Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kazna za neplaćen parking iz 2013 ???

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

combe83
Poruka: 157
Član foruma od: četvrtak, 4. sep. 2014. u 16:46h

Kazna za neplaćen parking iz 2013 ???

Poruka od combe83 » sreda, 17. feb. 2016. u 21:58h

Poštovani,

danas mi je bilo u sandučetu da me neki advokat opominje da moram da platim neku kaznu za nepropisno parkiranje od 06.11.2013 god,
ako ne platim ide na prinudnu naplatu, on zastupa parking servis, zvao sam parking servis da vidim o čemu se radi, kažu da imam tu kaznu (koju nikada nisam dobio),
da moram da je platim u roku od 8 dana, a kada sam pitao koje je vozilo u pitanju jer se stvarno ne sećam šta je bilo 2013-te, kaže vide se tablice ali boja kola se ne vidi jer je baš mračna slika,
xaxaxaxax pa da li je ovo moguće gde mi živimo.

Da li neko zna da li prekršaj za parkiranje zasareva jer je u ovom slučaju prošlo 2 godine i 4 meseca , da li mogu da mi zabrane da registrujem vozilo zbog ove kazne???

Hvala

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Kazna za neplaćen parking iz 2013 ???

Poruka od Ford_III » sreda, 17. feb. 2016. u 22:08h

Slucaj zastareva posle godinu dana atrajni posle 2 godine.Tako da mogu da ti pljunu pod prozor.
Pokusavaju sad nacin APP zato i pokusavaju da te uplase sa advokatom.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 17. feb. 2016. u 22:25h

Koliko znam iz iskustva ljudi oko mene, mogu samo da ti se sagnu :)
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 17. feb. 2016. u 22:59h

Parkig servis je komunalno preduzeće.
Po trenutno važećem zakonu o komunalnim delatnostima, sva potraživanja komunalnih firmi prema fizičkim licima zastarevaju posle godinu dana, a prema pravnim licima posle dve.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dakiva
Poruka: 369
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h

Poruka od dakiva » sreda, 17. feb. 2016. u 23:23h

Iskuliraj :beer:

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 09:34h

Ja sam bogami platio. Meni je stigla kazna od nekog advokata za parking 12.6.2015. koju ja naravno nikada nisam video. I onda sam cuo pricu da ako ne platim oni to proslede na prinudnu naplatu i mogu da mi izbiju i po 50-60hiljada dinara.

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 12:14h

mogu da te nateraju da platis ali nisi obavezan.Oni imaju ugovor sa advokatem i nista ga ne placaju.Ili ga placaju pausalno ili na procenat.A advokatu nista nije tesko napisati jedno te isto obavestenje.Sekretarica to vec ima u komjuter samo izmeni ime i rezime jmbg slucaj kada se desio 2 minuta posao.I ako radi na procenat uzme pare i deli sa parking servisom.
Tako da parking servisa nista ne kosta da te zaplasi.
To je ono kao sa bus plusom.Mene ne mogu da kazne jer nisam prijavljen u okolini beograda.
Po pravilu sve vise od 30 km ne moze da ti stigne kazna.Jer oni ako te tuze moraju da ti plate i put da bi stigao u beograd kod sudije tako da im se ne isplati.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 18. feb. 2016. u 13:20h

Uh... koliko naopakih termina :)
Dule... od advokata nikako ne moze da ti stigne kazna. Moze da ti eventualno stigne opomena.
Dalje, kod parkinga uopste i nema kazne. To se zove doplatna karta.

Naizgled, isto, ali je razlika u pravnim posledicama drasticna.
Kazna, bi bila za prekrsaj, pa bi za njeno zastarevanje vazilia sasvim druga pravila, to jest pravila iz zakona o prekrsajima. Jurila bi te drzava, to jest prekrsajni sud i policija, a ne parking servis.

A doplatna karta je finansijsko potrazivanje firme (komunalne u ovom slucaju). Ko da nisi platio vodu, grejanje...

@Ford_III
Za Busplus bojim se da gresis. Naime, to je bila situacija dok je postojala samo doplatna karta, pa je GSP u sustini s tobom vodio postupak za naplatu duga (Busplus jos nije postojao). Medjutim, pre nekog vremena (brzo nakon uvodjenja busplusa) su to prebacili tako da ako ne kupis doplatnu u vozilu, u pitanju je prekrsaj, za koji ti komunalni plicajac pise mandatnu kaznu. Pa vaze sasvim druga pravila.

Cak i po starom sistemu ovo ne vazi:
"Mene ne mogu da kazne jer nisam prijavljen u okolini beograda." - apsolutno netacno. Potpuno je nebitno dal si sa Terazija ili iz Cukojevca. I oduvek je bilo. Naravno da mogu da te kazne, ili da imaju finansijsko potrazivanje. Ko kad bi rekao da kroz Beograd ogranicenje brzine vazi samo za one koji zive u beogradu. Ili svi koji zive van beograda kad dodju, maznu cigare na trafici, i niko im ne moze nista.

"Po pravilu sve vise od 30 km ne moze da ti stigne kazna" - takodje netacno. Samo je pitanje dal im se isplati. Zena mi je radila svojevremeno upravo na utuzenjima. Slata su i van Beograda.

"mogu da te nateraju da platis ali nisi obavezan" ti kad zbrljas recenicu, to uradis "za sve pare" :)
Ako neko moze da te natera, kako onda nisi obavezan :)

U ovom slucaju, posto je pogresno parkiranje bilo relativno skoro, tj. pre 6 meseci, rok za zastarevanje je prilicno daleko.
Tako da je verovatno pametno sto je Dule platio, posto u sledecoj iteraciji ide sa sve troskovima agencije za prinudnu naplatu.
Djak pesak :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 13:30h

Mene su pre kaznjavali samo tako.Niti sam se krio nit nista.Dodje lepo kontrola ja mu lepo dam licnu kartu oni me zapisu i cao.
I nikada mi nije stigla kazna.Zato nisam ni kupovao kartu naravno bilo je pre bus plusa.Sada ne znam ali pretpostavljam da opet ne mogu da me kazne jer im se ne isplati.Kako ce me naterati i kak oce me kazniti da platim kaznu kada sam u srbiji samo 3 meseca u godinu dana.Dok me oni prvo nadju pa pretpostavljam da ako ide kod sudije za prekrsaje moracu da se pojavim u beogradu a za to cu naravno da trazim da mi plate kartu sto im se nece isplatiti povratna karta kosta busem Bor-Beograd 2000 i plus stanicna usluga u beogradu oko 160 dinara a i dok me nadju kazna ima i da zastari.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8304
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 13:36h

mbole piše:U ovom slucaju, posto je pogresno parkiranje bilo relativno skoro, tj. pre 6 meseci, rok za zastarevanje je prilicno daleko.
Tako da je verovatno pametno sto je Dule platio, posto u sledecoj iteraciji ide sa sve troskovima agencije za prinudnu naplatu.
Čika mbole opet grešiš, pogledaj datum u naslovu i šta čo'ek kaže:
combe83 piše:... moram da platim neku kaznu za nepropisno parkiranje od 06.11.2013 god ...
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 13:46h

Ne gresi, mislio je na post od Dusana64, ako sam dobro ispratio on aprking nije platio 12.06.2015.
Fiesta!!

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » četvrtak, 18. feb. 2016. u 14:48h

Onda moja greška sign0007 , izvinjavam se.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

combe83

Poruka od combe83 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 15:19h

Hvala na odgovorima, poslao sam tom advokatu mail, da mi dostavi sliku vozila i kopiju kazne koju nisam nikada dobio i napisao sam mu da ću da se raspitam kod mog advokata da li je to zastarela kazna. Čime se oni bave, koja lopovska država, na svakom koraku idu da te finansijski pocepaju. Mislim da im neću platiti jer je nebulozno da plaćam nešto od pre dve ipo godine.

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 18. feb. 2016. u 15:29h

1. kazna od strane parking servisa ne moze biti vazeca jer nisu ovlasceni za izdavanje kazni.

2. oni su onda smislili "doplatnu kartu", kartu koja ima visinu 12 ili 14 casova x cena npr. 50 dinara.

3. tu su se opet zajebali jer po zakonu o zastiti potrosaca ne mogu da ti naplate vise od onoga sto ti zelis. To je isto kad bi na pijaci hteo da kupim 3 jabuke, a prodavac ti uvaljuje 10, necu 10 hocu 3 i 3 mi naplati. Par nekih kazni sam resavao tako sto sam im uplatio sat vremna na istu tu uplatnicu koju su mi dostavili. Nisu mi se javljali.

mbole

Poruka od mbole » petak, 19. feb. 2016. u 00:15h

Ford_III piše:Mene su pre kaznjavali samo tako.Niti sam se krio nit nista.Dodje lepo kontrola ja mu lepo dam licnu kartu oni me zapisu i cao.
I nikada mi nije stigla kazna.Zato nisam ni kupovao kartu naravno bilo je pre bus plusa.Sada ne znam ali pretpostavljam da opet ne mogu da me kazne jer im se ne isplati.Kako ce me naterati i kak oce me kazniti da platim kaznu kada sam u srbiji samo 3 meseca u godinu dana.Dok me oni prvo nadju pa pretpostavljam da ako ide kod sudije za prekrsaje moracu da se pojavim u beogradu a za to cu naravno da trazim da mi plate kartu sto im se nece isplatiti povratna karta kosta busem Bor-Beograd 2000 i plus stanicna usluga u beogradu oko 160 dinara a i dok me nadju kazna ima i da zastari.
Dok je naplatu i kontrolu radio GSB, dugo vremena jednostavno nista nije radjeno sa doplatnim kartama (ponavljam, tada nije bilo kazni, a bitna je razlika).
Jedino sto nisi mogao da izvadis novu povlasticu ako nisi imao placenu doplatnu kartu.
U jednom trenutku su ukapirali da ima ljudi koji duguju po 200-300.000 din za doplatne karte, plus ogromna kolicina njih sa 5-10.000.
Zatim su slate opomene, i to "u turama" prvo onima sa najvisim iznosima, pa nadalje ka manjim, sa mogucnoscu da se plati umanjen iznos i cela prica zavrsi van suda.
Tek na kraju su radjena utuzenja, i to preko javnog pravobranilastva, posto je GSB javno preduzece pa su ih oni zastupali na sudu. Naravno samo za ono sto je po tadasnjim propisima bilo moguce potrazivati to jest sto nije zastarelo. Ko i u svakom drugom poslu gde se radi sa ogromnim broje podataka, desavalo se da posalju tuzbu i za nesto sto je zastarelo, ili da nekoga jednostavno preskoce, al to je bio jako mali procenat.

Radjeno je i za teritoriju Beograda i za unutrasnjost. Naravno ovih drugih je bilo daleko manje, ali verovatno si imao srece pa su potrazivanja prema tebi zastarela.

Moja gospoja licno je radila i slanje opomena i prosledjivanja utuzenja javnom pravobranilastvu, pa odatle i znam celu pricu. Jedno dve godine je trajala cela stvar, a posle su naplata i kontrola presle u Busplus.

Ne znam odakle ti ideja da neko tebi mora da plati put kad te sud poziva? Ti mozes da te troskove naknadno naplatis, ali samo ako tuzba bude odbijena. Inace svi troskovi kako tvoji tako i podnosioca tuzbe padaju na tvoj teret (naravno ako dobijes na sudu, podnosilac tuzzbe placa tvoje troskove, ali treba prvo dobiti).

Ovo pogotovu vazi za prekrsajni sud. Tada se sudis sa drzavom, ne sa firmom za naknadu novca. Potpuno drugi zakon, potpuno druga pravila.

Kako ce te naterati? Instrumentima kojima svaka drzava natera nekoga ko se ne odaziva sudu, ili izbegava da plati nesto po pravosnaznoj sudskoj odluci.
Ako izbegavas sud, sledi ti ili privodjenje, ili se presuda donosi bez tvog prisustva, zavisi o cemu se radi. Kada jednom bude izdat nalog za privodjenje, on se ne povlaci, svi rokovi zatarelosti prestaju da teku (osim apsolutnih), posto za to vreme nije moguce voditi postupak. Kad dodjes kuci, lepo navrate dvojica cika u plavom, i privedu te.

Ili ako presuda bude doneta bez tvog prisustva, sledi prinudna naplata, koja takodje moze da se izvrsi i bez tvog prisustva.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 19. feb. 2016. u 00:38h

Ne postoji mnogo rokova zastarelosti kada je u pitanju prekršajno delo, samo dva - relativni i apsolutni. Apsolutni od dve godine nikad ne prestaje, definisan je datumom činjenja prekršaja i datumom donošenja finalnog rešenja na koje nije moguće podneti žalbu. Ako na prvo rešenje, koje je doneto pre apsolutne zastarelosti, podneseš žalbu, pa recimo ona bude odbijena i novo rešenje bude doneseno posle datuma apsolutne zastarelosti, ceo slučaj je zastareo.

nego, pre bih se zapitao - zašto uopšte bilo kome osim ovlašćenom licu davati bilo koji lični dokument? U startu imaš zakonsko pravo (mada mislim da bih pre rekao obavezu) da bilo koji lični dokument ne daš bilo kome osim ovlašćenom licu, a kontrolori u JGP to nisu. Pošto ni službeno lice ne sme da lični dokument prosledi drugom licu koje nije službeno (komunalni pandur ne sme da ličnu kartu prosledi kontroloru), oni su promenili ceo zakon tako da je sada neplaćanje JGP u stvari prekršaj po zakonu o prekršajima i kaznu za to može da piše samo komunalni pandur (verovatno može i običan, za to sad treba detaljno prostudirati zakon).
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole

Poruka od mbole » petak, 19. feb. 2016. u 01:16h

Potpuno se slazemo.

Cela prica i jeste naopako postavljena od pocetka. Ne uspevam da pronadjem kome ustvari idu pare od naplacenih prekrsajnih kazni? Sve mi se cini da je, ko i obicno, lova u pitanju, pa su izvodili kerefeke sa doplatnim kartama, kako bi lova isla ovamo, a ne onamo.
Ili cak, moguce je da na kraju lova uvek zavrsi na istom mestu, ali ide drugim putem.
Naravno, neki "pismeni" lik je malo zanemario kako kontrola uopste moze da ti trazi dokumenta.

Recimo (ovo je pretpostavka) da lova od prekrsaja za neplacenu kartu za prevoz ide gradu.
I lova za doplatnu kartu u sustini ide gradu, posto je grad "vlasnik" GSB-a, i sve pare na kraju zavrse kod njih, a oni posle daju nazad GSB-u za gorivo, autobuse... bla bla sta vec.

Ali, ako je lova stigla preko GSB-a ili Busplusa (doplatna karta) tada im se to racuna kao prihod koji su ostvarili, pa fiktivno gledano imaju pozitivnije poslovanje.
A ako se uplacuje kao naplaceni prekrsaj, GSB/Busplus od toga nema nista, lova ide za druge namene...

Ili gora varijanta (sa tacke gledista grada, GSB-a i Busplusa), da lova od prekrsaja ide republici.

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 19. feb. 2016. u 04:11h

Sad da li sam ja imao srece ili nisam znam da po starom nisu mogli da me kazne.Jer je postojala ta granica cini mi se 30 km od zadnje opstine i tada kazne nisu bile toliko visoke kao danas.Pa mene su sigurno 10 puta kaznili do sada i nijednom mi nije stigla kazna.A to da kontrolori nemaju pravo da ti traze licnu kartu i to je tacno.Srecom sada kada dolazim u beogradu koristim samo autobus zeleni venac-aerodrom.Tada placam 150 dinara kartu pa sam zato pitao kako da mobilnim telefonom ubacim taj program bus plus jer je tako skoro duplo jeftinije.
Cena karte nije skupa u beogradu ako se ne koristi stalno.Glupo je samo sto zakon ne vazi za se odnosno da moras da kupujes tu karticu ako nemas placas skoro duplo vise.To je vec diskriminacija.Uostalom i dan danas radi ona fora izvadis vozacu 5000 on naravno nema sitno i vozikas se za dz.Ali je karta mnogo jeftina da bi se bakcao sa time i da bi te zapisali.Pa mene bi vise kostala zalba i stampanje nego bedna karta od osamdeset i kusur dinara(i ako volim da se tuzakam sa drzavom) i da im dajem do znanja da samnom ne mogu da izadju na kraj.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

mbole

Poruka od mbole » petak, 19. feb. 2016. u 09:14h

Nikada nikakva granica nije postojala.
Ne znam dal kapiras koju glupost pises.

Ko kad bi rekao da ako zivis u Nisu, firma iz Kraljeva ne moze da te tuzi sto im nisi platio robu.

Ili ako si iz Krusevca, ne mogu da te kazne za prekoracenje brzine u Novom Sadu.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » petak, 19. feb. 2016. u 09:26h

Jeste postojala. Drugar je imao prebivaliste u Krusevcu a ziveo ovde. Nikada mu nije stigla kazna, a pisali su je nekoliko puta. Koliko se secam, iz nekog razloga nisu slali kazne ako si prijavljen negde dalje.

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 19. feb. 2016. u 10:34h

Pa to mu ja celo vreme objasnjavam ali on ne veruje.Da li je zakonski ili ne uglavnom nisu slali kazne.
Nekoliko puta sam im rekao dzabe pises kaznu kada nece da mi stigne.Oni se samo kiselo smejali.
Drugo je prekoracenje brzine i saobracajni prekrsaj.A drugo kontrola gsp.Kakva oni ovlascenja imaju kada im nisi obavezan po zakonu ni licnu kartu da das.Tako da prepiremo se oko gluposti.Ja provereno znam da nisu slali kazne ako nisi prijavljen u beogradu e sad ti da li verujes ili ne tvoja stvar.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

combe83

Poruka od combe83 » petak, 19. feb. 2016. u 13:03h

Advokat koji mi je poslao opomenu, nije mi odgovorio na mail, neću im ništa plaćati pa ću da vidim kako će na kraju da ispadne,
dosta njih mi je reklo da kada budem hteo da registrujem kola da neću moći dok ne platim kaznu, mada mi drugar koji je saobraćajac kaže da oni nisu povezani sa parking servisom i da to nema veze sa registracijom ako nisi platio tamo neki parking. Videćemo

popovicvl
Poruka: 5655
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 19. feb. 2016. u 13:26h

Druze, jes ti poslao mail "advokatu"? Prebacio si loptu u njego sesnajesterac, uzivaj.

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 19. feb. 2016. u 15:01h

Ma to je samo da te zaplase.Kao sto sam i rekao igraju na APP.
A kada je e-mail u pitanju nije validno i na sudu cini mi se da e-mail ne mogu da uzmu u obzir.
Tako je neko odavno napisao ovde na forumu.
Mada ja sva pitanja i sve zalbe saljem na email i svi mi odgovaraju.E sad da li moraju da odgovaraju ili ne nisam siguran.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

FM III
Vremenski policajac

Poruka od FM III » petak, 19. feb. 2016. u 15:13h

E-mail se priznaje kao da si poslao potpisan dokument.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!

Odgovori

Povratak na „Svaštara“