OBAVEZNA OPREMA ZA AUTOMOBIL
Moderator: ace1
- pedjolino
- Poruka: 6
- Član foruma od: nedelja, 29. avg. 2010. u 11:02h
OBAVEZNA OPREMA ZA AUTOMOBIL
Šta je potrebno imati od obavezne i zimske opreme u automobilu i od kada je obavezno imati novu prvu pomoć?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: OBAVEZNA OPREMA ZA AUTOMOBIL
Moras da imas lance bez obzira na vrstu gume,prva pomoc nova je obavezna od jeseni sledece godine mada danas musterija kaze da je njegov drugar platio kaznu zato sto nije pisao rok upotrebe na staroj prvoj pomoci,uze,prsluk,euro trokut.Vozila koja vrse javni prevoz moraju da imaju PP aparat
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Koliko sam čuo lanci u gradu nisu obavezni, čak ni ne moraš da ih imaš u gepeku ako te zaustave u gradu?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
pa ovo je stvarno vid budale .. koj ce mi lanci za po gradu... znaci stvarno su preterali.. predlazem blokadu puteva u organizaciji FCS 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pa kako nasi putari ciste puteve ja mislim d ce ti trebati puna zimska opremapa ovo je stvarno .. koj ce mi lanci za po gradu... znaci stvarno su preterali.. predlazem blokadu puteva u organizaciji FCS

euro trokut wtf sta je to jel obican trokut ili neko govno samo da te imaju panduri cimati ako nemas :-|
jel na uze mislis da bude za slepanja?
e to za datum sam i ja cuo od nekog naseg lokalnog taksiste da su njega zestoko cimal zato sto je to prva pomoc iz nemacke ali kazu da je isteko rok vid budale e sada kako moze da istekne rok makazama zavoju .....

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Istekne rok sterilnim elementima.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
mozda zardjaju pa moz dobijes neku sepsu
.A i zahebano je ako ti istekne zavoj ili gaza,moze da se covek otruje ako proguta
.

- knez91
-
a ne razumem ovu vlast nikako.
jedan jugisa sa zimskom i obicnom opremom ce biti duplo skuplji od onoga bez opreme
ma mozes da se ojedes
(ko zoki u tito i ja) 
mada moje misljenje da protiv pozarni aparat treba biti obavezan
jer stvarno za nedaj boze moze da posluzi
ja sam video pp aparat u tempu za 2500din sto uopste nije mnogo za tako dobru stvar u kolima (ko je imao neki pozar u kolima razumece me)
jedan jugisa sa zimskom i obicnom opremom ce biti duplo skuplji od onoga bez opreme

ma mozes da se ojedes

mada moje misljenje da protiv pozarni aparat treba biti obavezan

ja sam video pp aparat u tempu za 2500din sto uopste nije mnogo za tako dobru stvar u kolima (ko je imao neki pozar u kolima razumece me)
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- knez91
-
po gradu ne ali po planinama da. i to u gepeku ali ako padne sneg i ima znak za lance normalno da ces ih morati montirati
- totti
Tako jeknezevic piše:po gradu ne ali po planinama da. i to u gepeku ali ako padne sneg i ima znak za lance normalno da ces ih morati montirati

- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Ne samo po planinama vec i van gradova(nas mesta)
- totti
- knez91
-
pored brdo opreme sto treba biti u gepeku ja mislim da treba da imamo i 20e blizu vozacke
to vam je naj bitniji deo bez toga nece da vas puste na put jer ce vas smatrati ne bezbenim za okolinu 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ajd neka mi neko odgovori ako zna, jer ja vise nemam pojma ocigledno. Da li su lanci neophodni da ih posedujem na putevima gde upotreba istih nije naznacena znakom? Da napomenem da imam sve 4 zimske gume, zato sam i mislio da ne moram stalno da ih imam u autu sem naravno ako se krecem nekim putem gde ima znak za njih, ali se tim putevima nikad ne krecem.
Fiesta!!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Nie bitno gde se nalazis od 1.11. do 1.4. je obavezno imati lance u gepeku a da li ces da ih stavljas ili ne zavisi od uslova na putu.Ja sam stavljao lance i u Dimitrija Tucovica u Beogradu.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- rile
- Poruka: 132
- Član foruma od: subota, 18. sep. 2010. u 11:32h
Tako je. U Zrenjaninskom supu je stigao dopis da u gradu moras da imas u gepeku kao i van grada(lance). Ako nemas kazna 3000din a na mestima gde su propisani lanci a ti nemas lance kazna 5000. I obavezan je i PP aparat S1, kosta oko 950din. Ne mora biti atestiran. Eto toliko od mene iz pouzdanih izvora.
- totti
Ja sam gledao Okanovicevu izjavu na TV-u i rekao je da ce policija biti tolerantna ako u gradu nemas lance u gepeku. E sad...

- knez91
-
ja sam isto negde gledao mislim na "SAT-u" i rekli su koliko se ja secam da po gradu nece biti obavezni lanci u gepeku.....
e sada ako
pocnu da zakeraju nesto oni ce traziti dlaku u jajetu tako da ce mozda traziti i lance
da ispricam sta se desilo mom burazeru pre par godina u bg-u, idemo kolima i drot nas zaustavlja i pregleda auto , pojas saobracajna ...... , da napomenem da nismo napravili prekrsaj. i kada je video da je sve ok trazio nam je 800din za prljave tablice
Tako da ovaj zakon njima odgovra i da ce nas cimati ako nisu dobre volje war
a za opremu treba da vucemo jednu prikolicu pa da u nju sve ubacimo
e sada ako

da ispricam sta se desilo mom burazeru pre par godina u bg-u, idemo kolima i drot nas zaustavlja i pregleda auto , pojas saobracajna ...... , da napomenem da nismo napravili prekrsaj. i kada je video da je sve ok trazio nam je 800din za prljave tablice

Tako da ovaj zakon njima odgovra i da ce nas cimati ako nisu dobre volje war
a za opremu treba da vucemo jednu prikolicu pa da u nju sve ubacimo

- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
perverzija, ali totalna, zakonodavac izgleda nije neki vozač sa dužim stažom.
Ta prva pomoć, koliko god izgleda da je neophodna, u realnoj situaciji udesa u Srbiji, nema šanse da se upotrebi, što iz ne znanja, što zbog straha, a u stvarno realnoj situaciji i potkošulja pomaže ako stručnjak pomaže, pa ne živimo mi u nekoj ogromnoj zemlji tipa Rusije, ili Libije pa kada se nešto desi u nekoj pustari treba da čekaš 10h, a usput vršiš operaciju na otvorenom grudnom košu.
Rok važenja prve pomoći 5 godina, što važi i za metalne makaze, ziherice i td....mmmuuuuuuu
Umesto prve pomoći (set hanzaplasta, makaze i dva zavojčića) aparat za gašenje požara bi trebao biti obavezan i to neki od 3-5kg min, on realno može da spasi živote, jer većina bi umela da ga iskoristi.
Lanci, živim u Bačkoj, snega ima tek toliko koliko putari mogu da očiste za jednu noć, ali ih treba imati, kao i vojni ašov, to i ovako nosim u kolima.
Zimske gume, izgleda kupujem poslednjih 15 godina, nisam gledao do pre par dana, i to samo njih m+s tigrove (nema ih više u ponudi mislim), koliko prelazim odlične su i po 4-5 godina, za tempo vožnje koji imam i auto.
Ta prva pomoć, koliko god izgleda da je neophodna, u realnoj situaciji udesa u Srbiji, nema šanse da se upotrebi, što iz ne znanja, što zbog straha, a u stvarno realnoj situaciji i potkošulja pomaže ako stručnjak pomaže, pa ne živimo mi u nekoj ogromnoj zemlji tipa Rusije, ili Libije pa kada se nešto desi u nekoj pustari treba da čekaš 10h, a usput vršiš operaciju na otvorenom grudnom košu.
Rok važenja prve pomoći 5 godina, što važi i za metalne makaze, ziherice i td....mmmuuuuuuu
Umesto prve pomoći (set hanzaplasta, makaze i dva zavojčića) aparat za gašenje požara bi trebao biti obavezan i to neki od 3-5kg min, on realno može da spasi živote, jer većina bi umela da ga iskoristi.
Lanci, živim u Bačkoj, snega ima tek toliko koliko putari mogu da očiste za jednu noć, ali ih treba imati, kao i vojni ašov, to i ovako nosim u kolima.
Zimske gume, izgleda kupujem poslednjih 15 godina, nisam gledao do pre par dana, i to samo njih m+s tigrove (nema ih više u ponudi mislim), koliko prelazim odlične su i po 4-5 godina, za tempo vožnje koji imam i auto.