Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Krčanje menjača u rikvercu

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
giger
Poruka: 6
Član foruma od: subota, 3. jul 2010. u 08:52h

Krčanje menjača u rikvercu

Poruka od giger » petak, 30. jul 2010. u 17:58h

Pozdrav,

Danas sam shvatio da mi menjac svaki put zakrci kad hocu da ga uguram u rikverc. Rec je novom Fordu Focusu 1.4 2010... Presao sam tek 1000 kilometara.
Da li je ovo normalno sto se desava ili bih trebao da idem u servis? Jos uvek ne znam sta da mislim... Nije prijatno nikako, a pogotovo sto je u pitanju glanc nov auto.

Ne pokusavam da prebacim u rikverc prilikom kretanja auta, vec se uglavnom radi o situacijama kad zelim da izadjem sa parking mesta, znaci rucna dignuta, noga na kvacilu (do kraja), prebacim menjac u rikverc i "krrrrrrr". Mislim da znate na koji zvuk mislim.

Pokusao sam da i pre ubacivanja u rikverc "naduvam" kvacilo stiskajuci ga par puta, kao i da pomerim rucicu skroz desno pa da sacekam par sekundi pre ubacivanja, ali sta god pokusao nista. I dalje se cuje taj zvuk.

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Re: Krčanje menjača u rikvercu

Poruka od paun1 » petak, 30. jul 2010. u 20:12h

Ako imas garanciju teraj ti to u servis lepo,najbolje je.. ;)

giger
Poruka: 6
Član foruma od: subota, 3. jul 2010. u 08:52h

Poruka od giger » nedelja, 1. avg. 2010. u 09:28h

Cao,

Evo posle par dana da dopunim temu... Elem, probao sam da prebacim u trecu pre rikverca i uspeva, u tom slucaju se ne cuje krcanje uopste. Nista, muk;)

Kao i kad uparkiravam kad idem prva, rikverc, prva, rikverc, tada se isto apsolutno nista ne cuje. Ali, kad upalim auto (i mozda u jos nekim slucajevima) i kad idem iz lera u rikverc uvek se cuje ono iritirajuce "krrrrrrrrr".

Kako bilo, ipak cu da ga odvezem u servis da vidim da li ova pojava moze potpuno da se iskoreni.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 1. avg. 2010. u 09:36h

Kod tebe je IB5 menjac koji nema sinhronizovan rikverc pa je moguce da se jave neki zvukovi pri ubacivanju u rikverc(da kazemo da je to donekle normalno) ali u svakom slucaju obrati se serviseru da pogleda
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

soxxx
Poruka: 23
Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 20:06h

Poruka od soxxx » četvrtak, 5. avg. 2010. u 12:00h

Evo sta pise u prirucniku za Fokusa na hrvatskom koji je neko ovde na forumu okacio:
Da bi izbjegli krčanje mjenjača
kada uključujete stupanj za vožnju
unazad, dok vozilo miruje
pričekajte tri sekunde uz pritisnutu
papučicu spojke.
;)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“