Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

El. Retrovizori Mondeo mk3

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
acas
Poruka: 42
Član foruma od: subota, 15. avg. 2009. u 14:45h

El. Retrovizori Mondeo mk3

Poruka od acas » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 17:11h

Pozdrav ljudi,
pitanje za sve pa ako neko nesto zna neka prica. Vozim Mondea mk3 2002 god i na netu sam video da neki modeli mondea imaju mogucnost da im se retrovizori zatvaraju i otvaraju prilikom zakljucavanja i otkljucavanja auta, e sad mene zanima kako se to radi, ima li neka caka da se to aktivira kao sto ima fora za otvaranje sva cetiri prozora, zakljucavanje vrata itd. Ja sam probao par puta da rukom zatvorim retrovizor ali nije bilo moguce, mozda imaju motor u sebi koji treba sam da ih otvara i zatvara pa nisam smeo bas maximalno jako da gurnem da ne bih nesto zajebao. Ako neko nesto zna o ovome molim da napise.

Unapred hvala.

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Re: El. Retrovizori Mondeo mk3

Poruka od quando » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 18:17h

imam identican problem....2 puta pritisnem dugme, drzim 10 sekundi, niiista, a rukom ne moze.

EDIT: Sad ponovo procitah manual, i pise da u centralnom polozaju treba povuci na dole, a ne pritiskati. Dakle, DOLE :) mrzi me da silazim sa petog sprata i probam :)

acas

Poruka od acas » ponedeljak, 8. mar. 2010. u 23:29h

Pa upravo ti o tome pricam, ja sta nisam probao i nikako nece, evo probao sam i to sto ti kazes da gurnem na dole ali nista. Jedino sto moze da se desi je da PUKNE RESTROVIZOR od siline guranja, znaci ne znam koja je fora. Predpostavljam da imaju motore za zatvaranje ali KAKO?????????

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 9. mar. 2010. u 06:29h

Nemaju motore za zatvaranje.Ali se moraju moci presaviti rucno
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

quando
Poruka: 155
Član foruma od: četvrtak, 11. feb. 2010. u 19:50h

Poruka od quando » utorak, 9. mar. 2010. u 10:47h

Zasto onda pise u manual da imaju :/

Dragomire, znas li mozda kako da ih sklopimo? Pokusavao da ga malo podignem, pritisnem, povucem, jooook...

slavisoni
Poruka: 74
Član foruma od: subota, 17. jan. 2009. u 14:42h

Poruka od slavisoni » utorak, 9. mar. 2010. u 10:55h

quando piše:Zasto onda pise u manual da imaju :/

Dragomire, znas li mozda kako da ih sklopimo? Pokusavao da ga malo podignem, pritisnem, povucem, jooook...
Za retrovizore, koji se el. preklapaju postoje posebni motorcici, i to imaju samo automobili, kojima su ugradjeni u fabrici isti.
U upustvima uvek pise i za max. bogatu opremu, a i za najsiromasniju.Ugl;avnom kod neke opreme stojhi oznka zvezdica il slicno sa objasnjenjem da je to ugradjeno samo kod nekih automobila.
Svaki retrovizor se ili rucno preklapa, unapred ili unazad, nagore ili se otkaci kao kod nekih fordova, pa se posle malkice udari, da bi sde ponovo vratio u prvobitno stanje.

acas

Poruka od acas » utorak, 9. mar. 2010. u 11:36h

Ma sve ja vama verujem ljudi, ali rukom moze samo da se polomi i onda da ga zalepim trakom za prozor, jedino tako ce stajati u preklopljenom polozaju, hehehhehe. Salu na stranu, stvarno i kod mene u manualu pise da ima preklopive "Folding Mirrors" ali ja stvarno ne znam kako se to aktivira. A bas je dobra finta da se ono zatvaraju i otvaraju retrovizori pritiskom na dugme kljuca za lock ili unlock.
redbullw

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 10. mar. 2010. u 18:38h

Neki imaju sklopive retrovizore u smislu da se ne mogu preklopiti, ali se malo sklope prilikom udarca, što je neka safety varijanta da se ne bi svaki put prilikom lakšeg zakačinjanja slomila kućišta i nosači.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 12. mar. 2010. u 21:06h

Izgleda da mi nemamo ovu funkciju.
Kod modela koji je imaju na prekidaču u srednjoj poziciji stoji slika retrovizora sa strelicom prema dole za preklapanje, a kod onih koji nemaju tu opciju je slika kružića. thumbdown

Pre neki dan sam na Mondeu ručno preklopio retrovizore.Nemaju motore.Prvo preklapanje ide malo teže , jer odavno nisu preklapani.Posle sam naprskao WD sprejom predeo osovine preklapanja i sada idu lako.
Slika Slika

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 26. jun 2010. u 00:54h

Dizem temu iz mrtvih, ali ajd sign0007
Na mom se levi preklapa pritiskom onog tockica za podesavanje na dole - nisam ni znao da ima motorice, zato sto sam malo pre toga desni preklopio rukom i isao je relativno lagano tj bez nekog velikog otpora. Sad i mene mrzi da proveravam sutra cu, ali se nadam da i desni ima motoric i da ga nisam s*ebao rucnim preklapanjem. Mada mozda je nekad bio menjan retrovizor pa stavljen bez motorica, ko zna.
Fiesta!!

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 27. jun 2010. u 00:42h

Update:
Ispao sam neinformisan. Ipak se preklapa i desni elektricno. Fazon je sto moze i rucno a moze i elektricno. Ako ga preklopis rucno, onda moras rucno i da ga vratis. Ista stvar za elektricno, ako ga tako sklopis tako ga i vracas. Kako god, veoma prakticna stvar.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Svaštara“