Pozdrav svima na forumu,da se prvo pohvalim da sam kupio fokusa mk2 2006 god. sa ghia opremom u odličnom stanju.
Imam jedno pitanje u vezi kompjutera i prikaza potrošnje.Prikazuje mi potrošnju evo na primer danas oko 12 l.Nakon reseta potrošnja stoji oko 5 l u gradskoj vožnji.Inače vozim lagano po gradu.Interesuje me da li je to neka greška na bordu ili nešto drugo
Hvala unapred
Board computer fokus 2006 1.8 tdci
Moderator: ace1
- mladenovic73
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 30. jul 2012. u 11:53h
- Kontakt:
Board computer fokus 2006 1.8 tdci
Fokus 1.8 TDCi MK2 2006
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: Board computer fokus 2006 1.8 tdci
Srećno da te služi
Ne verujem da je greška jer može u mestu ako radi (kreni stani, gužva...) lako da pokaže tih 12l naročito čim ga resetuješ a kasnije postepeno da obara na realnu cifru. Savetujem ti da resetuješ pri svakom sipanju i krenuće ti možda od veće cifre pa će nivelisati posle nekih 50-tak km i ne diraš ga do sledećeg sipanja.

Ne verujem da je greška jer može u mestu ako radi (kreni stani, gužva...) lako da pokaže tih 12l naročito čim ga resetuješ a kasnije postepeno da obara na realnu cifru. Savetujem ti da resetuješ pri svakom sipanju i krenuće ti možda od veće cifre pa će nivelisati posle nekih 50-tak km i ne diraš ga do sledećeg sipanja.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- mladenovic73
- Poruka: 64
- Član foruma od: ponedeljak, 30. jul 2012. u 11:53h
- Kontakt:
Re: Board computer fokus 2006 1.8 tdci
Hvala najlepše.
Pretpostavljam da mu treba vreme da se sredi ali sad sam vozio po gradu i ide potrošnja oko 6 do 6.5.
Vidmi ja po sipanju goriva da je sve u redu sto se tiče potrošnje ali me zbunjivalo sto mi piše oko 12 l.
Hvala na odgovoru i pozdrav
Pretpostavljam da mu treba vreme da se sredi ali sad sam vozio po gradu i ide potrošnja oko 6 do 6.5.
Vidmi ja po sipanju goriva da je sve u redu sto se tiče potrošnje ali me zbunjivalo sto mi piše oko 12 l.
Hvala na odgovoru i pozdrav
Fokus 1.8 TDCi MK2 2006