 1.8 u kaprija , gde ima jos vis emehanickih prepravki .
U eskortu IV, treba samo mehanicki da ga zasrafis a tu nece biti problema jer su cvh i zetec blok skoro identicni .
Sto se tice injection instalacije , to je najbolje da sam skidas sa auta i popisujes svaki dzek , mada su tako napravljeni da ne moze da se pogresi .
Ako imas auto daut , prostudiraj malo efi instalaciju , ada ti bude jasno koje su zice za - i + napajanje , ako je su unutar same instalacije .
U mondeu 1.8 su bile tako lose zice , da sma celu instalaciju morao da pravim ponovo , a to je tek posao .
Sto se tice prikljucenja efi - instalacije , to je prosto , imas + za napajanje ecu , + preko releja za dizne i sve uredjaje na instalaciji koji trose struju , i par - zica , posto kop salje sve signale prekidajuci - . Imas i + kojim ecu pobudjuje relej pumpe za benzin .
Ostalo je sve zatvoreno unutar efi instalacije i ne diras ...
Pazi samo da nije sa ECC V kompom ( posle 1996 ) , tu ima vis eposla i verovatno i imobilajzer i trista cuda ...
Ako ti je eskort vec bio injection , ti imas 3 x manje posla oko zicenja.
Ako neces efi , nego zetec karb , nadji usis od xr3 ili 1.6 karb , za dvogrli karb . Treba ti medju ploca kao adapter da spojis usisna glavu . Nadji ecs modul sa fijeste karb , da ti glumi razvodnik , i nesto sto ce d adovodi gorivo u karb ( ako ima elektricnu pumpu super , ako nema , snadji se nekako ) .