Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

mondeo mk4-potrošnja i opšti utisak

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
fedrigoni
Poruka: 49
Član foruma od: četvrtak, 27. avg. 2015. u 01:33h

mondeo mk4-potrošnja i opšti utisak

Poruka od fedrigoni » utorak, 15. sep. 2015. u 19:13h

Pošto vidim da nema mnogo tema za mondeo 4,rešio sam da napisem neke utiske posle predjenih 1800km
Potrošnja je bila 110 litara,na 1800 km predjenih,od toga 80%auto puta,i isto toliko voznje u 6 stepenu
pri brzini koja nije prelazila 150km/č
Na auto putu je potpuno ravnopravan sa nekim zvučnijim Nemačkim imenima,i sjajno se odaziva na gas u 6 stepenu
Udobnost,na visokom nivou,posle 7 sati neprekidne vožnje,nema nikakvih znakova umora,i bolova u ledjima i ramenima.
Na magistrali,po krivaname se ponaša veoma stabilno,i neverovatno ispravlja sve vozačeve greške
Sve u svemu,odličan je za duže putovanje,fenomenalan........

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: mondeo mk4-potrošnja i opšti utisak

Poruka od mbole » utorak, 15. sep. 2015. u 20:44h

Koji motor?
Djak pesak :)

fedrigoni

Poruka od fedrigoni » utorak, 15. sep. 2015. u 21:33h

motor 2.0 tdci

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 16. sep. 2015. u 09:57h

Kazu da je za taj auto to savrsen motor. I ja ga nesto mjerkam.....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 16. sep. 2015. u 10:06h

Dobro se pokazao u svakom pogledu thumbsuph
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

danisa1
Poruka: 48
Član foruma od: subota, 30. okt. 2010. u 09:33h

Poruka od danisa1 » sreda, 16. sep. 2015. u 16:54h

Pa eto ,ja sam sa svojim presao oko 5000km ,uglavnom mesana voznja.
Potrosnja od 6.1-7.3.Prezadovoljan svime :)
Mondeo MK4

fedrigoni

Poruka od fedrigoni » sreda, 16. sep. 2015. u 17:03h

Sto se tiče motora..mislim da je 2.0 neki minimum,probao sam 1.8,i nisam bio zadovoljan
I žao mi je sto nije bilo u ponudi ni jednog sa 2.2 motorom,njega bih sigurno uzeo

lukijano

 
Poruka: 767
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » sreda, 16. sep. 2015. u 23:51h

Ja ga vozim...

Prešao sam sa mojim 30000 km i prezadovoljan sam. Ima on tu i tamo nekih svojih nesavršenosti, ali nisu to ključne stvari... Kao na primer, ceo izduvni sistem je očajnog kvaliteta... korodirao je maltene odmah... Znači jako loš kvalitet čelika. Verovatno je zamišljeno, da izgura oko 5 godina, kada odprilike na zapadu najkasnije i menjanju automobile.

Ono što je mana ovog automobila (ali i drugih sa DPF-om), jeste, problem ako ga većinu vremena voziš po gradu. Taj auto traži da se vozi na otvorenom i to da se baš vozi... onako momački... Onda se to sve lepo u filteru sprži i očisti... Ovako, ranije ili kasnije, počen to da zeza... Naravno ranije, ako ga voziš više po gradu...

Za osteale stvari, to je prava zver i što se tiče, ležanja, upravljivosti, kočenja i snage.

fedrigoni

Poruka od fedrigoni » četvrtak, 17. sep. 2015. u 00:00h

Zanima me,da li je tvoj mondeo iz uvoza ili je kupljen kao nov kod nas?

lukijano

 

Poruka od lukijano » četvrtak, 17. sep. 2015. u 10:47h

Kupio sam ga iz uvoza. Našao sam ga i pratio po oglasu sa www.mobile.de i upravo sam kupio auto koji sam našao preko oglasa. Prezadovoljan sam sa njim, kupio sam ono što sam hteo i nije imao nijednu skrivenu manu niti grešku.
Ali odmah da ti kažem, da sam godinu dana pratio oglase u Nemačkoj i Austriji, (jer sam jedino odatle i hteo da uvezem automobil). Prilikom pregleda oglasa, opredelio sam se da ću auto kupiti od pravnog lica (zbog povraćaja poreza). I onda su mi parametri bili, da dobro proučim kakkva je to dilersk akuća, koja prodaje automobile? Ko je vlasnik? Ko su zaposleni? Koliko ima zaposlenih? Kakvi su mu automobili sa placa? Koliko su mu u proseku stari automobili na placu? Koliko mu dugo stoje automobili na placu, a smim tim i na oglasima?
Znači jednom rečju proučavao sam prodavce tih automobila, da bih mogao da vidim, da li je to neka ozbiljna kuća, ili skupina neki mufljuza i prevaranata.

Znači tamo gde vidim da je eventualno gazda od placa Rus, Rumun, Bugarin, Srbin, Hrvat... itd...itd... u 90% slučajeva, odmah ih preskočim... ni ne čitam dalje...

U poslu i biznisu, bilo kakve vrste, više verujem Švabi nego nekom od ovih poznatih prevaranata.

Tako sam i našao ovog dilera "Auto - Eder", a evo ti i link: http://www.autoeder.de/kolbermoor/ford.php

Oni su baš ozbiljna kuća, imaju extra automobile, u izuzetnom stanju. Oni su faktički kao naš Grand-motors. Prodaju nove automobile na lizing, na određeni period i nakon toga, uzimauju natrag te automobile, posle par godina (nakon isteka lizinga) i onda ih prodaju polovne. Tako da sam ja od njih dobio, kompletnu istoriju automobila... Ko mu je bio prvi vlasnik... šta je sve na servisima radio... menjao itd...itd...do detalja...

Čekao sam novu godinu, te čim je prošla nova godina, onda sam ga kontaktirao, jer onda oni svi spuštaju pomalo cene, jer eu im aautomobili na placu, automatski malo izgubili vrednost, zbog proteka vremena... kao malo su stariji... Tako da mi je švaba, odmah spustio cenu za još 600 eura u odnosu na ono što je jo u tom trenutnku zvanično pisalo na sajtu.

Naravno u svemu ovome moraš imati i malo sreće, jer dok čekaš povoljan trenutak (kao ja novu godinu), može se desiti, da neko pre tebe, dođe i kupi taj auto... Jednostavno dođe lik i kupi pola placa...

Tako da kao što sam ti rekao, godinu dana sam gledao oglase preko interneta i čekao ovog svog... bilo je tu u međuvrmenu par takođe izuzetnih modela koji sau mi izmakli "ispred nosa", da tako kažem... ali vredelo je...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » četvrtak, 17. sep. 2015. u 18:16h

Nije izduvni sistem očajnog kvaliteta, već je to posledica upravo toga što si hteo auto iz Nemačke ili Austrije. Limarijski odozdo su najlošiji upravo odande.
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » četvrtak, 17. sep. 2015. u 18:46h

to o verovanju svabi batali jer su iste te svabe pre par godina dolazili i italiju i kupovali kola jer su jeftinija i prodavali ih kao nemacka,dok im nisu uveli zabranu i velike kazne pa sad moraju da navedu da je auto iz italije
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

lukijano

 

Poruka od lukijano » četvrtak, 17. sep. 2015. u 19:45h

macaneli piše:to o verovanju svabi batali jer su iste te svabe pre par godina dolazili i italiju i kupovali kola jer su jeftinija i prodavali ih kao nemacka,dok im nisu uveli zabranu i velike kazne pa sad moraju da navedu da je auto iz italije
Moguće je... nemam tih informacija... ovo prvi put čujem :wtf:

totti:"Nije izduvni sistem očajnog kvaliteta, već je to posledica upravo toga što si hteo auto iz Nemačke ili Austrije. Limarijski odozdo su najlošiji upravo odande"

Ni ovo nisam znao... de majke ti, prosvetli me, iz koje su onda zemlje najbolji "limarisjki"... nije valjda da su iz Srbije :wtf: :blink:

nikola_focus
Poruka: 1490
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 17. sep. 2015. u 20:14h

Totti je mislio na vremenske prilike zimi u tim zemljama, kao i na to da se posipa so u velikim kolicinama na putevima. A i macaneli je u pravu, ima dosta takvih na oglasima, kao brat/sestric/pasenog mi ziveo u Italiji, pa mu zao da proda auto i uvezo ga u Nemacku. :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 17. sep. 2015. u 22:57h

Iz Italije i Spanije su limarijski najzdraviji koliko sam ja zagledao.
Svajcarska, Nemacka, Austrija i td, jako cesto se moze naci korozija na kolima od tamo.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

fedrigoni

Poruka od fedrigoni » petak, 18. sep. 2015. u 00:18h

Mozda je slucajnost,ali ne verujem
Jednog fokusa sam uzeo iz Švajcarske,vec dva puta je morala da se radi limarija i opet je truo kao kruška
Drugog sam uzeo iz Italije,i nigde nema ni trunku rdje,ni do dana danas

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 18. sep. 2015. u 00:48h

o tome ti rodjeni i govori jer se u austriji,svici i nemackoj baca dosta soli preko zime
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » petak, 18. sep. 2015. u 07:14h

fedrigoni piše:Mozda je slucajnost,ali ne verujem
Jednog fokusa sam uzeo iz Švajcarske,vec dva puta je morala da se radi limarija i opet je truo kao kruška
Drugog sam uzeo iz Italije,i nigde nema ni trunku rdje,ni do dana danas
Slucajnost je da je auto iz Nemacke i slicnih potpuno bez korozije :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Odgovori

Povratak na „Svaštara“