Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Garancija na nove Ford-ove

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
dadons
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 9. avg. 2010. u 13:25h

Garancija na nove Ford-ove

Poruka od dadons » nedelja, 5. sep. 2010. u 07:00h

Pozdrav,

Nadam se da ce neko imati info za sledece:
Vlasnik sam novog Focus-a, sa kojim sam dobio garanciju od 2god. Moe pitanje je, da li mogu da ugradim alarmni sistem + skriveni prekidac (osigurac) tako da ne narusim garanciju i tako da mi to odradi moj autoelektricar a ne Grand Motors-ov ovlasceni servis?
Dobio sam info da DDOR ugradjuje alarmen sisteme + gps u svoj novi vozni park (koji je naravno pod garancijom), njim su takodje prosipali maglu auto kuce, ali su se oni za informacije obratili direktno fabrikama u kojima su proizvedena njihova vozila.
Zvao sam lokalnog dilera GrandMotors-a u Novom Sadu, i njihov sef servisa (neka polu-sirovina) tvrdi da garancija ne vazi ako se "seku" zice, i da te uslove namece fabrika.
Pogledao sam na zvanicnom sajtu Ford-a u nemackoj i u sekciji vezanoj za garancije pise da uslove "implementira" lokalni diler, naravno nikakvih detalja nema.
Skoro sam siguran da cu zvati fabriku licno tel., da se raspitam o tacnim informacijama, jer ako nesto mrzim jeste neinformisanot ljudi i mazanje ociju na nacin na kakav je naviknuto na ovim prostorima.

Da li ima neko konkretne informacije vezane za garanciju?

Hvala unapred,
D

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Re: Garancija na nove Ford-ove

Poruka od Mickey038 » nedelja, 5. sep. 2010. u 11:16h

Bespotrebno ces zvati fabriku. Garanciju propisuje lokalni diler odnosno generalni zastupnika za zemlju u kojoj se vozilo prodaje.

Uglavnom svaka intervencija na vozilu koja nije odobrena od strane zvanicnog servisa, 'rusi' garanciju. Opcija ti je da ugradis alarm u zvanicnom servisu jer ti u tom slucaju garancija vazi i za vozilo i za alarm. Medjutim to je verovatno najskuplja varijanta.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

dadons
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 9. avg. 2010. u 13:25h

Poruka od dadons » nedelja, 5. sep. 2010. u 12:35h

Sto u sustini znaci da oni peru svoje ruke kada kazu, da je - fabrika propisala garanciju, oni znaju kako je najbolje, oni su iskusniji itd... Iskrenost je kvalitet...

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 5. sep. 2010. u 15:33h

Svaki proizvodjac daje takvu garanciju, u smilu, nemoze inzinjer da pet godina testira sklop delova na autu a ti to samovoljno promeris, ipak ako hoces da zadrzis garanciju neka ti urade ovi nesposobnjakovivi iz ovlascenog, a i svaki alarm kupljen od nepoznatog proizvodjaca zna da kasnije pravi probleme. Posto ti je auto nov moj savet da razmislis koji alarm ugradjujes, koji elektricar i dali zelis da izgubis garanciju. Ljudi su na dzipovima gubili garanciju zbog rol barova(dve rupe za sraf) i vecis sitnica koje nemaju veze sa uticanjem na auto (lavlja kandza jedna rupa) ali zato lavlja sapa nema rupu ako mislis da zastitis auto, ona se samo montira bez busenja, zakon je takav....
mislim da se uz kasko za neke modele ili kod nekih osigurovaca dobija na poklon lavlja sapa....

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 5. sep. 2010. u 15:48h

Problem sa tim garancijama je sto dileri uzimaju automobile od proizvodjaca po povoljnijoj ceni ako ne uzmu u paketu i garanciju. U prevodu, kod nekih Ford dilera u evropi dobijas garanciju koja vazi u bilo kom ovlascenom Ford servisu u evropi, zato sto je diler kupio auto od proizvodjaca sa garancijom.
A predpostavljam da Grand uvek ide na varijantu da jeftinije nabavi automobil, pa da garanciju od 2 godine za koju nije zaduzen Ford, vec sam Grand Motors.
Fiesta!!

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » nedelja, 5. sep. 2010. u 16:01h

Sto u sustini znaci da oni peru svoje ruke kada kazu, da je - fabrika propisala garanciju, oni znaju kako je najbolje, oni su iskusniji itd... Iskrenost je kvalitet...
Fabrika jeste propisala garanciju ali na lokalnim dilerima (generalnom zastupniku) je da odredjuju kako ce se ta garancija tretirati. Odnosno, lokalni dileri mogu da sklope ugovor o saradnji sa lokalnim nezavisnim radionicama i da njihove intervencije na vozilima prihvataju, pa samim tim intervencija ovakvih radionica ne 'rusi' garanciju. No to treba proveriti sa lokalnim dilerom.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

Odgovori

Povratak na „Svaštara“