Ponovna metalizacija sočiva farova
Moderator: ace1
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ponovna metalizacija sočiva farova
Pošto imam problem sočiva farova koja su propala, a pritom sam čuo da kod nas postoji firma koja radi ponovnu metalizaciju, malo sam se raspitao i dobio sledeće informacije.
Firma "21-vi oktobar" iz Kragujevca radi tu metalizaciju. Cene se kreću od 400 din (za okruglo sočivo veličine kao na Zastavi 101) do 1100 din (za najveću kategoriju farova (veličine kao npr za Scorpia), cene su po jednom komadu.
Najbitnija stvar je da sočivo nije trulo i bušno, već da je samo izgubilo sjaj. Potrebno je skinuti staklo (ili ga olepiti od sočiva), dalje skinuti sve plastične delove i sijalice.
Kontakt telefon je 034-333-531, kontakt osoba Ljiljana Petrović, radno vreme od 8 do 15 h.
Ko nije iz Kragujevca sočiva može poslati nekom od varijanti brze pošte, za nekoliko dana če ista biti uradjena i poslata nazad.
Za detaljnije informacije pozvati gorenavedeni telefon.
Ja ću im u jako skorije vreme poslati svoja sočiva, pa ko hoće može da sačeka i vidi moje utiske.
Firma "21-vi oktobar" iz Kragujevca radi tu metalizaciju. Cene se kreću od 400 din (za okruglo sočivo veličine kao na Zastavi 101) do 1100 din (za najveću kategoriju farova (veličine kao npr za Scorpia), cene su po jednom komadu.
Najbitnija stvar je da sočivo nije trulo i bušno, već da je samo izgubilo sjaj. Potrebno je skinuti staklo (ili ga olepiti od sočiva), dalje skinuti sve plastične delove i sijalice.
Kontakt telefon je 034-333-531, kontakt osoba Ljiljana Petrović, radno vreme od 8 do 15 h.
Ko nije iz Kragujevca sočiva može poslati nekom od varijanti brze pošte, za nekoliko dana če ista biti uradjena i poslata nazad.
Za detaljnije informacije pozvati gorenavedeni telefon.
Ja ću im u jako skorije vreme poslati svoja sočiva, pa ko hoće može da sačeka i vidi moje utiske.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Ponovna metalizacija sočiva farova
Meni su radili i nije uopste lose ispalo.
Mada sam ja pre za kupovinu novog kineskog fara, ali za moj auto nisam mogao da nadjem
Mada sam ja pre za kupovinu novog kineskog fara, ali za moj auto nisam mogao da nadjem
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Za ova naša bajata vozila cene dobrih novih idu preko 100 evra za par, naravno u inostranstvu i to bez shippinga.
A kineskih nema.
U svakom slučaju za te pare ne može bolje nikako, a sigurno će opet biti bolji nego neki polovni stari 20 i više godina.
A kineskih nema.
U svakom slučaju za te pare ne može bolje nikako, a sigurno će opet biti bolji nego neki polovni stari 20 i više godina.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Bio sam u toj fabrici pre nekih godinu dana i gledao neke "remontovane" farove. nisu losi,sta znam,kad nam je pokazao jedan uradjen i jedan stari razlika je sacuvaj Boze,tako da....bolje ista nego nista..
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
neznam da li popunjavaju mikro pukotine u metalnoj solji i koja je debljina fara,mada imamo krsha i loma da im damo da probaju
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971