Potrosnja goriva
Moderator: ace1
- Sheki
- Poruka: 18
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2014. u 12:45h
Potrosnja goriva
Imam ford escot mk6 1.6 16V ia 1997 e ovako na autu je uradjena kompletna limarija i mehanika sve osim motora ,majstor je pregledao motor i rekao je da je dobar promenjeni su svi filteri i ulje , vozim ga do 2500 obrtaja ,normalna voznja a za 6,5l mogu da predjem 65 km to mi je nesto jako malo posto trosi 10 l na na 100km ,e sad cuo sam neke price da je tu mozda problem neki legurator potrosnje, a auto ima elektronsko ubrizgavanje goriva i samim tim bi trebao trositi manje a ne toliko ,da li neko zna da zbog cega toliko trosi ili je to normalna potrosnja mada je meni to puno a i svi mi to govore da je nemoguce da trosi toliko ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Potrosnja goriva
jel voziš samo kratke relacije tipa par kilometara i ugasiš auto ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sheki
Uglavnom 10-15km i nekad po gradu
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Да троши много мање од тога не може. Провери свећице , ламбда сонду , очисти дизне , провери притисак пумпе за гориво ...
- Sheki
pa misli ono barem 2-3 litre bi bilo nesto ok naspram ovoga
A kako proveriti pumpu za gorivo kad se ona nalazi u rezervoaru
A kako proveriti pumpu za gorivo kad se ona nalazi u rezervoaru
- Sheki
jedan covek mi je pricao da je takva potrosnja kao zbog klime jel ako je zapusena onda kao ona povecava potrosnju do 40% a meni je klima prazna a nzm ni da li je zapusena
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Voleo bih da neko za nas sa jeftinijim ulaznicama objasni šta je to zapušena klima i kako to može da se odrazi na opterećenje/potrošnju, kada bi presostat trebalo da isključi kompresor ako je pritisak u sistemu veći ili manji od predviđenog.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Klima ako radi onda povećava potrošnju (ni blizu 40% al povećava) a klima ako nije upaljena ne može da utiče na povećanje potrošnje... posebno ako je prazna i tad ni ne može da se upali zbog sistema zaštite.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sheki
ja sam tako cuo da kao kad je zapusena onda moze da poveca potrosnju al nije mi jasno kako to moze
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Tima od kojih si cuo, kazi da ne glume "majstore" posto nemaju pojma.
Naravno da ti nije jasno kako to moze, kad ne moze
Najpre sta bi uopste trebalo da bude "zapusena" klima? Zacepljeni vodovi? A od cega bi se to zacepio sistem koji je apsolutno zadihtovan i pod pritiskom? Da nece mozda da udje prasina u njega? Odakle? kako?
Sve i da nesto nekako uspe da udje unutra, i da stvarno zacepi vodove, zastita ce jednostavno da iskljuci kompresor. a kad je iskljucen, on bukvalno ko da ne postoji u autu. Ne trosi ni 0.000001 gram goriva.
Ako je zacepljeno sace hladnjaka klime (nekako je neko djubre stiglo i zapusilo sace), tada moze da potrosi vise posto ce automatska klima vise raditi, jer ne moze da postigne zadatu temperaturu. Ali ni pod stavkom razno to ne moze da bude 40%.
A ako jednostavno isklucis klimu, ona nece trositi ama bas nista.
Naravno da ti nije jasno kako to moze, kad ne moze

Najpre sta bi uopste trebalo da bude "zapusena" klima? Zacepljeni vodovi? A od cega bi se to zacepio sistem koji je apsolutno zadihtovan i pod pritiskom? Da nece mozda da udje prasina u njega? Odakle? kako?
Sve i da nesto nekako uspe da udje unutra, i da stvarno zacepi vodove, zastita ce jednostavno da iskljuci kompresor. a kad je iskljucen, on bukvalno ko da ne postoji u autu. Ne trosi ni 0.000001 gram goriva.
Ako je zacepljeno sace hladnjaka klime (nekako je neko djubre stiglo i zapusilo sace), tada moze da potrosi vise posto ce automatska klima vise raditi, jer ne moze da postigne zadatu temperaturu. Ali ni pod stavkom razno to ne moze da bude 40%.
A ako jednostavno isklucis klimu, ona nece trositi ama bas nista.
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Imam taj auto sa tim motorom u porodici i ne može taj motor u tom autu da troši manje i tu nema filozofije. Ni po katalogu mu nije manja potrošnja. Grad 10, otvoreno 8. U gradu može i više, leti ako je stalno pod klimom, zimi ako se vozi na kratkim relacijama.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Primetih od kad je zahladnelo da mi focus mk1 tdci 100Ks, malo vise trosi, sto je naravno i normalno. Letos po gradu nije prelazio 7l/100km, s tim sto ga vozim bas na kratkim relacijama. Prosle zime ga nisam puno vozio. Zanima me, koliko zimi moze vise da trosi nego leti? Litar, dva?
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Ne bi trebalo više od litar-dva... Zavisi i koliko ga greješ u mestu.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /