Zavisi, da li ideš sa nekim ko je takođe vozač ili ne. Pre dve godine smo išli za Grčku, preko Makedonije. Prenoćili smo u Starom Dojranu (pre same granice sa Grčkom). To je malo više od pola puta, tako da u Grčku (zavisi koja ti je destinacija), stižeš za 2-3 sata, odmoran i spreman za kupanje. A prošle godine smo išli preko Bugarske. Izvezli smo sve u cugu, žena prvu polovinu puta, ja drugu.
Neke savete za sam put ne mogu da ti dam, jer se uslovi na putu menjaju iz sezone u sezone (to ti je najbolje da gledaš Alvirovića, on kaže gde sve ima radova

).
Za gorivo... ja sam svaki put natankao auto kod nas do čepa. U Makedoniji, kao ni u Bugarskoj nisam sipao, iako je jeftinije. Čim bi ušli u Grčku, prva Shell pumpa i tankanje do čepa. Valjda je i moj metalni ljubimac zaslužio jednom godišnje da ga častim dobrim gorivom. Pritom, prošle godine je gorivo na Shellu (ono najkvatnije), bilo jeftinije od našeg goriva. Potrošnja od čepa do čepa je pokazala da je auto trošio grčko gorivo 0.8 l na 100 km, manje. O efektima kvalitetnijeg goriva nema potrebe da pričam. To bi bilo to ukratko...